Bromo National Park Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Bromo National Park

door Getaway Travel

Vulkaan Bromo is de bekendste berg van het Indonesische eiland Java. De zonsondergang biedt je er waanzigge uitzichten over de Tengger zandzee onder je. Bromo is ook een hindoeïstische offerplek.

'Er was eens… een vreselijke boeman. Hij was stapelverliefd op een bloedmooie prinses. Zij kon zijn liefde niet beantwoorden.'

ZELF NAAR Bromo National Park?

Bekijk alle 35 reizen naar Bromo National Park

'Gek van verlangen, groef hij met een schil van een kokosnoot een gigantische krater.' Het is een van de vele legenden die de ronde doet over het ontstaan van de Bromo vulkaan. Zonder twijfel het mooiste natuurfenomeen van het eiland Java.

Bromo Tengger Semeru National Park

De Gunung Bromo ligt in Bromo Tengger Semeru National Park op Oost-Java. De Bromo is bij lange na niet de grootste vulkaan van Java, maar wel de vulkaan met de mooiste ligging.

Het beste uitzicht over het park, heb je vanaf Cemoro Lawang. Vanaf dit punt kijk je uit over de uitgestrekte Tengger zandzee. Een unieke zandvlakte die zich uitstrekt over tien kilometer. De adembenemende panorama's hebben een vreemde serene en vredige sfeer over zich.

Gunung Semuru

In het nationale park liggen maar liefst vijf vulkanen. De Gunung Batok (2.440 meter), Gunung Kursi (2.561 meter), Gunung Widodaren (2.601 meter), Gunung Watangan (2.610 meter) en de bekendste Gunung Bromo (2.392 meter).

Net buiten de zandzee vind je de hoogste berg van Java, de Gunung Semuru van 3.676 meter. Zij is één van de actiefste vulkanen van Indonesië.

Zonsopgang

Het loont om vroeg op te staan. Met een dampende kop chocolademelk neem je plaats tussen de Indonesische toeristen.

De ochtendzon werpt langzaam verschillende kleuren over de vulkanen. De mist in de zandzee verdampt boven de woeste vlakte. De pruttelende vulkanen zenden rook de lucht in. Het zijn indrukken die je nooit meer vergeet.

Cemoro Lawang

Vanaf de Cemoro Lawang kun je een stevige wandeltocht maken door de Tengger zandzee. Als je je einddoel liever sneller bereikt, huur je een jeep of 4WD's. Of je laat je rijden natuurlijk.

Ben je op zoek naar de ultieme Bromo ervaring? Klim dan op de rug van één van de paarden die klaar staan en trek je eigen weg door het eeuwenoude zand.

Hindoeïstisch Kasada festival

Bromo heeft een belangrijke waarde voor de hindoeïstische Tengger bevolking. In de zestiende eeuw vluchten zij naar de zandzee om te ontsnappen aan de islamitische golf, die deze van origine Arabische godsdienst zich over het eiland verspreidde.

Tijdens het jaarlijkse Kasada festival komt de lokale bevolking naar de Bromo om hun respect te tonen. Rituele gebeden en traditionele opvoeringen vinden plaats, voordat de hindoes over de zandzee naar de krater lopen.

Aan de rand van de krater offeren zij kippen, geld, groenten en soms zelfs een stier om hun respect aan de machtige vulkaan te betonen. Het wordt allemaal onder luid gebed de krater in gegooid. Bezoekers zijn op dit bijzondere festijn altijd welkom.

Wat is er te doen in Bromo National Park?

  • Sta vroeg op en begin je dag met de zonsopgang met uitzicht op de Bromo.
  • Voel de wind in je haar en ga paardrijden door de bergen.
  • Neem een douche onder de zeven watervallen van Madakaripura. Sommige watervallen stromen over het toegangspad heen.
  • Bezoek de Poten tempel, die als een fata morgana op de zandvlakte aan de voet van Mount Bromo ligt.
  • Voel de mystiek van de altijd mistige meren Ranupani en Ranu Regulo, aan de voet van de krater van Mount Bromo.

Reizen Bromo National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors