Religie & Tradities Cambodja

Religie & Tradities Cambodja

Wat zijn de belangrijkste religies in Cambodja?

95% van alle Cambodjanen is boeddhist. Tijdens het regime van de Rode Khmer was het boeddhisme verboden, maar sinds het einde van de onderdrukking is het geloof helemaal terug.

De geschiedenis van het boeddhisme is lang in Cambodja. Al 2000 jaar is het de belangrijkste religie in het land. Veel Cambodjanen geloven bovendien in het bovennatuurlijke. Als iemand ziek is komen traditionele genezers helpen.

ZELF NAAR Cambodja?

Bekijk alle 65 reizen naar Cambodja

Wat zijn belangrijke tradities in Cambodja?

Het Cambodjaanse volk heet de Khmer. Ze voelen zich sterk verbonden met elkaar. Zij houden vast aan Khmer tradities, zoals dans en hun unieke taal. Belangrijke gebeurtenissen zoals geboortes, bruiloften en overlijden worden volgens oude tradities gevierd.

De meeste regels voor dit soort ceremonies zijn afkomstig uit het boeddhisme, waarbij de Khmer kleine aanpassingen gemaakt hebben. Zo mogen de Khmer alleen trouwen in maanden met 30 dagen. In maanden met 31 dagen wordt er niet getrouwd.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Cambodja raakt langzaamaan gewend aan de reizigers en de toeristen. In steden als Phnom Penh en Siem Reap word je niet vreemd aangekeken. In kleine dorpjes op het platteland zijn toeristen nog steeds zeldzaam. Zorg dat je niet te bloot gekleed bent als je naar afgelegen gebieden reist. De lokale bewoners zijn het niet gewend.

De Cambodjanen vinden het nog steeds moeilijk om over de bloederige regeerperiode van de Rode Khmer te praten. Als je er oprecht in geïnteresseerd bent zullen de meeste Cambodjanen er graag met je over praten, maar het duurt even voordat ze hun terughoudendheid laten varen.

Bij toeristenattracties komen zwermen kinderen op je af die je iets willen verkopen. Hoewel het wat opdringerig overkomt, vergeten de kinderen vaak al snel waar ze ook alweer voor kwamen als je een beetje met ze kletst. Ze vinden het leuk om hun Engels met je te oefenen.

Reizen Cambodja

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors