Al Khor

Al Khor

door Saskia Bergmeijer

Haar rust en weidsheid is een verademing bij het drukke en moderne Doha. Slechts vijftig kilometer verwijderd van de skyline, snelle ferrari’s en hectiek, kom je in Al Khor in een andere wereld. 

Vissersbootjes dobberen rustig op het felblauwe water. Visnetten vullen de steigers en vissers zijn druk bezig met de vangst van de dag. Waar Al Khor eerst bekend stond om haar succesvolle parelindustrie, is deze rustige kustplaats tegenwoordig bij uitstek de plek voor een rustige dag aan het water en in de natuur. 

Authentiek Al Khor

Bij Al Khor ontdek je het authentieke land tijdens je vakantie in Qatar. Locals in witte gewaden, zandkleurige huizen en handelsplaatsen laten zien dat Qatar meer is dan alleen het futuristische Doha.

Je loopt over de boulevard en kijkt naar de hemelsblauwe oceaan voor je. De traditionele dhows nemen een prominente plek in bij de haven. En een geur van verse vis trekt je naar een markt op de promenade. Terwijl vissers trots hun buit uitstallen, houden zeevogels alles goed in de gaten. 

Op avontuur in de natuur 

Na opgefrist te zijn door de zeewind, trek je de stevige stappers aan. Op naar het natuurrijke Purple Island. Met je picknicktas op de rug klim je over de rotsen en beekjes naar je kano. Terwijl de zon een doolhof van bomen verlicht, peddel je even later door een magische mangrove. 

Uiteindelijk kom je uit bij een weidse waterplas. Flamingo’s staan fier overeind in het water en krabbetjes vinden hun weg door het natte zand. Je gaat aan land bij een van de vele kleine strandjes. De perfecte plek om tot laat in de middag te picknicken.

Meer bezienswaardigheden van Al Khor 

Wil je nog meer natuur tijdens je vakantie in Qatar? Bezoek het groene en actieve Al Khor Park. Het land heeft alles uit de kast gehaald om van dit park een ware attractie te maken. 

Wandel over de netjes aangelegde grasvelden, terwijl watervallen op de achtergrond naar beneden kletteren. Speel een potje minigolf of bezoek sluipende slangen in de reptielengrot. Vind je het park iets te groot om door heen te lopen? Geen zorgen! Stap in het treintje en in no-time zie je het hele park. 

Wil jij Al Khor zelf verkennen? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Qatar!

Fotocredits: Arihant Agarwal | Fariz Safarulla | Mohamod Fasil

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors