Accommodaties Sri Lanka

Accommodaties Sri Lanka

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Sinds de jaren zestig heeft Sri Lanka zich ontwikkeld tot een populaire toeristische bestemming. De accommodatie heeft zich ontwikkeld van kleine hutjes aan het strand tot moderne resorts waar reizigers zich onder kunnen dompelen in luxe.

Hotel

De meeste hotels in Sri Lanka bevinden zich in de gebieden waar veel toeristen komen. Vooral langs de kust is het niet moeilijk om een onderkomen te vinden. Tijdens het hoogseizoen zijn vooral de resorts snel volgeboekt.

ZELF NAAR Sri Lanka?

Bekijk alle 79 reizen naar Sri Lanka

Als je op zoek bent naar luxe aan het strand, doe je er dus goed aan om op tijd te reserveren. Hoewel de meeste Sri Lankaanse hotels uitgegroeid zijn tot luxe resorts, zijn er nog genoeg boutique hotels en guesthouses om je een authentieke Singhalese overnachting te ervaren.

Guesthouses

Vooral aan de west- en oostkust vind je veel eenvoudige guesthouses. In deze kleine hotelletjes overnacht je goedkoop. Veel faciliteiten zijn er over het algemeen niet, maar de kamers zijn schoon en de service is goed. Tussen de grote resorts van de westkust zijn de kleine guesthouses vaak een goede kans om de Sri Lankaanse gastvrijheid te ervaren.

Wat is een typische accommodatie in Sri Lanka?

In het heuvelachtige hart van Sri Lanka vind je veel voormalige koloniale rest houses, die omgebouwd zijn tot prachtige hotels.

De resthouses zijn soms nog eigendom van de overheid, al zijn de meeste rest houses inmiddels overgenomen door grote hotelbedrijven. De rest houses werden tijdens de Britse koloniale periode gebouwd voor Engelsen die door Sri Lanka trokken. In koloniale stijl overnachten in de groene heuvels van Sri Lanka doe je dus in een rest house.

Reizen Sri Lanka

Specialisten Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors