Reisadvies Qatar

Reisadvies Qatar

Je vliegticket brandt in je mailbox. Hotels zijn geboekt en de reisgids ken je helemaal uit je hoofd. Laat die vakantie maar komen! Toch is het belangrijk om nog even wat praktische zaken door te nemen. Wat is bijvoorbeeld het reisadvies voor Qatar?

Qatar ligt in het Midden-Oosten. Een gebied wat al jaren erg onrustig is. Gelukkig merk je hier weinig van tijdens je vakantie in Qatar en gaat het alledaagse leven rustig door. Toch is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van het reisadvies voor Qatar. Zo weet je precies welke positieve of negatieve ontwikkelingen spelen in Qatar.

Wat is het reisadvies voor Qatar?

Op dit moment zijn er veel politieke spanningen in de regio van Qatar. Ook hebben landen in de omgeving hun diplomatieke relaties met Qatar verbroken. Met het gevolg dat een aantal directe vluchten van Qatar naar onder andere de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Saoedi-Arabië niet meer mogelijk zijn. Bij dit laatste land is zelfs de landsgrens met Qatar dicht. 

Ondanks spanningen is het reizen in Qatar gelukkig aangenaam en vredig. Toch is het verstandig je persoonlijke gegevens bij het ministerie van Buitenlandse Zaken achter te laten. Zo ben je altijd op de hoogte van een gewijzigd reisadvies voor Qatar en word je op de hoogte gehouden in eventuele crisissituaties.

Don’ts tijdens je vakantie in Qatar

Ook geldt er een speciaal reisadvies voor Qatar met betrekking tot haar natuur. Ver verwijderd van de bewoonde wereld, wordt de onherbergzame woestijn als een onveilig gebied gezien als je alleen bent. Reis daarom altijd samen met een gids. Deze kent het gebied op zijn of haar duimpje, en laat je zonder verdwalen de prachtige omgeving zien.

De andere don’t heeft te maken met de controle bij de douane. Laat bij het pakken van je koffer die fles alcohol of stuk verpakt varkensvlees thuis. Het meenemen van deze producten is namelijk strikt verboden in Qatar. 

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors