Pursat

Pursat

door Rough Guide

Pursat, genoemd naar een boom die hier op de rivieroever groeide, is een aangenaam plattelandsstadje op 174 kilometer van Phnom Penh en 106 kilometer van Battambang. Er komen weinig toeristen; de meeste buitenlanders hier zijn ontwikkelingswerkers. Behalve een paar drijvende dorpen 35 kilometer verderop is er niet veel te zien, maar het is een aangenaam oord om de nacht door te brengen of een dagje te rusten.

Pursat ligt aan weerszijden van de Stung Pursat, die in noordoostelijke richting in het Tonlé Sap-meer uitmondt. De markt, ten westen van het water en ten noorden van de hoofdweg 5, ligt centraal en is een handig oriëntatiepunt; dat geldt ook voor de brug via welke de hoofdweg de Stung Pursat passeert.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 66 reizen naar Cambodja

Visdam

De bezienswaardigheden in de stad zijn zeker niet groots; de belangrijkste is het eiland in de rivier dat uitkijkt op de visdam, zo'n 500 meter ten noorden van de markt.

Hier dichtbij ligt een voetgangersbrug over de rivier en je kunt een plezierige wandeling maken over een schaduwrijk pad dat stroomafwaarts langs de andere oever loopt - je moet wel dezelfde weg terugnemen, want verderop zijn geen bruggen.

Marmerbewerking

Pursat is de belangrijkste plaats in Cambodja voor marmerbewerking. Het gebruikte marmer wordt gewonnen in de rotsachtige uitlopers van het nabije Cardamomgebergte. Er worden vooral boeddha's, dansende apsara's, dieren en armbanden van gemaakt; de kwaliteit is hoog, maar de prijzen zijn dat ook.

Je kunt ambachtslieden aan het werk zien met marmer of hout in een eenvoudig atelier achter het voormalige museum ten westen van de brug aan de hoofdstraat. Marmeren beelden worden langs de kant van de hoofdstraat verkocht ter hoogte van restaurant Lam Siv Eng, iets verder naar het westen.

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors