Klimaat Qatar

Klimaat Qatar

Ontzettend hete zomers en warme winters. Echte kou kent de staat niet en regenbuien zijn schaars. Het hele jaar door een zonnetje en een warme gloed die als een deken over het land valt. Het klimaat van Qatar klinkt ideaal.

Ben je op zoek naar een warme vakantiebestemming? Sla Qatar dan zeker niet over. Luieren op het strand, struinen in de avondzon over Al Corniche en kamperen in de woestijn van Khor Al Adaid. Het maakt niet uit waar je bent, de zon volgt je constant.

Welk klimaat heeft Qatar?

De warmte en zonnestralen zijn te danken aan het klimaat van Qatar. Het woestijnklimaat maakt Qatar een van de warmste bestemmingen op aarde. En dat is niet voor niets, want het klimaat van Qatar zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

Tussen de hitte van het woestijnklimaat door, kent Qatar twee maanden waar het soms met bakken uit de hemel komt. In december en januari geniet de grond van Qatar van wat regenbuien. Verwacht geen urenlange Hollandse taferelen, maar een verkoelende en korte stortvloed.  

Van woestijn tot stad: de zon schijnt overal

Ondanks de constante hitte, verschilt het weer per locatie. De hoofdstad Doha is verstikkend heet in de zomermaanden met temperaturen tot wel vijftig graden Celsius. In de maanden tussen november en april zorgt een zachte zeewind voor een verfrissende verkoeling aan het strand. 

Rijd je met je jeep richting de zandduinen van Khor Al Adaid? Houd er rekening mee dat het in de avonduren verraderlijk koud wordt. Ondanks de overvallende hitte, kennen de woestijnnachten een enorme kou. Een extra trui, sokken en pyjamabroek is dan absoluut geen overbodige luxe.  

Beste reistijd voor Qatar

Het klimaat van Qatar zorgt ervoor dat de zomermaanden extreem heet zijn. Met een gemiddelde temperatuur van veertig graden Celsius is Qatar een plek op aarde waar je liever niet bent.

Breng daarom een bezoek aan Qatar tussen december en februari. Het klimaat van Qatar is dan het meest aangenaam. De zon maakt nog steeds overuren, alleen is de verstikkende hitte het land uit. 

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors