Cambodja
8,3
8,5 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,8 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,1 Veilig
8,3 Natuur
7,8 Stranden
8,1 Klimaat

Cambodja

door Charlotte de Vries

Cambodja, het land van wild groeiende bossen, het Cardamomgebergte, de brede Mekong rivier en verborgen watervallen, is bovenal getekend door een stormachtige geschiedenis. De enorme tempelcomplexen die er door het Angkor-rijk zijn neergezet hebben veel te lijden gehad door onderdrukkende buurlanden en de genocidale Rode Khmer. Maar met een volhardende glimlach komt Cambodja er weer bovenop.

De bezienswaardigheden van Cambodja zijn ontelbaar. Maak vanaf het stadje Stun Treng of eilandje Koh Dait een tocht over de Mekong en spot zoetwaterdolfijnen bij Kratie. Zwem in vulkanische kraters in de provincie Ratanikiri en wandel met olifanten door de Mondulkiri province. Bewonder vleesetende planten in het Kirirom National Park en rust uit op het schiereiland Chroy Chung Va. Je staat versteld in Cambodja.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 76 reizen naar Cambodja

De mooiste bezienswaardigheden van Cambodja

Je eerste stop is de hoofdstad Pnomh Penh. Een architectonische smeltkroes. Geschiedenis is weerspiegeld in de koloniale villa's, boeddhistische heiligdommen, Aziatische paleizen en martelcentra van de Rode Khmer. Nabij liggen de Killing Fields, waar de Rode Khmer 17.000 intellectuelen executeerde. Een met duizenden schedels overladen stoepa is hier gebouwd ter herdenking van de slachtoffers.

Vanaf Pnomh Penh maak je een uitstapje naar het enorme meer Tonlé Sap, waar je drijvende dorpjes zoals Pursat bezichtigt. En je reist naar Siem Reap, de uitvalsbasis van tempelcomplex en wereldwonder Angkor Wat. Spitsige koepels, gegraveerde muren en begroeiende bomen zorgen voor een bizar schouwspel in het complex.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Cambodja: het land van duizenden tempels

Na Angkor Wat is Sambor Prei Kuk nabij het stadje Kampong Thom het bekendste tempelcomplex van Cambodja. Deze vergane hoofdstad bestond ooit uit honderden tempels, maar veel zijn opgeslokt door het wildgroeiende oerwoud.

Als je de toeristische drukte wil vermijden, bezoek dan de minstens zo indrukwekkende tempels en Killing Fields in Battambang. Of bewonder de tienduizenden Boeddhabeelden in Wat Jum Pos Ka-aik, het mysterieuze tempelcomplex Preah Khan en de tempelruïnes van Preah Vihear.

De leukste dorpen en steden in Cambodja

Bij een lange reis hoort ook ontspanning. Daarvoor ga je naar het strand van de havenstad Sihanoukville, het bergstadje Koh Kong of wildwest-stadje Banlung. Je geniet van heerlijk eten in kustplaats Kep en van krokant gebakken insecten in Kien Svay. Souvenirs haal je in de vorm van terracottapotten in Kampong Chhnang en edelstenen in Pailin. Schitterende koloniale steden zijn Kampong Cham en Kampot. Je reis door Cambodja blijft je verassen.

Cambodja zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Azië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Cambodja. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Azië Desk!

Like deze pagina

Reizen Cambodja

Meer Cambodja

Reviews Cambodja

Puur en ongerept (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Vanessa Van Duijl op 17 december 2018

Rouw, in opkomst, in ontwikkeling. Ongerepte stranden op de eilanden..rust authentiek, geen massa toerisme althans nog niet. Prachtige natuur. Vriendelijke mensen. Zo vind je de eilanden nog maar nauwelijks.

Pluspunten Cambodja

 • prachtige ongerepte natuur

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga heen waar andere toeristen nog niet heen gaan, meng je tussen de lokale bevolking...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in Cambodja (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Lise Lynen op 09 december 2018

Wij startten onze reis in Phnom Penh, met al op de 2e dag een bezoek aan de killing fields en het genocide museum. Ik raad iedereen aan om dit in het begin te doen, zo snap je veel meer de geschiedenis van het land voordat je verder reist en wordt het ineens ook duidelijk waarom je zo weinig oude mensen tegenkomt in Cambodja. Siem reap is zeker een aanrader met Ankor Wat maar spendeer er niet teveel tijd, het is zeer toeristisch en er zijn mooiere plekjes in Cambodja. Zoals de eilanden bijvoorbeeld, waarbij ons hoogte punt de Kactus hostel op het eiland Koh Ta Kiev was. Dit is echt een "hidden paradise", echt de moeite. Daarnaast amuseerden we ons ook erg in de kleinere stadjes zoals Battambang en Kampot.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Betaalbaar
 • Nog niet heel toeristisch
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Cambodja

 • Opkomend toerisme
Ultieme tip: De Kactus hostel op Koh Ta Kiev en het bezoeken van de killing fields in het begin van je reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fietstrektocht van Bangkok naar Saigon dwars door Cambodja op eigen fietsen (bezocht in januari 2007)

Review geschreven door Roel Bloembergen op 29 november 2018

In januari 2007 zijn wij (Mijn vrouw en Ik) met het Fietstripboek van Asian Way of Life naar Bangkok gevlogen. Na een paar dagen in Bangkok geacclimatiseerd te hebben, zijn we op de fiets gestapt, hebben ons routeboek gepakt en zijn wij naar de grens met Cambodja gefietst. Vandaar naar Siem Riep en zijn een paar dagen bij Angkor Wat gebleven. Dit is een enorm complex van meer dan 100 tempels op een gebied van 1,6 vierkante km! In de bloeitijd van dit (KHMER-)gebied in de twaalfde eeuw woonden hier meer dan een miljoen(!) mensen. Onvergetelijk bezoek! Veel toeristen, maar als je de tijd neemt kan je er toch nog in "stilte" dwalen. Daarna met de fietsen op een snelle, smalle, maar lange boot gestapt en met een rotvaart van 60-70 km/uur het ruim 200 km lange Tongle Sapmeer (="zoetwaterrivier") overgestoken. Vervolgens naar Saigon (nu Phnom Penh) en daarna naar Sihanoukville aan de kust. Een volledige beschrijving gaat hier niet lukken, maar...………...

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Supervriendelijke mensen
 • mooi land
 • Angkor Wat
 • Platteland

Minpunten Cambodja

 • Arm
Ultieme tip: Vlieg naar Bangkok met een fietsboekje van Asian Way of Life (incl. eigen fietsen) en fiets dan van Bangkok naar Saigon en vlieg weer terug. Wel even wat conditietraining doen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Geweldig mooi land met een intense historie (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Lestari Scholtes op 19 november 2018

Angkor Wat en de omliggende tempels zijn absoluut een must see in Cambodja! Neem een paar dagen de tijd om dit gebied te bezoeken. Die heb je zeker nodig, niet alleen vanwege de grootte maar ook omdat zoveel indrukken zijn die je krijgt, dat je echt de tijd nodig hebt om alles te verwerken. Ook de andere tempels, zoals Ta Prohm en Baphuon zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Als je een tuktuk met chauffeur inhuurt kan je binnen een paar dagen heel wat zien!
Ook Pnom Penh is de moeite waard. Veel fijne en goede restaurantjes, leuke markten en lieve mensen.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Lieve mensen
 • geweldig eten
 • bijzondere historie

Minpunten Cambodja

 • weinig openbaar vervoer (maar een tuktuk is heel handig!)
Ultieme tip: Vervoer met een tuktuk is niet duur, veilig en snel!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genoten van gastvrij Cambodja (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Glenn Huizinga op 18 november 2018

Mooi land met ondanks heftige geschiedenis zeer liefdevolle gastvrije bevolking. Naast de bekende Ankor tempels heeft Cambodja mega veel te bieden. Zo heb je in Battambang de bambootrein, killing caves en de batcave. Je vind er rust op de eilanden van Koh Rong en Koh Rong Samloem. De countryside bij plaatsen als Kampot en Kep zijn heerlijk om te bezoeken. Hier heb je vele peper plantations. Ook in de hoofdstad valt veel te zien, waaronder de s21 prison en de killingfields. Hier is te zien hoe het land heeft geleden onder de rode Khmer rouge. Al met al een land wat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Pluspunten Cambodja

 • Diversiteit
 • Positiviteit
 • Natuur
Ultieme tip: Go with the flow, mensen zijn gastvrij en trots op hun land. Laat je verassen door de locals
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur Cambodja (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Kayleigh Van Proemeren op 13 november 2018

Cambodja is een prachtig land. Het is makkelijk reizen door Cambodja. Tussen de grote steden zijn goede verbindingen. De wegen zijn echter slecht, maar dat weet je als je naar Azië gaat. De lokale bevolking is ontzettend gastvrij. Het eten is lekker. Vooral de amok proberen. Om je vingers bij af te likken. Qua cultuur en geschiedenis is dit ook een bijzonder land.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
 • goedkoop
 • eten
 • cultuur
 • gastvrijheid

Minpunten Cambodja

 • afval
Ultieme tip: Mondulkiri elephant valley project steunen, angkor wat, tuel Sleng s21 en de killing fields.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

FANTASTISCH (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Canisha Burger op 12 november 2018

Een van de mooiste reizen die ik ooit heb gemaakt. Cambodja heeft zoveel te vertellen! Een rijke en toch ook gruwelijke geschiedenis hebben mij zeker gegrepen toen ik verschillende steden bezocht. In Siem Reap kan je het Angkor Watt bezoeken en voel je echt de sfeer van vroeger terwijl je in Phnom Phen jezelf waand tussen alle moderne gebouwen. Een divers land met heel veel te zien.

Pluspunten Cambodja

 • heel betaaldbaar
 • lieve locals
 • heerlijk eten
 • vervoer
 • prachtige stad
 • rijke geschiedenis
 • koh rong island

Minpunten Cambodja

 • niks
Ultieme tip: Sowieso was een van mijn favoriete bestemmingen Siem Reap & Koh rong island. Zoek koh rong maar eens op! De foto's liegen er niet om♡
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Kelly van der Togt op 12 november 2018

Een mooi land maar wel erg corrupt. Zelf ben ik 3 volle weken door Cambodja gegaan, want het is zoveel mooier dan alleen ankor. Vriendelijke mensen en prachtige natuur! Maak een mooie rondreis en leer de cultuur kennen. Ga zeker niet te lang naar de hoofdstad maar trek de dropen in als je er in voor bent help waar nodig.

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • lekker eten
 • prachtige natuur
 • leerzame geschiedenis
 • je kan er iets betekenen ivm vrijwilligerswerk

Minpunten Cambodja

 • corruptie
 • hoofdstad
Ultieme tip: Maak een rondreis. Begin bij Poi Pet, ga door naar Battambang, Siem Reap, ga naar de Tonle Sap, Kampon Thma, Phnom Penh (ivm geschiedenis, blijf niet te lang), Kampot en Shianouk.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ankor wat (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Petra Boesveld op 11 november 2018

Geweldige reis gemaakt door Cambodja met als hoogtepunt ankor wat. Het eten is fantastisch, de mensen ontzettend behulpzaam. Ze hebben veel gemaakt, maar dat ga je aan de mensen niet merken. Alles is goed te bereizen, lekker met de fiets rond door de rijstvelden, dan zie je de echte wereld!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • goed te bereizen
 • locals zijn super behulpzaam
 • erg goedkoop

Minpunten Cambodja

 • de Chinese mensen nemen teveel over van de cambodjanen
Ultieme tip: Ankor wat, en het restaurant Try Me in.Siem Raap....wow wat een goed eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig reis naar Angkor Wat (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Linda Santoso op 11 november 2018

Een tour van 9 uur was niet genoeg om alles te kunnen bekijken. Het was zo ontzettend groot, mooie geschiedenis er achter. Sunrise en sunset is het leukste gedeelte om te zien. Je moet wel jezelf goed beschermend met zonnebrand en deet.

Pluspunten Cambodja

 • heerlijk eten
 • gastvrij
 • heerlijk weer

Minpunten Cambodja

 • te weinig mensen die engels spreken
Ultieme tip: Heerlijk gegeten bij Sihanoukville, verse vis aan het strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Siem Reap (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nick Vliet Vlieland op 10 november 2018

In totaal ben ik een maand in Cambodja geweest, waarvan 3 weken in Siem Reap. Siem Reap is vooral bekend vanwege het enorme Angkor Wat complex, wat ook echt een must-see is! Er zijn entreepassen te krijgen voor 1, 3 en 7 dagen. Als je een enorme architectuur-/cultuur-/geschiedenisfan bent, is een 7 dagen pas zeker aan te raden. Veel mensen knallen in een dag langs alle hoogtepunten met een tuk-tuk. Mooi is juist om het wat rustiger aan te doen en een ochtend te nemen om een aantal locaties -rustig- te bekijken.
Naast Angkor Wat is de omgeving zeer geschikt om rond te fietsen. Zo is er ongeveer 10km ten zuiden van Siem Reap de Phnom Krom tempel gesitueerd op een berg vlakbij het Tonle Sap meer. Dit is een uitermate geschikte plek om mooie sunsets te bekijken.

Pluspunten Cambodja

 • cultuur
 • geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • vervoer
Ultieme tip: Cambodja is net als Nederlands nogal vlak. Je kunt hier daarom prima fietsen. Ik raad wel aan 's ochtends vroeg te starten i.v.m. de temperatuur die flink kan oplopen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Ankor Wat (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Teus Renes op 10 november 2018

Super leuke plek om naartoe te reizen. In Siem Reaap zijn goedkope hotels te vinden met veel comfort. Ik verbleef in The Night Hotel.
Elke ochtend ging ik voor de eerste zonnestralen naar Angkor Wat dat betekende 5uur op! Maar het was het waard.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat
Ultieme tip: Ga vroeg de veren uit in Angkor Wat.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Cambodja (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Yorick Jansen op 30 december 2017

Prachtig land, rondreis van Siem Raep naar Battambang per boot door het Ton Le Sap meer om vervolgens richting Pnom Penh en Koh Rong te reizen is iedereen aan te raden. Bezoek ook Kampot voor de peper plantages.

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Kampot en de omliggende regio.
Aangeraden voor: Backpackers

Bescheiden mooi (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Babken Grigoryan op 14 december 2017

Een prachtig land met een diepe, rijke en gevarieerde cultuur. Cambodja 'verwestert' aan een sneltempo met de komst van allerlei westerse ketens zoals Burger King etc, daarom kan je het land best zo snel mogelijk gaan bezoeken voor het nóg toeristischer wordt!

Pluspunten Cambodja

 • goedkoop
 • mooi
 • veilig

Minpunten Cambodja

 • regen
Ultieme tip: Ga naar Koh Rong Sanloem
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

super lieve en relaxte locals in Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door zoë van breda op 10 december 2017

Het complex van Angkor wat vonden wij heel bijzonder en mooi. De geschiedenis erachter is interessant en de tempels zijn waanzinnig + de omgeving is super groen. Koh Rong is een mooi eiland met witte stranden en helderblauw water, perfect om te zonnen en snorkelen (wat we ook volop hebben gedaan). Hier kun je ook goed feesten maar daar hadden we geen behoefte aan. Ook hebben we een paar x een fiets gehuurd in Siem Reap, Battambang en Kep en in de omgeving gefietst, wat super was! Hierdoor veel locals ontmoet en veel gezien. Bij Battambang heb je mooie en interessante grotten waar we heen hebben gefietst. En in kep heb je een nationaal park waar je op eigen houtje doorheen kan hiken, voor maar 1 euro! Phnom Penh vonden wij niet zo mooi, maar daar kun je wel de killing fields en genocide museum zien, wat heftig is om te zien maar wel onmisbaar bij een bezoek omdat je veel te weten komt over Cambodja. We hebben ook nog in de jungle geslapen 1 nacht in Koh Kong, Cardamom mountains met een gids. Niet veel dieren gezien maar het was wel een unieke ervaring. We aten local eten van een kampvuur en sliepen in hangmatten.

Pluspunten Cambodja

 • aardige locals
 • betaalbaar

Minpunten Cambodja

 • weinig lokaal transport
 • redelijk veel toeristen
Ultieme tip: Doe 3 dagen Angkor Wat. Het is een groot gebied en er zijn veel tempels om te zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Wendy Nolting op 04 december 2017

Cambodja is een super mooi land. Naast de bekende grote steden als Siem Reap en Phnom Penh zijn ook de kleine dorpjes echt een aanrader. Zo leer je de locals beter kennen. En zie je meer van het land, want het land heeft zoveel moois te bieden.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • goed reisbaar
 • betaalbaar
Ultieme tip: De Angkor Wat
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Angkor wat (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Harmsen op 01 december 2017

Een paar weken geleden was ik bij Angkor wat, de bekende tempels van Cambodja en hebben we daar de zonsopgang gezellig, echt helemaal waard om vroeg op te staan, prachtige foto's gemaakt en hele gave dingen gezien. Echt een hele andere wereld.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • betaalbaar
 • mensen zijn vriendelijk
 • prachtige weer
 • mooie natuur

Minpunten Cambodja

 • wegen zijn slecht
 • wordt niet heel veel Engels gesproken
Ultieme tip: Ga naar Angkor wat, maar niet alleen voor die ene zonsopgang foto, kijk wat rond echt heel gaaf.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Afwisselend en indrukwekkend (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Janneke Zwiers op 27 november 2017

We hebben een zeer afwisselende en indrukwekkende reis gemaakt. We hebben de beroemde Angkor tempels gezien, maar hebben ook het eenvoudige plattelandsleven in de omgeving van Siem Reap ontdekt. Daar hebben we een kijkje genomen bij een school, huisarts (die maar 1x in de maand kwam) en kinderopvang. We maakten een fietstocht langs verborgen tempels en sliepen bij mensen thuis. Onderweg sprongen meisjes al lachend op de handbestuurde kar. Een unieke ervaring! Ook hebben we olifanten in hun natuurlijke omgeving gezien, de unieke Irawaddy dolfijnen gespot en werden we door een echte survival vrouw uit een stam rondgeleid door haar dorpje en de omgeving. Erg bijzonder was de trekking van zo'n 8 uur in een beschermd natuurgebied, waarbij we prachtige vogels en apen hebben gespot. Onderweg genoten we van een natuurlijke, on spot gemaakte lunch gemaakt door onze gids. Plan daarnaast een volle dag in voor een bezoek aan het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields. Huur een headset en luister naar alle persoonlijke verhalen van oorlogsslachtoffers, terwijl je de menselijke botten met stukjes kleding boven het zand ziet uitsteken. Het komt zo dichtbij en bij je binnen, heftig. Het is dan prettig om de overige bezienswaardigheden van Phnom Penh op een andere dag te bezoeken. We hebben onze rondreis heerlijk ontspannen afgesloten op het bounty eiland Koh Rong. Je moet even met de boot, maar dan heb je ook echt wat. Stuk mooier dan Sihanoukville. Hier kun je snorkelen, duiken, kanoën en een eilandtour maken. Oh ja, vlieg met Cathay Pacific en maak een stopover in Hong Kong. Goede airline en hier genoten van de vuurwerkshow met Oud en Nieuw. Heerlijk gegeten en nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien zonder associale mensen en opstootjes. Kortom, plan zeker zo'n 2,5 à 3 weken in voor een rondreis door Hong Kong en Cambodja. Er is zoveel meer te zien dan alleen de Angkor tempels, zonde om maar een klein deel te zien. Veel plezier alvast!

Pluspunten Cambodja

 • Veelzijdig
 • lieve mensen
 • indrukwekkende oorlogsgeschiedenis
 • prachtige tempels
 • mooie dieren
 • bounty experience

Minpunten Cambodja

 • tuk tuk chauffeurs opdringerig
 • ter plaatse niet zo goedkoop
Ultieme tip: Platteland Siem Reap & bounty eiland Koh Rong
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een half jaar wonen en werken in Cambodja (bezocht in november 2014)

Review geschreven door Chantal Gerrits op 21 november 2017

In een half jaar heb ik ontzettend veel van Cambodja gezien en ontdekt. Kijk naast de grote toeristische trekpleisters eens naar andere to do's als je daar langer verblijft: Beng Mealea temple, vissersstadje Kep, overnachten in Kampot (Villa Vedici) en een boottocht bij zonsondergang maken, olifanten in Mondulkiri, met een tuktuk door het landschap rijden en "nergens" uitkomen, boottocht over Tonle Sap river en een trek maken naar Lonely Beach op Koh Rong.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Wisselend landschap
 • Zowel luxe als betaalbaar
 • Cambodjaans eten

Minpunten Cambodja

 • Vervoer en wegen
 • Ziekenhuis voorzieningen
Ultieme tip: Tips voor Siem Reap: Little Kroma (beste Cambodjaanse maaltijden die ik heb gevonden voor een top prijs!), Mammashop (echt Italiaans eten) en vooral veel fietsen en ontdekken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig Cambodja (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Ron de Regt op 20 november 2017

Via Oost Thailand (trein) en Zuid Laos (bus) naar Cambodja gereisd met als eerste stop Ban Lung, deze plaats circa 70km van de Vietnamese grens gelegen is een wat grotere stad met leuke markt midden in het centrum en een relaxte sfeer. Als overnachtingslocatie is de Tree Top Eco Lodge aan te bevelen met een prachtige ligging en een goed restaurant. Bijzonder is ook het Cratermeer waarin je een duik kunt nemen, huur een motor en zoek zelf je weg, dit is goed te doen.
De Mekong rivier naar het zuiden volgend kom je in Kratie, hier kun je de zeldzame Irrawaddy zien, zelfs vanaf de kant, dus een boottrip hoeft niet, maar is wel leuk.
Helemaal in het zuiden ligt de kustplaats Kep, bekend om zijn Bleu Krab, bij de vismarkt zijn vele restaurants die allerlei vissoorten vers voor je bereiden met als specialiteit de blauwe krab. Holy Crab kan ik wel aanbevelen als restaurant.
Kep National Park is een niet al te groot park met prachtige wandelingen die je zelf kunt lopen zonder gids, de grootste ronde is 8 kilometer en de routes zijn goed aangeven. Toegang tot het park kost 1 UDS
per person en als er niemand aan het begin is, ga gewoon wandelen de parkwacht kom je vanzelf een keer tegen.
Via Kampot, bekend om zijn peper en een korte tussenstop in Phnom Phen naar Siem Reap gegaan om Angkor te ontdekken, voor de diverse historische sites 3 dagen uitgetrokken met een rustdag tussen 1 van de dagen. Bijzonder is de Angkor Balloon die je voor 20 UDS per person naar 100 meter hoogte brengt met zicht op de Angkor Wat en wijde omgeving. Vergeet ook het War museum niet voor een stukje geschiedenis.

Pluspunten Cambodja

 • Goed te bereizen
 • lekker eten
 • Vriendelijke mensen
 • mooie natuur

Minpunten Cambodja

 • Geen
Ultieme tip: De Phnom Yat temple met Grandma Yat statue bezoeken in Pailin
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Maleisië kenner
Sponsors