Indonesië
9,1
10,0 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,0 Steden of plaatsen
9,0 Locals
9,0 Veilig
9,0 Natuur
9,0 Stranden
9,0 Klimaat

Indonesië

door Charlotte de Vries

Met brommende vulkanen, dichtbegroeide jungles en eeuwenoude tempels bespikkelt Indonesië bijna 5000 kilometer van de Indische en Stille Oceaan. De archipel bestaat uit meer dan 17.000 vulkanische eilanden. De grootste zijn Java, Kalimantan, Sumatra en Sulawesi. Plan hier je reis langs de mooiste eilanden van Indonesië.

Zoveel eilanden bieden een ongelofelijke hoeveelheid bezienswaardigheden in Indonesië. Op het eiland Soemba zie je de meest kleurige textiel. Bizarre begrafenisfestivals beleef je op Sulawesi. Relaxen doe je op de tropische stranden van de Gili Eilanden. En ceremonies van het Dani-volk woon je bij in de Baliem Vallei in West-Papoea. Laat Indonesië je verassen.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 205 reizen naar Indonesië

Schitterende tempels in Indonesië

Vlakbij Bali ligt het eiland Lombok, waar je de gigantische vulkaan Gunung Rinjani beklimt en waar je de hindoetempel Pura Meru bewondert bij de stad Mataram. Maar de meest indrukwekkende tempels vind je op Java. Hier staat de wereldberoemde boeddhistische tempel Borobudur met een grootte van 60.000 vierkante kilometer. Eeuwenoude klokkenbellen en Boeddhabeelden versieren dit complex. Een uurtje hiervandaan ligt ook het gedetailleerde Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan.

De tempel Poten vindt zijn bijzondere ligging in het Bromo National Park. Aan de voet van Bromo, de bekendste berg van Java, ligt deze hindoeïstische offerplek.

De wilde natuur van Indonesië

Naast een authentieke cultuur vind je in Indonesië een prachtig dierenrijk. Het eiland Sumatra staat met haar kleurige koraal, hagelwitte stranden en bergkloven het meest bekend om een wonderschone natuur. In haar jungle, voornamelijk in het Gunung Leuser National Park, spot je orang-oetans, tijgers, olifanten en neushoorns.

Een nog betere plek om orang-oetans te zien is op bountyeiland Kalimantan. En in het Komodo National Park op eiland Komodo griezel je bij de gevaarlijke komodovaraan. De diverse diersoorten zullen je, net als de rest van Indonesië, blijven verassen.

Wat is de beste reistijd voor Indonesië?

Indonesië is een uitgestrekt land met verschilllende klimaten, dus de beste reistijd is afhankelijk van de specifieke regio's die je wilt bezoeken. Over het algemeen is de drogere periode van mei tot september een goede tijd voor een groot gedeelte van het land. Het weer is dan namelijk overwegend zonnig en de kans op regenval is klein.   

Ga voor uitgebreide informatie naar: beste reistijd Indonesië

Reizen Indonesië

Meer Indonesië

Reviews Indonesië

Indonesië is fantastisch (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Cynthia Schild op 11 december 2019

Indonesië is een prachtig land. Ik ben er vorig jaar voor het eerst heengegaan om mijn roots op te zoeken. Inmiddels ben ik er al 3 keer geweest en ik kan niet wachten totdat ik weer terug kan. De prachtige natuur, het heerlijke eten, de superaardige mensen en er is vanalles te doen en te zien. Meer over mijn reizen en foto's kun je zien op mijn blog: picturetimetotravel.nl

Pluspunten Indonesië

 • Aardige locals
 • Prachtige natuur
 • Heerlijke eten
 • Mooie tempels
 • Lekker snorkelen met mooie vissen
 • Mooie stranden

Minpunten Indonesië

 • Kan ik zo snel niet bedenken
Ultieme tip: Vraag een local om je gids te zijn voor een dag. Iedereen wil je (mij in ieder geval) graag alle mooie plekken van het land en het lekkerste eten laten proeven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Als er een paradijs bestaat is het hier. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Sjoerd W. Flameling op 08 mei 2017

Ik heb al diverse revieuws geschreven voor Getaway Travel .Kijk eens op de site en laat je verrassen door al die highlights op dit wonderschone eiland.Het is een fantastische ervaring die je zult hebben en raak niet als ons of vele anderen verslaafd aan dit eiland.Je moet absoluut terug naar al dit moois. Een paar kan ik alvast aan u doorgeven zoals de Tanah Lot Tempel, Uluwatu Tempel, Besakih Tempel, Ubud apenbos, Ubud als plaats met de market en het paleis, de rijstvelden (sawa's), de stranden, Kuta heel divers en veel te beleven, dolfijnen, snorkelen, duiken, Zilverstad Celuk, de vulkaan, een mooie fietstocht vanaf de vulkaan of door de rijstvelden. U zult versteld staan van dit fijne eiland, de aardige mensen, de heerlijke stranden (zand en vulkanisch), de heerlijke zee en watersport.

9,1
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesië

 • Aardige mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors