Cambodja
8,3
8,6 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,9 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,1 Veilig
8,4 Natuur
7,8 Stranden
8,1 Klimaat

Cambodja

door Charlotte de Vries

Cambodja, het land van wild groeiende bossen, het Cardamomgebergte, de brede Mekong rivier en verborgen watervallen, is bovenal getekend door een stormachtige geschiedenis. De enorme tempelcomplexen die er door het Angkor-rijk zijn neergezet hebben veel te lijden gehad door onderdrukkende buurlanden en de genocidale Rode Khmer. Maar met een volhardende glimlach komt Cambodja er weer bovenop.

De bezienswaardigheden van Cambodja zijn ontelbaar. Maak vanaf het stadje Stun Treng of eilandje Koh Dait een tocht over de Mekong en spot zoetwaterdolfijnen bij Kratie. Zwem in vulkanische kraters in de provincie Ratanikiri en wandel met olifanten door de Mondulkiri province. Bewonder vleesetende planten in het Kirirom National Park en rust uit op het schiereiland Chroy Chung Va. Je staat versteld in Cambodja.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 64 reizen naar Cambodja

De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja

Je eerste stop is de hoofdstad Pnomh Penh. Een architectonische smeltkroes. Geschiedenis is weerspiegeld in de koloniale villa's, boeddhistische heiligdommen, Aziatische paleizen en martelcentra van de Rode Khmer. Nabij liggen de Killing Fields, waar de Rode Khmer 17.000 intellectuelen executeerde. Een met duizenden schedels overladen stoepa is hier gebouwd ter herdenking van de slachtoffers.

Vanaf Pnomh Penh maak je een uitstapje naar het enorme meer Tonlé Sap, waar je drijvende dorpjes zoals Pursat bezichtigt. En je reist naar Siem Reap, de uitvalsbasis van tempelcomplex en wereldwonder Angkor Wat. Spitsige koepels, gegraveerde muren en begroeiende bomen zorgen voor een bizar schouwspel in het complex.

Cambodja: het land van duizenden tempels

Na Angkor Wat is Sambor Prei Kuk nabij het stadje Kampong Thom het bekendste tempelcomplex van Cambodja. Deze vergane hoofdstad bestond ooit uit honderden tempels, maar veel zijn opgeslokt door het wildgroeiende oerwoud.

Als je de toeristische drukte wil vermijden, bezoek dan de minstens zo indrukwekkende tempels en Killing Fields in Battambang. Of bewonder de tienduizenden Boeddhabeelden in Wat Jum Pos Ka-aik, het mysterieuze tempelcomplex Preah Khan en de tempelruïnes van Preah Vihear.

De leukste dorpen en steden in Cambodja

Bij een lange reis hoort ook ontspanning. Daarvoor ga je naar het strand van de havenstad Sihanoukville, het bergstadje Koh Kong of wildwest-stadje Banlung. Je geniet van heerlijk eten in kustplaats Kep en van krokant gebakken insecten in Kien Svay. Souvenirs haal je in de vorm van terracottapotten in Kampong Chhnang en edelstenen in Pailin. Schitterende koloniale steden zijn Kampong Cham en Kampot. Je reis door Cambodja blijft je verassen.

Hoe reis ik van A naar B in Cambodja?

Binnen Cambodja kun je reizen per bus, minibus, taxi, tuk-tuk of binnenlandse vluchten, afhankelijk van de afstand en beschikbaarheid. Steden zoals Phnom Penh, Siem Reap en Sihanoukville zijn goed verbonden met bussen en minibusjes die een betaalbare optie bieden voor langere afstanden, terwijl tuk-tuks en taxi's handig zijn voor korte ritten en stadsvervoer. Voor langere afstanden of als je tijd wilt besparen, kun je binnenlandse vluchten overwegen, die enkele belangrijke steden met elkaar verbinden.

Reizen Cambodja

Meer Cambodja

Reviews Cambodja

Bezoek aan Siem Reap (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Manette Ingenegeren op 27 oktober 2020

Allereerst, een ervaring is persoonlijk. Wat ik mooi/leuk vind kan een ander wel verafschuwen. Ikzelf hou ervan om in mijn eentje, lopend of fietsend een plek te verkennen. Op die manier zie je het meest en kan je stilstaan waar je maar wilt. Een andere manier is om je met een tuktuk met chauffeur te laten rondrijden. Dat gaat sneller en hij weet de weg. Als je naar een specifieke bestemming wilt is dat de beste optie. Je kan afspraken maken over brengen en ophalen en verdere wensen bespreken. Ik heb de Cambodjanen als zeer vriendelijk ervaren. Engels spreken er echter maar weinig, maar dat was geen probleem.
De natuur is prachtig, de wegen vaak slecht.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • aardige locals
 • betaalbaar
Ultieme tip: Brown Roastery Siem Reap, heerlijke koffie, leuke hotspot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige mensen in een land met een donkere geschiedenis (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Julie Smeets op 12 december 2019

De mooiste plekken waar ik ben geweest in Cambodja zijn Angkor Wat, Koh Rong, Battambang en het platteland in de provincie Kampong Spoe. Cambodjanen zijn de meest gulle en lieve mensen die ik tot nu toe heb ontmoet tijdens mijn reizen ondanks dat de meesten de afschuwelijke tijd tijdens de Khmer Rouge (1975-1979) hebben meegemaakt. Een echte must is het bezoeken van de Killing Fields dichtbij Phnom Penh en de Tuol Sleng prison. Hier leer je over de verschrikkelijk tijd tijdens de Khmer Rouge en hier leer je ook over de heftige bagage die de meeste Cambodjanen nog elke dag met zich meedragen.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Aardige locals
 • Prachtige natuur
 • Lekker eten
 • Prachtige tempels

Minpunten Cambodja

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Let goed op het weerbericht wanneer je naar de eilanden gaat want tijdens het regenseizoen komt het vaak voor dat je niet meer met de boot terug kan door het heftige weer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand en Cambodja (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Marion van der Perk op 30 november 2019

Cambodja is een bestemming met hele mooie natuur. Als je van tempels houdt is dit de bestemming voor jouw! De tempels bij Ankor moeten dan ook zeker niet op jouw lijstje ontbreken.

Natuurlijk dien je ook iets van de geschiedenis van dit land te zien. In Phnom Penh kun je een bezoek brengen aan de Killing fields en het S21 gebouw. Let op dat dit soms best heftig kan zijn.

Breng ook zeker een bezoek aan het Tonle Sap meer. Op dit meer wonen nog steeds vele mensen. Ga langs bij een krokodillen farm of langs bij de drijvende supermarkt.

Pluspunten Cambodja

 • Ankor
Ultieme tip: Wat je zeker niet kan overslaan is een zonsopgang bij de bekende tempel Ankor Wat.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Noord naar Zuid Cambodja (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Maybritt Bos op 23 november 2019

Cambodia was different in every way possible.
It is only now that I see all the beautiful pictures that I am remembered of the fact that it was indeed, culture-wise, a very beautiful country. But the horrible history has left a little black mark on my memory.

To give you a bit of an idea of the things we’ve done:

We visited the Temples of Angkor which has to be the absolute highlight of our trip to cambodia. The temples have only been re-discovered around 100 years ago. And have been hiding for several centuries in de jungle.
It was truly amazing, and movie-like to visit these beautiful temples.

We had a lot of tuk-tuk drives where our driver showed us several villages, floating villages, markets and small temples.

My last stop was RS-21 and the killing fields.
This day taught us about the horrible period in history, no longer then 50 years ago, where the people of cambodia were brutally tortured and killed by the Khmer rouge. Cambodia lost 1/3 of it’s people in a period of just 4 years.
I think a lot of people, amongst myself, were and are still not aware of the genocide that happened here.

I hope that this country will develop a lot in the future years, and tourism will definitely help to accomplish this.

Pluspunten Cambodja

 • special history
 • beautiful temples

Minpunten Cambodja

 • horrible history
 • locals can be rude about you not buying stuff
Ultieme tip: Take a tuktuk driver who will give you a tour around the city! Especially in Battambang.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Unieke ervaring (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Stijn Bom op 19 november 2019

Cambodja is een erg bijzonder land met prachtige omgevingen en uiteraard met Angkor Wat! Dit moet je echte gezien hebben zeker met zonsopkomst! Ook de 5 watervallen zijn aan te raden om naar toe te gaan! En je kunt er heerlijk eten voor weinig geld!

Pluspunten Cambodja

 • goedkoop
 • mooi landschap

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga in onze winter dan is het daar over het algemeen zomer en weinig regen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja een land van uitersten (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Wim En Alie Boom op 17 november 2019

Cambodja is een land van uitersten. Heel veel zie je terug van de verschrikkelijke periode uit de Rode Khmer oorlog. Vooral in de omgeving van Phnom Penh zie je hier veel van terug zoals de Killing Fields en het Tol Slueng museum. Andere bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn het Koninklijk Paleis, diverse musea en de promenade langs de Mekong etc.
Ook Siem Reap met de Angkor Wat moet je gezien hebben. Battambang met de vleermuisgrotten en een voortreffelijke overnachtingsmogelijkheid in Battambang resort met een Nederlandse eigenaar. Ook is het mogelijk om van Siem Reap met de boot naar Battambang te varen. Daarnaast zijn er prachtige gebieden zoals Mondulkiri met jungle en Ratanakiri eveneens met jungle en mogelijkheden om bij de plaatselijke bevolking te overnachten in een homestay. Zeer de moeite waard.
Vanuit Sihanoukville (badplaats) kun je met de boot naar eilanden voor een dag of daar overnachten. In Kampot - waar peperplantages zijn die ook een bezoek zeer de moeite waard zijn - zie je nog de Franse invloeden. Vanuit Kep kun je met de boot naar Rabbits Island en is het mogelijk één of meerdere nachten te verblijven aan het strand. Kortom ga naar Cambodja en ervaar alle mogelijkheden.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • De bevolking is supervriendelijk en als je je er voor open stelt
 • houd je er vrienden aan over
Ultieme tip: In Phnom Penh is een mooie shoppingplek: Central Market.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder land (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sandra Butz op 17 november 2019

Cambodja: een bijzonder land. Toeristen zie je niet veel en de geschiedenis is gruwelijk. Als je op straat loopt zie je vooral veel jonge locale mensen. De oudere generatie is vermoord. Op de Killing Fields en in S21 sta je met tranen in je ogen te luisteren naar het verhaal achter het land. Op Angkor Wat kijk je je ogen uit naar de vreselijk mooie tempels. Dat de jungle het tempel complex ooit heeft overgenomen is waanzinwekkend. De locals zijn erg blij met toeristen en het is erg fijn om deze mensen blij te kunnen maken door het kopen van een klein souvenirtje. Na de gruwelijke oorlog is het land langzaam aan het opbouwen. Langzaam, ja. Ondanks dat het zo'n 40 jaar geleden gebeurd is, zie je vandaag de dag nog redelijk veel armoede en soms slechte hygiëne. Maar als je dat naast je neer kan leggen, is het land zeker een bezoek waard. Het land heeft juist toeristen nodig zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Voor luxe hoef je er niet naar toe te gaan, maar als je van avontuur en geschiedenis houd: ga!

Pluspunten Cambodja

 • Angkor Wat
 • betaalbaar
 • bijzondere geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • soms slechte hygiëne
 • stoffig/zanderig
 • armoede
Ultieme tip: Bekijk voordat je naar Cambodja gaat de film "first they killed my father" en bezoek eerst S21 en daarna de Killing Fields.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rustgevend en veilig (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Nuala Teerink op 17 november 2019

Cambodja is een prachtig land! Ik ben er, als vrouw alleen (toen 20 jaar), zelfstandig heengereisd en heb mij nooit onveilig gevoeld. De natuur en de cultuur is prachtig en de mensen zijn zo aardig! Helaas kent Cambodja een ongelooflijk heftige geschiedenis, maar als één ding is opgevallen, dan is Cambodja het voorbeeld van hoe twee verschillende religies (boeddhisme en de islam) samen vredig naast elkaar kunnen leven.

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • heerlijk eten
 • mooie natuur
 • prachtige cultuur
Ultieme tip: Ga slapen bij de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur en ongerept (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Vanessa Van Duijl op 17 december 2018

Rouw, in opkomst, in ontwikkeling. Ongerepte stranden op de eilanden..rust authentiek, geen massa toerisme althans nog niet. Prachtige natuur. Vriendelijke mensen. Zo vind je de eilanden nog maar nauwelijks.

Pluspunten Cambodja

 • prachtige ongerepte natuur

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga heen waar andere toeristen nog niet heen gaan, meng je tussen de lokale bevolking...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in Cambodja (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Lise Lynen op 09 december 2018

Wij startten onze reis in Phnom Penh, met al op de 2e dag een bezoek aan de killing fields en het genocide museum. Ik raad iedereen aan om dit in het begin te doen, zo snap je veel meer de geschiedenis van het land voordat je verder reist en wordt het ineens ook duidelijk waarom je zo weinig oude mensen tegenkomt in Cambodja. Siem reap is zeker een aanrader met Ankor Wat maar spendeer er niet teveel tijd, het is zeer toeristisch en er zijn mooiere plekjes in Cambodja. Zoals de eilanden bijvoorbeeld, waarbij ons hoogte punt de Kactus hostel op het eiland Koh Ta Kiev was. Dit is echt een "hidden paradise", echt de moeite. Daarnaast amuseerden we ons ook erg in de kleinere stadjes zoals Battambang en Kampot.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Betaalbaar
 • Nog niet heel toeristisch
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Cambodja

 • Opkomend toerisme
Ultieme tip: De Kactus hostel op Koh Ta Kiev en het bezoeken van de killing fields in het begin van je reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fietstrektocht van Bangkok naar Saigon dwars door Cambodja op eigen fietsen (bezocht in januari 2007)

Review geschreven door Roel Bloembergen op 29 november 2018

In januari 2007 zijn wij (Mijn vrouw en Ik) met het Fietstripboek van Asian Way of Life naar Bangkok gevlogen. Na een paar dagen in Bangkok geacclimatiseerd te hebben, zijn we op de fiets gestapt, hebben ons routeboek gepakt en zijn wij naar de grens met Cambodja gefietst. Vandaar naar Siem Riep en zijn een paar dagen bij Angkor Wat gebleven. Dit is een enorm complex van meer dan 100 tempels op een gebied van 1,6 vierkante km! In de bloeitijd van dit (KHMER-)gebied in de twaalfde eeuw woonden hier meer dan een miljoen(!) mensen. Onvergetelijk bezoek! Veel toeristen, maar als je de tijd neemt kan je er toch nog in "stilte" dwalen. Daarna met de fietsen op een snelle, smalle, maar lange boot gestapt en met een rotvaart van 60-70 km/uur het ruim 200 km lange Tongle Sapmeer (="zoetwaterrivier") overgestoken. Vervolgens naar Saigon (nu Phnom Penh) en daarna naar Sihanoukville aan de kust. Een volledige beschrijving gaat hier niet lukken, maar...………...

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Supervriendelijke mensen
 • mooi land
 • Angkor Wat
 • Platteland

Minpunten Cambodja

 • Arm
Ultieme tip: Vlieg naar Bangkok met een fietsboekje van Asian Way of Life (incl. eigen fietsen) en fiets dan van Bangkok naar Saigon en vlieg weer terug. Wel even wat conditietraining doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Geweldig mooi land met een intense historie (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Lestari Scholtes op 19 november 2018

Angkor Wat en de omliggende tempels zijn absoluut een must see in Cambodja! Neem een paar dagen de tijd om dit gebied te bezoeken. Die heb je zeker nodig, niet alleen vanwege de grootte maar ook omdat zoveel indrukken zijn die je krijgt, dat je echt de tijd nodig hebt om alles te verwerken. Ook de andere tempels, zoals Ta Prohm en Baphuon zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Als je een tuktuk met chauffeur inhuurt kan je binnen een paar dagen heel wat zien!
Ook Pnom Penh is de moeite waard. Veel fijne en goede restaurantjes, leuke markten en lieve mensen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Lieve mensen
 • geweldig eten
 • bijzondere historie

Minpunten Cambodja

 • weinig openbaar vervoer (maar een tuktuk is heel handig!)
Ultieme tip: Vervoer met een tuktuk is niet duur, veilig en snel!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genoten van gastvrij Cambodja (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Glenn Huizinga op 18 november 2018

Mooi land met ondanks heftige geschiedenis zeer liefdevolle gastvrije bevolking. Naast de bekende Ankor tempels heeft Cambodja mega veel te bieden. Zo heb je in Battambang de bambootrein, killing caves en de batcave. Je vind er rust op de eilanden van Koh Rong en Koh Rong Samloem. De countryside bij plaatsen als Kampot en Kep zijn heerlijk om te bezoeken. Hier heb je vele peper plantations. Ook in de hoofdstad valt veel te zien, waaronder de s21 prison en de killingfields. Hier is te zien hoe het land heeft geleden onder de rode Khmer rouge. Al met al een land wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Pluspunten Cambodja

 • Diversiteit
 • Positiviteit
 • Natuur
Ultieme tip: Go with the flow, mensen zijn gastvrij en trots op hun land. Laat je verassen door de locals
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur Cambodja (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Kayleigh Van Proemeren op 13 november 2018

Cambodja is een prachtig land. Het is makkelijk reizen door Cambodja. Tussen de grote steden zijn goede verbindingen. De wegen zijn echter slecht, maar dat weet je als je naar Azië gaat. De lokale bevolking is ontzettend gastvrij. Het eten is lekker. Vooral de amok proberen. Om je vingers bij af te likken. Qua cultuur en geschiedenis is dit ook een bijzonder land.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
 • goedkoop
 • eten
 • cultuur
 • gastvrijheid

Minpunten Cambodja

 • afval
Ultieme tip: Mondulkiri elephant valley project steunen, angkor wat, tuel Sleng s21 en de killing fields.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

FANTASTISCH (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Canisha Burger op 12 november 2018

Een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Cambodja heeft zoveel te vertellen! Een rijke en toch ook gruwelijke geschiedenis hebben mij zeker gegrepen toen ik verschillende steden bezocht. In Siem Reap kan je het Angkor Watt bezoeken en voel je echt de sfeer van vroeger terwijl je in Phnom Phen jezelf waand tussen alle moderne gebouwen. Een divers land met heel veel te zien.

Pluspunten Cambodja

 • heel betaaldbaar
 • lieve locals
 • heerlijk eten
 • vervoer
 • prachtige stad
 • rijke geschiedenis
 • koh rong island

Minpunten Cambodja

 • niks
Ultieme tip: Sowieso was een van mijn favoriete bestemmingen Siem Reap & Koh rong island. Zoek koh rong maar eens op! De foto's liegen er niet om♡
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Kelly van der Togt op 12 november 2018

Een mooi land maar wel erg corrupt. Zelf ben ik 3 volle weken door Cambodja gegaan, want het is zoveel mooier dan alleen ankor. Vriendelijke mensen en prachtige natuur! Maak een mooie rondreis en leer de cultuur kennen. Ga zeker niet te lang naar de hoofdstad maar trek de dropen in als je er in voor bent help waar nodig.

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • lekker eten
 • prachtige natuur
 • leerzame geschiedenis
 • je kan er iets betekenen ivm vrijwilligerswerk

Minpunten Cambodja

 • corruptie
 • hoofdstad
Ultieme tip: Maak een rondreis. Begin bij Poi Pet, ga door naar Battambang, Siem Reap, ga naar de Tonle Sap, Kampon Thma, Phnom Penh (ivm geschiedenis, blijf niet te lang), Kampot en Shianouk.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ankor wat (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Petra Boesveld op 11 november 2018

Geweldige reis gemaakt door Cambodja met als hoogtepunt ankor wat. Het eten is fantastisch, de mensen ontzettend behulpzaam. Ze hebben veel gemaakt, maar dat ga je aan de mensen niet merken. Alles is goed te bereizen, lekker met de fiets rond door de rijstvelden, dan zie je de echte wereld!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • goed te bereizen
 • locals zijn super behulpzaam
 • erg goedkoop

Minpunten Cambodja

 • de Chinese mensen nemen teveel over van de cambodjanen
Ultieme tip: Ankor wat, en het restaurant Try Me in.Siem Raap....wow wat een goed eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig reis naar Angkor Wat (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Santoso op 11 november 2018

Een tour van 9 uur was niet genoeg om alles te kunnen bekijken. Het was zo ontzettend groot, mooie geschiedenis er achter. Sunrise en sunset is het leukste gedeelte om te zien. Je moet wel jezelf goed beschermend met zonnebrand en deet.

Pluspunten Cambodja

 • heerlijk eten
 • gastvrij
 • heerlijk weer

Minpunten Cambodja

 • te weinig mensen die engels spreken
Ultieme tip: Heerlijk gegeten bij Sihanoukville, verse vis aan het strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Siem Reap (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nick Vliet Vlieland op 10 november 2018

In totaal ben ik een maand in Cambodja geweest, waarvan 3 weken in Siem Reap. Siem Reap is vooral bekend vanwege het enorme Angkor Wat complex, wat ook echt een must-see is! Er zijn entreepassen te krijgen voor 1, 3 en 7 dagen. Als je een enorme architectuur-/cultuur-/geschiedenisfan bent, is een 7 dagen pas zeker aan te raden. Veel mensen knallen in een dag langs alle hoogtepunten met een tuk-tuk. Mooi is juist om het wat rustiger aan te doen en een ochtend te nemen om een aantal locaties -rustig- te bekijken.
Naast Angkor Wat is de omgeving zeer geschikt om rond te fietsen. Zo is er ongeveer 10km ten zuiden van Siem Reap de Phnom Krom tempel gesitueerd op een berg vlakbij het Tonle Sap meer. Dit is een uitermate geschikte plek om mooie sunsets te bekijken.

Pluspunten Cambodja

 • cultuur
 • geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • vervoer
Ultieme tip: Cambodja is net als Nederlands nogal vlak. Je kunt hier daarom prima fietsen. Ik raad wel aan 's ochtends vroeg te starten i.v.m. de temperatuur die flink kan oplopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Ankor Wat (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Teus Renes op 10 november 2018

Super leuke plek om naartoe te reizen. In Siem Reaap zijn goedkope hotels te vinden met veel comfort. Ik verbleef in The Night Hotel.
Elke ochtend ging ik voor de eerste zonnestralen naar Angkor Wat dat betekende 5uur op! Maar het was het waard.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Ga vroeg de veren uit in Angkor Wat.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors