Feestdagen & Festivals Sri Lanka

Feestdagen & Festivals Sri Lanka

De religieuze bevolkingsgroepen van Sri Lanka volgen verschillende kalenders, waardoor de data van festivals per jaar wisselen. Kijk dus goed op welke datum het festival valt als je van plan bent een festival in Sri Lanka te bezoeken.

Perahera

Alle feesten in Sri Lanka zijn kleurrijk. Perahera steekt in dit opzicht echter toch nog met kop en schouders boven de rest uit. Het feest duurt vijf nachten nadat de volle maan in juli aan de nachtelijke hemel is verschenen. Het hele land is dan één grote optocht. Olifanten zijn van top tot teen beschilderd en versierd. Mensen dansen vrolijk op straat. Tamboerijn in de hand. Tijdens het Perahera eert de bevolking de beschermgoden van het eiland. Vooral in Kandy is het Perahera festival enorm.

ZELF NAAR Sri Lanka?

Bekijk alle 82 reizen naar Sri Lanka

Kataragama

De jungle rond Kataragama komt twee weken lang tot leven als gelovigen tijdens de pelgrimstocht voor het Kataragama festival naar het zuiden van Sri Lanka komen. Bij dit dorp in de bossen komen duizenden gelovigen iedere avond kijken naar de in het wit geklede priesters die een ingewikkelde dans opvoeren voor de god Kataragama.

Aan het eind van de twee weken feest, dompelen de pelgrims zich onder in de rivier. Om vier uur 's nachts, als de gelovigen allen in de rivier zijn geweest, worden er hete kolen over de weg gestrooid. Daar lopen de pelgrims blootsvoets overheen, zonder dat iemand een blaar oploopt. Het heftige, luidruchtige Kataragama is een haast buitenaardse ervaring die een diepe indruk achterlaat.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari Duruthu Hele land
Februari
Maart
April 13 & 14 Nieuwjaar Hele land
Mei Vesak Hele land
Juni Poson Hele land
Juli

Esala

Perahera

Kataragama festival

Hele land

Hele land

Kataragama tempel

Augustus
September
Oktober Deepavali Hele land
November
December Unduvap Hele land

Reizen Sri Lanka

Specialisten Sri Lanka

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

India kenner
Sponsors