Paspoort en visum Sri Lanka

Paspoort en visum Sri Lanka

Reis je binnenkort naar Sri Lanka, of via Sri Lanka naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Sri Lanka.

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?

Om als toerist naar Sri Lanka te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka aanschaffen via de ambassade in Den Haag. Het is niet meer mogelijk om bij aankomst in Sri Lanka een visum aan te schaffen.

ZELF NAAR Sri Lanka?

Bekijk alle 82 reizen naar Sri Lanka

Voor een verblijf tot dertig dagen moet je een ETA aanschaffen. Dit is een electronische toestemming van de Sri Lankaanse overheid om het land in te mogen reizen. Je krijgt in dit geval geen visum in je paspoort. Een ETA voor Sri Lanka geeft recht op een dubbele inreis in het land.

Verblijf je langer dan dertig dagen in Sri Lanka, schaf dan een 'gewoon' toeristenvisum aan. Hierbij krijg je een visum in je paspoort. Je kunt kiezen voor een visum met enkele of dubbele inreis. Beide zijn negentig dagen geldig.

Visum aanvragen Sri Lanka

Om succesvol een visum voor Sri Lanka aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij de ambassade van Sri Lanka. Zo moet je een uitdraai van je vluchtschema of je reeds betaalde vliegticket, je paspoort, twee pasfoto's en een recent bankafschrift met een saldo van minimaal duizend euro meenemen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Sri Lanka aan kunt vragen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend.

Geldigheid paspoort Sri Lanka

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na aankomst in Sri Lanka geldig zijn. Het paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Sri Lanka stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Sri Lanka

Specialisten Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors