Indonesië Geld, Koers & Kosten

Indonesië Geld, Koers & Kosten

Wat is de munteenheid in Indonesië?

De munteenheid van Indonesië is de Indonesische Roepia. Voor 1 euro krijg je ruim 12.000 roepia. De roepia heeft zwaar te leiden gehad onder de financiële en economische crisis. Na een diepe val in januari 2009 is de koers echter enigszins opgekrabbeld.

Is Indonesië een duur of goedkoop land?

Indonesië is een goedkoop land om op vakantie te gaan. De vlucht er naar toe is misschien wat prijzig, maar reizen met het openbaarvervoer is niet duur. Accomodaties zijn er in verschillende maten en soorten dus daar kun je zelf een keuze uit maken. Het lekkerste eten koop je bij de stalletjes op de straat die extreem goedkoop zijn.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesië

Wanneer je gaat winkelen op de vele markten in Indonesië is het de gewoonte om ook af te dingen van de prijs. Bij kleding en sieraden is het normaal om de helft van de prijs te bieden, maar bij eten en drinken hoef je meestal niet af te dingen. Vraag desnoods aan een local naast je hoeveel die voor zijn maaltje gado gado heeft betaald.

Hoe kan ik het beste betalen in Indonesië?

Op de luchthaven kun je direct al geld wisselen. In de provinciehoofdsteden kun je gemakkelijk pinnen. In afgelegen streken is het echter handig contant geld op zak te hebben. Buiten de grote steden worden creditcards bovendien niet vaak geaccepteerd. En in het algemeen kun je in Indonesië beter terecht met je Master- of Cirruscard dan met Visa.

Je betaalt meestal vaste transactiekosten voor een opname. Vraag na bij je bank hoe veel dit is. Ook is het goed te weten welk nummer je vanuit Indonesië moet bellen om je pinpas en creditcard te blokkeren bij verlies of diefstal. Vraag ook dit na bij je bank of creditcard maatschappij.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie

Hotel

Losmen

200.000

80.000

Vervoer Taxiritje in Jakarta 50.000
Alcohol Bintang bier 30.000
Drank Koffie 5.000
Eten Gado Gado op straat 10.000
Museum Borobodur tempels 25.000
Mobiele telefoon Simkaart inclusief beltegoed 50.000
Internet Uur internet 3.000
Souvenir Slof kretek sigaretten 100.000

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors