Indonesië Accommodaties

Indonesië Accommodaties

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Indonesië kent veel verschillende typen accommodatie. Onderdak in de midden- en luxecategorie wordt meestal een hotel of wisma genoemd. De goedkopere en eenvoudige accommodaties heten losmens. De allereenvoudigste onderkomens zijn de penginapan.

Hotel

De hotels of wisma's zijn de meest luxe accomodaties. In de provinciehoofdsteden en toeristische trekpleisters heb je meer dan genoeg keuze uit deze luxe hotels. Aan de stranden van de meeste eilanden rijzen de luxe resorts als paddenstoelen uit de grond.

Hostel

Hostels met grote gemeenschappelijke slaapkamers zijn in de grote steden voldoende aanwezig in Indonesië, al dan niet met een privé badkamer. In de meeste losmens en penginapan heb je een gemeenschappelijke badkamer. Meestal is hier geen moderne douche aanwezig, maar staat er alleen een bak met water en een emmertje waarmee je het water over jezelf heen kan scheppen.

Slapen bij de mensen thuis

En zelfs als je in Indonesië rondtrekt in een gebied zonder hotels, hoef je je geen zorgen te maken om een slaapplek. De lokale bevolking is erg gastvrij en heeft altijd wel een plekje voor je vrij. Ook staan ze erop dat je mee eet en maken ze de lekkerste Indonesische gerechten voor je klaar.

Heb je een slaapplek gevonden? Meld dit dan altijd bij de sepala desa. Dit is het hoofd van het dorp. Hij is verantwoordelijk voor zijn gasten en wil graag weten wie er in zijn dorp slaapt. In deze kleinere dorpen is meestal geen elektriciteit. Zorg dus voor voldoende batterijen in je zaklamp of kaarsen. Bij je vertrek is het gebruikelijk om geld te geven aan de mensen die voor je hebben gezorgd.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors