Beste reistijd Cambodja

Beste reistijd Cambodja

Wat is de beste reistijd voor Cambodja?

Je kunt het hele jaar door reizen in Cambodja. Gedurende het regenseizoen, tussen juni en oktober zijn afgelegen gebieden lastiger te bereiken. Tijdens de moesson regent het zelden de hele dag. Meestal valt er één heftige bui per dag, maar die duurt niet lang. De natuur is schitterend in het regenseizoen, als de jungle zijn dorst lest na het lange droge seizoen. Voorafgaand aan het regenseizoen loopt de temperatuur vanaf februari op. In april is het regelmatig warmer dan 40 graden.

In december en januari is de luchtvochtigheid laag, waardoor de hitte minder drukkend is. Er waait dan vaker een briesje en het regent weinig. Tijdens deze aangename maanden trekken veel reizigers naar Cambodja, waardoor het druk is bij bezienswaardigheden. De prijzen stijgen ook, al blijft het leven in Cambodja altijd erg goedkoop.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors