Religie & Tradities Sri Lanka

Religie & Tradities Sri Lanka

Wat zijn de belangrijkste religies in Sri Lanka?

Sri Lanka is een multireligieuze samenleving, met verschillende grote religies. Het boeddhisme is met zeventig procent van de Sri Lankanen als volgeling verreweg de grootste.

Ongeveer tien procent van de inwoners van Sri Lanka is moslim. Evenveel mensen zijn hindoe. In Sri Lanka heerst een grote religieuze tolerantie, waar alle geloven in harmonie samenleven. De burgeroorlog die Sri Lanka zo lang teisterde had dan ook niets met religie te maken.

ZELF NAAR Sri Lanka?

Bekijk alle 79 reizen naar Sri Lanka

Wat zijn belangrijke tradities in Sri Lanka?

De tradities van de Singhalezen worden van generatie op generatie overgegeven. Ze zijn ontstaan uit de vier belangrijkste geloven van het eiland, boeddhisme, hindoeïsme, islam en christendom. Voor belangrijke gebeurtenissen in het leven worden speciale ceremonies gehouden, met een bijpassende dans.

Op het platteland en in sommige steden zie je veel mannen in sarongs lopen, een soort omslagdoeken. Steeds meer Sri Lankanen dragen westerse kleding, maar de sarong blijft onverminderd populair.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

In Sri Lanka is het gebruikelijk om je schoenen uit te doen als je een tempel binnengaat. Draag bedekkende kleding en wees respectvol. In Sri Lanka tonen man en vrouw hun genegenheid voor elkaar alleen binnenshuis.

Wees beleefd en respectvol naar monniken. Zo is het gebruikelijk om je stoel aan te bieden als een monnik in de bus geen zitplaats heeft.

Reizen Sri Lanka

Specialisten Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors