Indonesië religie & Tradities

Indonesië religie & Tradities

Wat zijn de belangrijkste religies in Indonesië?

Hoewel veel mensen verwachten dat het Midden-Oosten grote islamitische landen kent, is Indonesië het grootste islamitische land ter wereld. Van de bijna 250 miljoen inwoners is 80 procent van de bevolking moslim. Indonesië kent vrijheid van godsdienst, maar eigenlijk is iedere Indonesiër aanhanger van een bepaald geloof. Zo heeft de staat de islam, het christendom, het hindoeïsme en het boeddhisme officieel erkend.

De verschillende religies verschillen per eiland. Zo is Java overwegend islamitisch met een aantal boeddhistische aanhangers. Het populaire eiland Bali kent bijna alleen maar hindoeïstische inwoners. En de eilanden Sulawesi en Kalimantan zijn overwegend christelijk.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesië

Wat zijn belangrijke tradities in Indonesië?

Tradities verschillen vanwege de diverse religies ook heel erg per eiland. Zo klinken op Java de gebeden vanaf vier in de ochtend vijf keer per dag tot 's avonds laat vanuit de minaretten van de moskeeën. En tijdens de Ramadan is het overdag erg rustig op straat. Moslims vasten dan en mogen pas na zonsopgang eten en drinken.

Op Bali lijk je in een heel andere wereld terecht zijn gekomen. Op ieder moment van de dag lijken er ceremonies in en rondom de tempels gaande te zijn. Kleurrijke offers van bloemen en kokosnoten worden aan de verschillende goden van de tempels gebracht. Mannen dragen een witte sarong en een vrouwen lopen in handbeschilderde rokken van batik stof.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Wanneer je in een ceremonie of processie van hindoe's beland, is het wel goed hier met respect mee om te gaan. Blijf op gepaste afstand en schat in of je foto's kunt maken. Als je zelf een tempel betreedt, is gepaste kleding vereist. Zo moeten de knieen en schouders van vrouwen bedekt zijn. Het is dus altijd handig een sjaal mee te nemen.

Hoewel in de meeste toeristenoorden de Indonesiers al gewend zijn aan blote armen en benen is het in het overgrote deel van Indonesie van belang bedekte kleding te dragen. Zeker in de islamitische gebieden zul je respect hebben door een shirtje met mouwen of een broek of rok tot op de knie te dragen.

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors