Indonesië Beste reistijd

Indonesië Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Indonesië?

De beste reistijd voor Indonesië verschilt per eiland. Sommige eilanden liggen zelfs precies op de scheidslijn van de moesson. Dan valt er veel regen in het oosten in het natte seizoen, en veel minder in het westen. De gemiddelde temperatuur in Indonesië ligt rond de 28 graden Celsius.

In het algemeen kun je zeggen dat het natte seizoen tussen oktober en april valt en het droge seizoen tussen mei en september. Deze verdeling geeft meteen het laag en hoog seizoen in Indonesië aan.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 229 reizen naar Indonesië

Wat is de beste reistijd in het natte seizoen Indonesië?

Hoewel het natte seizoen niet veel problemen met zich meebrengt in Indonesië zijn sommige eilanden iets minder makkelijk bereisbaar. De eilanden Lombok, Flores en Papoea zijn minder goed bereikbaar. Door het vele water zullen er minder veerboten varen. Ook zijn de wegen slechter tijdens het regenseizoen.

De periode aan het eind van het regenseizoen is een prima tijd om door Indonesië te reizen. Het regenseizoen loopt van november tot maart. Het regent maar een klein deel van de dag en de temperatuur blijft zeer aangenaam. Het regenseizoen is ook aantrekkelijk omdat het landschap dan het mooist en het groenst is.

Wat is de beste reistijd in het droge seizoen in Indonesië?

Aan het einde van de droge moesson is het Indonesische landschap voornamelijk kaal en droog en dus minder aantrekkelijk om te reizen. Maar op eilanden als Bali en Kalimantan is het verschil tussen de seizoenen minder groot. Ook in het droge seizoen kan het hier soms wel een uurtje per dag regenen.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors