Banlung Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Banlung

door Rough Guide

Het kleine stadje Banlung werd op de kaart gezet in 1979, toen het de nieuwe provinciehoofdstad werd in plaats van Voen Sai. Gebouwd langs brede rode grindwegen lijkt het op een wildweststadje, zowel uiterlijk als qua sfeer. Er zijn geen bezienswaardigheden, maar het is een plezierig oord om een paar dagen te verblijven terwijl je de streek verkent.

Chunchiet vrouwen op markt

De markt is een modern betonnen gebouw op een met afval bezaaid stuk land ten zuiden van het onafhankelijkheidsmonument. De markt is 's ochtends op zijn best. De Chunchiet-vrouwen lopen kilometers naar de stad, met khapa's vol landbouwproducten die ze buiten het gebouw te koop uitstallen. Met elkaar babbelend terwijl de klanten rondkijken trekken de vrouwen aan bamboepijpen of grote sigaren van in bladeren gerolde tabak.

ZELF NAAR Banlung?

Bekijk alle 1 reizen naar Banlung

Hun groenten en fruit zijn goedkoop (vreemd genoeg moet je een stuk meer betalen als je ze in de Chunchiet-dorpen koopt) en vaak vind je soorten die je in het laagland niet tegenkomt, zoals grote rode bananen. Je kunt hier ook het voedsel proberen dat ze uit het bos halen:de vreemd uitziende bloemen en wortels kosten maar een paar honderd riel.

Nevelige heuvels van Voen Sai

Het meer Boeung Kansaing ten noorden van het centrum doet landelijk aan en hoewel je nergens aan de waterkant kunt zitten, is het vooral laat in de middag mooi, wanneer de zonsondergang in het water wordt weerspiegeld.

Vanaf de Phom Svay heb je een mooi uitzicht over de golvende, beboste omgeving, vooral aan het einde van de dag. Deze heuvel ligt ongeveer een kilometer ten westen van het kruispunt bij de landingsplaats langs de weg naar Stung Treng; achter de Wat Eisay Patamak gaat er een pad naar boven.

De imposante liggende boeddha vervangt een exemplaar dat vernield is door de Rode Khmer. Hij kijkt in noordelijke richting, naar de nevelige heuvels van Voen Sai.

Reizen Banlung

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors