Klimaat Cambodja

Klimaat Cambodja

Wat voor klimaat kun je verwachten in Cambodja?

Het weer in Cambodja wordt gedomineerd door de moesson. Vanaf mei trekt een zuidwestelijke wind over het land. Die koele wind zorgt voor neerslag. Echt koud wordt het niet, tijdens het regenseizoen is het zelden kouder dan twintig graden. Vanaf begin oktober verandert het weer langzaam.

De temperatuur blijft vrijwel hetzelfde, maar de luchtvochtigheid neemt af. Vanaf november stopt het met regenen. Het droge seizoen is begonnen.

Tussen november en april lopen de temperatuur en de luchtvochtigheid langzaam op. In december en januari is het aangenaam: het waait wat vaker en de luchtvochtigheid is relatief laag. Vanaf februari wordt het steeds warmer en vochtiger. Eind april komen de hoge temperatuur en de luchtvochtigheid tot een uitbarsting. De regen komt met bakken uit de hemel. Het regenseizoen is begonnen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors