Veiligheid Cambodja

Veiligheid Cambodja

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Cambodja?

Cambodja is verwikkeld in een ruzie met Thailand over de Preah Vihear tempel op de grens. Beide landen claimen dat de tempel, die nu in Cambodja staat, tot hun grondgebied behoort.

In 2008 braken korte gevechten uit tussen Thaise en Cambodjaanse troepen. Sindsdien is de situatie gespannen langs de grens, vooral in de Preah Vihear provincie. Blijf goed op de hoogte van recente gebeurtenissen als je van plan bent om naar dit gebied te reizen. Bekijk voor vertrek altijd het actuele reisadvies.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 67 reizen naar Cambodja

Waar moet ik extra voorzichtig voor zijn in Cambodja?

Langs de grens met Thailand en op het platteland in het noorden en noordwesten van Cambodja liggen nog veel ongeëxplodeerde landmijnen. Ook in de jungle rond Siem Reap liggen nog explosieven.

Blijf op de paden en let op de bekende waarschuwingsborden met een doodshoofd erop. Niet elk mijnenveld is met een dergelijk bord aangegeven. Als een stuk land afgezet is met lint of er hangen vlaggetjes in de bomen kan het betekenen dat er mijnen liggen. Ook verwaarloosde stukken grond nabij nederzettingen kunnen duiden op landmijnen.

De Cambodjaanse grensovergangen zijn berucht om haar corrupte douane. Vooral toeristen en reizigers zijn doelwit van hun praktijken waarbij de grensbewakers proberen om meer geld los te peuteren.

Hoewel het vervelend is, doe je er soms het beste aan om een klein beetje extra te betalen. De bedragen zijn voor westerse begrippen laag. Mocht je je geroepen voelen om ethisch en moreel verantwoord te handelen, dan is dat geen probleem. Je komt het land echt wel in, maar het duurt wel een paar uur langer.

Wat zijn de alarmnummers in Cambodja?

In de hoofdstad Phnom Penh bel je respectievelijk de politie, brandweer en ambulance op: 117, 118, 119.

Buiten de hoofdstad gelden andere nummers:
van de politie: 011 30 30 30.
van de brandweer: 023 722 555
van de ambulance: 023 724 891

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors