Sri Lanka
8,7
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
9,0 Locals
8,4 Veilig
9,4 Natuur
8,4 Stranden
8,5 Klimaat

Sri Lanka

door Charlotte de Vries

Ten zuiden van India ligt het peervormige eiland Sri Lanka. De warme Indische Oceaan en eindeloze zandstranden omlijnen een schouwspel van tropisch regenwoud, divers wildleven en boeddhistische ruïnes. Oude zeevaarders noemden Sri Lanka niet voor niets 'de parel van het oosten'.

Sri Lanka is de mooiste bezienswaardigheden rijk. Van de intens groene theeplantages rond Nuwara Eliya tot de boeddhistische paleizen in Anuradhapura. En van de oude VOC-havenstad Galle tot de hordes olifanten in het Horton Plains National Park. Bereid je voor op een sensationele reis naar Sri Lanka.

De mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka

Je reis naar Sri Lanka begint waarschijnlijk in de hoofdstad Colombo. Colombo is in handen geweest van de Portugezen, Nederlanders en Britten. En dat is terug te zien in haar statige koloniale architectuur. In Colombo geniet je van fantastisch eten, heerlijke standen en interessante musea.

De eerste en oudste hoofdstad van Sri Lanka ligt in het noorden. Anuradhapura was twaalf eeuwen lang het economische en religieuze centrum van Sri Lanka. Enorme tempels, paleizen en koninklijke tuinen zijn daar overblijfselen van.

De wonderschone natuur van Sri Lanka

Niet alleen de steden, maar ook de natuur van Sri Lanka zal je verassen. Het Udawalawe National Park daagt de Afrikaanse safariparken uit met horden olifanten, krokodillen en luiaarden. In het Bundala National Park spot je duizenden gekleurde vogels langs lagunes en watervallen. En luipaarden die nog groter zijn dan hun Afrikaanse broers bewonder je in het Horton Plains National Park.

Thee en tempels in Sri Lanka

Vlakbij Horton Plains National Park bestempelden de Britten het enorme landbouwgebied Nuwara Eliya. Felgroene theeplantages liggen hier gedrapeerd over glooiende heuvels. Ook rondom de stad Kandy proef je verse thee van de plantages die haar omringen. En bezichtig je de Tempel van de Tand, waar monniken een tand van Boeddha aanbidden.

De laatste must see is het eeuwenoude Sigiriya. Bovenop het plateau van een bijna verticale rots liggen de restanten van een oude beschaving. Het uitzicht is, zoals de rest van Sri Lanka, adembenemend.

Like deze pagina

Reizen Sri Lanka

Meer Sri Lanka

Reviews Sri Lanka

Sri Lanka (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sofie Cromboom op 05 augustus 2018

Sri Lanka is een bijzonder mooi land, qua natuur, cultuur. Als Europeaan ben je toch een buitenbeentje en blijf je beter weg van festivals waar er veel 'locals' zijn. Zij zijn niet-locals niet gewoon en durven hunn boekje te buiten gaan.

8,5
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Geniet van het land en alle mooie dingen, maar let op dat je niet wordt opgelicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn reizen naar Sri Lanka 1986 t/m 2017 (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Stef Wennekes op 29 april 2018

Er zijn bergen, tropische bossen, oude ruïnes, een grote verscheidenheid aan flora en fauna, groene rijstvelden, watervallen en zonnige stranden. Dit eiland is als een parel, gelegen onder India in de Indische oceaan en eens door Marco Polo beschreven als het mooiste van alle eilanden ter wereld.

Taprobane voor de oude Romeinen,
Serendib voor de Moslim handelaren uit vorige eeuwen, Callao voor de Portugezen, Ceylan voor de Nederlanders, Ceylon voor de Britten en uiteindelijk wordt het vanaf 1972 Sri Lanka genoemd (dit betekent schitterend eiland). Dit kleine eiland heeft net zoveel facetten als namen. Ayubowan! wordt volgens de traditie van het land door de meeste eilanders uitgesproken met een buiging van het hoofd en met gevouwen handen. Dit kleine woord kan veel betekenen: hallo, goedemorgen, welkom, hoe gaat het met u, lang leve en zelfs tot ziens. De manier waarop dit woord wordt uitgesproken typeert perfect Sri Lanka. Op deze reis, mijn tiende keer naar Sri Lanka, zal ik in hoofdzaak alleen het zuidelijk- en het centrale deel van het eiland bezoeken.

Geschiedenis van Sri Lanka
De Singhalese bevolking vestigde zich aan het einde van de 6e eeuw v. Chr. in het huidige Sri Lanka, waarschijnlijk vanuit Noord India. In de 3e eeuw v. Chr. ontwikkelde zich een hoogstaande
bhoeddistische beschaving, met invloedrijke koninkrijken in de steden Anuradhapura (200 v. Chr. tot 1000 n. Chr.) en Polonnaruwa (1070 tot 1200 n.Chr). In de 14e eeuw werd vanuit ZuidIndia een Tamil koninkrijk gevormd in het noorden. Van 1505 tot 1658 hadden de Portugezen de heerschappij over het eiland. Van 1656 tot 1796 voerde de Nederlandse V.O.C. het bewind over grote delen van het eiland. In 1796 namen de Engelsen het bestuur over. Ceylon verkreeg 4 februari 1948 als 'dominion'
binnen het Britse Gemenebest de onafhankelijkheid.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Verliefd op Sri Lanka (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Anne Wil van Tongeren op 31 december 2017

Sri Lanka heeft in drie weken mijn hart gestolen! Het land is prachtig en de inwoners zijn heel bijzonder. Er is een prachtige afwisseling van natuur, historie en boeddha’s! Zeker Anaradhapura is een aanrader. Ik heb hier uren rondgestruind door alle ruïnes. Ook Udawalawe NP was prachtig! Bij zonsopgang genieten van olifanten die je bijna kunt aanraken. Het strand bij Tangalle was voor mij de perfecte plek om helemaal tot rust te komen en alle indrukken te verwerken.

Tip: sla Negombo en Colombo over, deze steden zijn druk en in mijn ogen zijn er veel mooiere plekken.

Pluspunten Sri Lanka

 • Natuur
 • Locals
 • Stranden
Ultieme tip: Slaap in guesthouses! De ideale plek om dicht bij locals te komen en de beste tips te krijgen. Het is niet veel duurder dan een hostel, maar het geld komt wel bij de ‘echte’ local!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veel natuur en cultuur op Sri Lanka (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Joke Averesch op 30 december 2017

Een bijzonder eiland, met veel natuur en cultuur. Zeer indrukwekkende reis. Vriendelijke bevolking die in eenvoud leven en alles kunnen delen. Veel bezienswaardigheden. Hoogtepunten zijn; Kandi, Negombo en de Leeuwenrots, maar zeker ook alle nationale parken. Treinreis is een ervaring op zichzelf, je reist door een bijzonder landschap.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

 • Voordelige reis
 • Vriendelijk bevolking.
 • Diversiteit aan natuur en cultuur.

Minpunten Sri Lanka

 • Infrastructuur.
Ultieme tip: De vismarkt in Negombo, Leeuwenrots en de wildparken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1200 km. gefietst samen met Dick (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Thea Gerritsen op 29 december 2017

Prachtig land, mooie natuur en erg afwisselend. Erg vriendelijke bevolking.
Met eigen fietsen gefietst met een routeboekje van Asian Way. Soms erg zwaar door de hoge bergen, maar door het vele contact met de locals konden we het volhouden.

Pluspunten Sri Lanka

 • Goed betaalbaar en een mooie natuur.

Minpunten Sri Lanka

 • De trein is meestal vol van Kandy naar Ella en kan niet gereserveerd worden.
Ultieme tip: Februari is een goede reistijd.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka in een ballonvlucht (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Annemarie Kroon op 29 december 2017

Sri Lanka is een geweldig land om zelfstandig doorheen te reizen. Ik reisde samen met een goede vriendin van mij en samen hebben we een eigen tuktuk gehuurd! De beste beslissing ooit en we kunnen het iedereen aanraden. Het geeft een enorme vrijheid en het is geweldig om op deze manier het land te ervaren. Vooral de diversiteit van Sri Lanka sprak ons zeer aan: van prachtige oude tempels tot hoge hikes tot uitgestrekte stranden waar niemand te vinden was. Het eten is er ook fantastisch!

8,1
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

 • Aardige mensen
 • Heerlijk eten
 • Heerlijk weer
Ultieme tip: Zelf een tuktuk huren en daarmee het land verkennen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Land met enorm mooie natuur en cultuur (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Femmie Mulder op 20 december 2017

We waren in mei in Sri Lanka , een goede maand, het was lekker en warm weer.
De laatste paar dagen gingen we naar een all-inclusive hotel, maar daar konden we bijna niet komen omdat er net overstromingen waren. We moesten een hele omrit maken en het was best wel eng of we na drie dagen wel naar het vliegveld konden, dat deed wel inbreuk op je vakantie.
We hebben tijdens de rondreis heel veel gezien. Het was alleen jammer dat we een Engelstalige gids hadden, omdat we maar met negen personen waren. Als we dat hadden geweten waren we niet gegaan.
Het is erg moeilijk om een echt Engelstalige gids te begrijpen. Ook hadden we een plaatselijk busje waar we niet fatsoenlijk in konden zitten, erg jammer.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

 • Hele aardige mensen
Ultieme tip: Ik vond vooral de natuurparken erg mooi. Ook zijn er prachtige tempels.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Annelies van der Vliet op 17 december 2017

Een prachtig eiland met veel afwisseling: mooie natuur, wildparken (onder andere olifanten, luipaarden en kleurrijke vogels etc.) , cultuur, tempels, leuke treinreizen , strand, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking.

Pluspunten Sri Lanka

 • betaalbaar
 • de mensen
 • het weer
 • de afwisseling
 • het eten
Ultieme tip: Een ayurvedische massage en je moet kleine sokjes aan doen als je tempels bezoekt, je brandt anders je voeten aan het hete zand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka: een land vol cultuur, natuur en geschiedenis. (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Heleen Matthijssen op 17 december 2017

Drie weken hebben wij van dit prachtige land mogen genieten. Wat ons opviel was de oprecht vriendelijke bevolking, soms zelfs tegen het verlegen aan. Boek een overnachting in een guest house en je wordt bijna als eigen familie opgenomen. Voor de echte natuurliefhebbers: in Sri Lanka ben je op het goede adres. Nooit geweten dat er zoveel verschillende kleuren groen bestaan, en dat in één land.

Pluspunten Sri Lanka

 • Locals
 • Oprecht
 • Puur
 • Betaalbaar

Minpunten Sri Lanka

 • Verkeer
 • Chaotisch
Ultieme tip: Wil je Sri Lanka als een 'echte local'ervaren? Huur dan een eigen TukTuk! Wanneer je je route en de afstanden goed gepland hebt is het vanaf nu alleen maar genieten. Enjoy!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Annelies van der Vliet op 17 december 2017

Een prachtig eiland met veel afwisseling: mooie natuur, wildparken (onder andere olifanten, luipaarden en kleurrijke vogels etc.), cultuur, tempels, leuke treinreizen , strand en zee, heerlijk eten en vriendelijke bevolking.

Pluspunten Sri Lanka

 • aardige bevolking
 • de afwisseling
 • nog niet heel toeristisch
 • het weer
 • heerlijk eten
Ultieme tip: De homestay bij de eigenaar van de kleine lokale organisatie (chauffeur Sri Lanka) van onze reis vonden wij geweldig. Persoonlijke ontvangst, zorgzaam en ook heerlijk eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka betekent schitterend eiland (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Amber Litjens op 11 december 2017

Sri Lanka is een erg mooi groen en kleurrijk eiland, vandaar de naam. Voor Sri Lanka moet je goed ter been zijn en je moet een hele goede chauffeur zijn omdat iedereen daar links rijd en met vijf langs elkaar. De mensen daar zijn heel vriendelijk. Wat je zeker niet mag missen is de Lion Rock. Dat is een grote rots die je kan beklimmen. Samengevat is Sri Lanka echt een aanrader voor de avonturier die wat anders wil en verrast wil worden.

Pluspunten Sri Lanka

 • goede temperatuur
 • prachtig eiland
 • leuke activiteiten

Minpunten Sri Lanka

 • Gebergte
 • minder luxe hotels
 • pittig eten
Ultieme tip: Mijn tip is om een rondreis te doen met reisorganisatie. Bij Kras krijg je een reisleider van daar. Die kent de mooiste plekken en zorgt voor de beste reiservaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Backpacken (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Kristel de Koning op 10 december 2017

Sri Lanka is een veelzijdig eiland. Van tempels in het noordelijk gelegen Anuradhapura, toeristische- en minder toeristische strandbestemmingen in het zuiden tot aan safari trips. De inwoners zijn heel behulpzaam en vriendelijk en helpen je waar nodig. Wij reisden vooral met het lokale vervoer, wat heel goedkoop is. Je leert meteen het volk kennen en komt langs mooie plekken. Wel moet je opletten in welke tijd van het jaar je Sri Lanka bezoekt, het klimaat verschilt per gebied.

Pluspunten Sri Lanka

 • nog niet super toeristisch
 • veelzijdig

Minpunten Sri Lanka

 • slecht bereikbaar voor toeristen die luxer willen reizen van plek naar plek
 • slechts een paar maanden ideaal klimaat
Ultieme tip: Reis met de bus tussen de meeste plekken in Sri Lanka. Soms is de trein sneller, maar ook dit is een beleving op zich.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een echte parel (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Thalita Reijntjes op 10 december 2017

Sri Lanka, ook wel de parel in de zee genoemd, maar het is veel meer dan een parel, het is een paradijs op aarde met een Nederlands tintje. Verdwaal in galle waar de Nederlanders hebben gezeten. Maak een safari en kom oog in oog te staan met olifanten of beklim de Leeuwenrots. Sri Lanka, wow wat een land, wat een mooie cultuur en wat een vriendelijk land!

Pluspunten Sri Lanka

 • locals
 • temperatuur
 • lekkere thee
 • rijk van cultuur

Minpunten Sri Lanka

 • de taal is een uitdaging
Ultieme tip: Bezoek Hikkaduwa en kom oog in oog te staan met een wilde zeeschildpad.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Barbera Leeuwenburg op 10 december 2017

Sri Lanka is echt onwijs mooi, makkelijk te reizen met trein en taxi! Wij hebben een rondreis gemaakt van drie weken en zijn van Colombo naar Hikkaduwa, naar Galle, naar Uda Walawe de bergen in gegaan en kwamen door Nuwara Eliya, Ella naar Kandy dit is een geweldige treinreis. Veel watervallen en mooie bergen beklommen! At worlds end was echt prachtig en wil je niet missen! Van kandy gingen wij naar de Sigiriya rots en vanuit daar zijn wij beland op Nilaveli, Upperveli en Tricomalee! Vanuit daar zijn we langs de stranden terug gegaan naar het vliegveld!

Pluspunten Sri Lanka

 • betaalbaar
 • trein
 • natuur

Minpunten Sri Lanka

 • wegen
 • vele bochten
Ultieme tip: Wil je zeeschildpadden zien en eten geven? Ga naar Hikkaduwa!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka, prachtige combi van cultuur, natuur en vriendelijkheid (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Johan Caljé op 09 december 2017

We hebben een familiegroepsreis gemaakt naar Sri Lanka. Normaal regelen we reizen altijd zelf, maar we wilden dit eens proberen. Uitstekend bevallen.

De reis ging van verblijf naar verblijf en langs alle culturele hoogtepunten. Onze gids wist ook veel extra kleine ontmoetingen te organiseren. Zoals een bezoek aan mensen die hun gebruiken en huizen open stelden, of iemand die wat geld verdiende met het lokken van een varaan uit de jungle.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Kies voor een reis met lodges in het regenwoud. Dit is echt prachtig om te doen. Eenvoudige verblijven, direct contact met lokale mensen en een prachtige omgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Sri Lanka (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Sarah Hintzen op 09 december 2017

Sri Lanka is een prachtig veelzijdig land en heeft voor ieder wat wils. Voor ons de perfecte afwisseling tussen relaxen op het strand en actief natuur en cultuur verkennen. Mooie koningsteden, treinreis door de theeplantages, wildlife spotten in een national park en op walvis tocht. Sri Lanka is een compact land en in 3 weken heb je veel gezien.
Zeker ideaal om er nog een paar dagen Malediven aan vast te plakken!

Pluspunten Sri Lanka

 • Cultuur
 • Natuur
 • Veelzijdig
 • Strand

Minpunten Sri Lanka

 • Niet altijd vertrouwen op wat mensen zeggen
Ultieme tip: Yala National Park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis door Sri Lanka (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Julia Hortensius op 07 december 2017

Sri Lanka is fantastisch! Wij hebben een rondreis gemaakt van een aantal weken. We hebben van alles gezien: wildlife, verlaten stranden, turtles en reefsharks, bergen en jungle, theeplantages, heerlijk eten, treinreizen door een fantastisch landschap en aardige mensen. In dit land is veel variatie. Wat heel prettig is, is dat Sri Lanka relatief klein is. In een korte periode kun je ontzettend veel zien. Dit land is een absolute aanrader. Het land is nog niet heel erg toeristisch, het is niet duur, de mensen zijn vriendelijk en het weer is (meestal) heerlijk.

Pluspunten Sri Lanka

 • Aardige mensen
 • veilig
 • goed betaalbaar
 • mooie natuur
 • onontdekt
 • variatie

Minpunten Sri Lanka

 • Weinig mensen spreken Engels maar dat maakt het ook wel weer grappig
Ultieme tip: Bezoek Wilpattu National Park. De meeste luipaarden per vierkante meter op aarde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3,5 week Sri lanka (bezocht in november 2017)

Review geschreven door stefanie remie op 05 december 2017

Dit jaar hebben we weer gekozen om te gaan backpacken en door goede verhalen kozen wij voor Sri Lanka. Van te voren hebben we alleen vliegtickets en 1 hotel geboekt, zodat we de rest van onze route zelf konden bepalen. We hebben in 3,5 week gebackpackt incl.. 5 dagen Malediven. Dit ligt toch dichtbij Sri Lanka. Sri lanka is een heel mooi land. Veel natuur, tempels, dieren en vriendelijke locals. Het mooiste vond ik de Pidurangala Rock in Sigiriya. Dit zit vlakbij de Lionsrock. Hier hebben wij de zonsopgang gezien en kon je Lionsrock zien. Er waren niet gek veel toeristen en het uitzicht was prachtig! Einde van onze reis was ik er wel klaar mee nadat onze tuktuk chauffeur ons perse een olifant liet zien die midden in Colombo in een klein hok aan de ketting lag. We gaven iedere keer aan dat we dit niet wilden maar daar gaf hij geen gehoor aan. Dit was een dik minpunt!

Pluspunten Sri Lanka

 • betaalbaar
 • mooie natuur
 • vriendelijkse locals

Minpunten Sri Lanka

 • Dieren die als toeristische attracties worden gebruikt
 • in de avond was er weinig te doen
 • veel rijst en curry
Ultieme tip: huur een scooter om de locatie te verkennen. Op die manier ben je zelf vrij om te gaan en staan waar je wil. Must-do: trein van Kandy naar Ella.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sri Lanka (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Amber van Geest op 05 december 2017

Het was geweldig, de mooiste reis ooit. Van de vele tempeltjes tot aan mooie afgelegen stranden en van druk bezochte hikes tot even lekker tot rust komen en genieten bovenop een berg met een geweldig uitzicht. Sri Lanka heeft het allemaal!

Pluspunten Sri Lanka

 • aardige locals
Ultieme tip: Adam's Peak beklimmen.
Aangeraden voor: Backpackers

Sri Lanka eerste keuze (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Amber van Geest op 05 december 2017

Heb ik echt alles mee? Vast en anders koop ik het daar nog wel. Tickets bij de hand en gaan met die banaan. In het vliegtuig had ik mijn eerste goede reiservaring al toen ik naast een local uit Sri Lanka kwam te zitten. Ik kreeg meteen een voorproef van de gastvrijheid van zijn land. Eenmaal in Colombo aangekomen en de jetlag verslagen, ga ik op pad. Hoe werkt dat backpacken eigenlijk? Dit was mijn eerste reis in mijn eentje buiten Europa en zonder concreet plan. Maar ondanks dat ik natuurlijk een keer ben opgelicht, wat ook wel een beetje bij het backpacken hoort, ben ik veel lieve mensen tegen gekomen met de beste bedoelingen. En het land is geweldig mooi met de veelzijdige natuur, de mooiste bossen, bergen, stranden en meertjes. Sri Lanka heeft het allemaal te bieden. Van een kop verse thee drinken boven op Ella rock bij een klein verlaten tempeltje tot Adam’s Peak beklimmen met nog honderden andere backpackers en locals, het kan er allemaal. Wanneer je in Mirissa na het surfen honger begint te krijgen, schuif dan aan een tafel en geniet van een goede cocktail. Dit doe je met je voeten in het zand en het vuurwerk in de lucht. Dan weet je ook direct waar je moet zijn voor een feestje. Nog even relaxen ik het fort van Galle en verdwalen in de honderden kleine straatjes voordat de reis er weer bijna op zit en het tijd is om naar huis te gaan.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Sri Lanka

 • goedkoop
 • natuur
 • hikes
Ultieme tip: Mystery Land in Ella! Niet alleen een super locatie en geweldige tenten, maar super aardige eigenaren!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors