Reviews Cambodja

Bezoek aan Siem Reap (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Manette Ingenegeren op 27 oktober 2020

Allereerst, een ervaring is persoonlijk. Wat ik mooi/leuk vind kan een ander wel verafschuwen. Ikzelf hou ervan om in mijn eentje, lopend of fietsend een plek te verkennen. Op die manier zie je het meest en kan je stilstaan waar je maar wilt. Een andere manier is om je met een tuktuk met chauffeur te laten rondrijden. Dat gaat sneller en hij weet de weg. Als je naar een specifieke bestemming wilt is dat de beste optie. Je kan afspraken maken over brengen en ophalen en verdere wensen bespreken. Ik heb de Cambodjanen als zeer vriendelijk ervaren. Engels spreken er echter maar weinig, maar dat was geen probleem.
De natuur is prachtig, de wegen vaak slecht.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • aardige locals
 • betaalbaar
Ultieme tip: Brown Roastery Siem Reap, heerlijke koffie, leuke hotspot.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige mensen in een land met een donkere geschiedenis (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Julie Smeets op 12 december 2019

De mooiste plekken waar ik ben geweest in Cambodja zijn Angkor Wat, Koh Rong, Battambang en het platteland in de provincie Kampong Spoe. Cambodjanen zijn de meest gulle en lieve mensen die ik tot nu toe heb ontmoet tijdens mijn reizen ondanks dat de meesten de afschuwelijke tijd tijdens de Khmer Rouge (1975-1979) hebben meegemaakt. Een echte must is het bezoeken van de Killing Fields dichtbij Phnom Penh en de Tuol Sleng prison. Hier leer je over de verschrikkelijk tijd tijdens de Khmer Rouge en hier leer je ook over de heftige bagage die de meeste Cambodjanen nog elke dag met zich meedragen.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
8 Natuur
7 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Aardige locals
 • Prachtige natuur
 • Lekker eten
 • Prachtige tempels

Minpunten Cambodja

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Let goed op het weerbericht wanneer je naar de eilanden gaat want tijdens het regenseizoen komt het vaak voor dat je niet meer met de boot terug kan door het heftige weer.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Thailand en Cambodja (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Marion van der Perk op 30 november 2019

Cambodja is een bestemming met hele mooie natuur. Als je van tempels houdt is dit de bestemming voor jouw! De tempels bij Ankor moeten dan ook zeker niet op jouw lijstje ontbreken.

Natuurlijk dien je ook iets van de geschiedenis van dit land te zien. In Phnom Penh kun je een bezoek brengen aan de Killing fields en het S21 gebouw. Let op dat dit soms best heftig kan zijn.

Breng ook zeker een bezoek aan het Tonle Sap meer. Op dit meer wonen nog steeds vele mensen. Ga langs bij een krokodillen farm of langs bij de drijvende supermarkt.

Pluspunten Cambodja

 • Ankor
Ultieme tip: Wat je zeker niet kan overslaan is een zonsopgang bij de bekende tempel Ankor Wat.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Noord naar Zuid Cambodja (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Maybritt Bos op 23 november 2019

Cambodia was different in every way possible.
It is only now that I see all the beautiful pictures that I am remembered of the fact that it was indeed, culture-wise, a very beautiful country. But the horrible history has left a little black mark on my memory.

To give you a bit of an idea of the things we’ve done:

We visited the Temples of Angkor which has to be the absolute highlight of our trip to cambodia. The temples have only been re-discovered around 100 years ago. And have been hiding for several centuries in de jungle.
It was truly amazing, and movie-like to visit these beautiful temples.

We had a lot of tuk-tuk drives where our driver showed us several villages, floating villages, markets and small temples.

My last stop was RS-21 and the killing fields.
This day taught us about the horrible period in history, no longer then 50 years ago, where the people of cambodia were brutally tortured and killed by the Khmer rouge. Cambodia lost 1/3 of it’s people in a period of just 4 years.
I think a lot of people, amongst myself, were and are still not aware of the genocide that happened here.

I hope that this country will develop a lot in the future years, and tourism will definitely help to accomplish this.

Pluspunten Cambodja

 • special history
 • beautiful temples

Minpunten Cambodja

 • horrible history
 • locals can be rude about you not buying stuff
Ultieme tip: Take a tuktuk driver who will give you a tour around the city! Especially in Battambang.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Unieke ervaring (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Stijn Bom op 19 november 2019

Cambodja is een erg bijzonder land met prachtige omgevingen en uiteraard met Angkor Wat! Dit moet je echte gezien hebben zeker met zonsopkomst! Ook de 5 watervallen zijn aan te raden om naar toe te gaan! En je kunt er heerlijk eten voor weinig geld!

Pluspunten Cambodja

 • goedkoop
 • mooi landschap

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga in onze winter dan is het daar over het algemeen zomer en weinig regen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cambodja een land van uitersten (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Wim En Alie Boom op 17 november 2019

Cambodja is een land van uitersten. Heel veel zie je terug van de verschrikkelijke periode uit de Rode Khmer oorlog. Vooral in de omgeving van Phnom Penh zie je hier veel van terug zoals de Killing Fields en het Tol Slueng museum. Andere bezienswaardigheden in de hoofdstad zijn het Koninklijk Paleis, diverse musea en de promenade langs de Mekong etc.
Ook Siem Reap met de Angkor Wat moet je gezien hebben. Battambang met de vleermuisgrotten en een voortreffelijke overnachtingsmogelijkheid in Battambang resort met een Nederlandse eigenaar. Ook is het mogelijk om van Siem Reap met de boot naar Battambang te varen. Daarnaast zijn er prachtige gebieden zoals Mondulkiri met jungle en Ratanakiri eveneens met jungle en mogelijkheden om bij de plaatselijke bevolking te overnachten in een homestay. Zeer de moeite waard.
Vanuit Sihanoukville (badplaats) kun je met de boot naar eilanden voor een dag of daar overnachten. In Kampot - waar peperplantages zijn die ook een bezoek zeer de moeite waard zijn - zie je nog de Franse invloeden. Vanuit Kep kun je met de boot naar Rabbits Island en is het mogelijk één of meerdere nachten te verblijven aan het strand. Kortom ga naar Cambodja en ervaar alle mogelijkheden.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • De bevolking is supervriendelijk en als je je er voor open stelt
 • houd je er vrienden aan over
Ultieme tip: In Phnom Penh is een mooie shoppingplek: Central Market.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder land (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sandra Butz op 17 november 2019

Cambodja: een bijzonder land. Toeristen zie je niet veel en de geschiedenis is gruwelijk. Als je op straat loopt zie je vooral veel jonge locale mensen. De oudere generatie is vermoord. Op de Killing Fields en in S21 sta je met tranen in je ogen te luisteren naar het verhaal achter het land. Op Angkor Wat kijk je je ogen uit naar de vreselijk mooie tempels. Dat de jungle het tempel complex ooit heeft overgenomen is waanzinwekkend. De locals zijn erg blij met toeristen en het is erg fijn om deze mensen blij te kunnen maken door het kopen van een klein souvenirtje. Na de gruwelijke oorlog is het land langzaam aan het opbouwen. Langzaam, ja. Ondanks dat het zo'n 40 jaar geleden gebeurd is, zie je vandaag de dag nog redelijk veel armoede en soms slechte hygiëne. Maar als je dat naast je neer kan leggen, is het land zeker een bezoek waard. Het land heeft juist toeristen nodig zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Voor luxe hoef je er niet naar toe te gaan, maar als je van avontuur en geschiedenis houd: ga!

Pluspunten Cambodja

 • Angkor Wat
 • betaalbaar
 • bijzondere geschiedenis

Minpunten Cambodja

 • soms slechte hygiëne
 • stoffig/zanderig
 • armoede
Ultieme tip: Bekijk voordat je naar Cambodja gaat de film "first they killed my father" en bezoek eerst S21 en daarna de Killing Fields.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Rustgevend en veilig (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Nuala Teerink op 17 november 2019

Cambodja is een prachtig land! Ik ben er, als vrouw alleen (toen 20 jaar), zelfstandig heengereisd en heb mij nooit onveilig gevoeld. De natuur en de cultuur is prachtig en de mensen zijn zo aardig! Helaas kent Cambodja een ongelooflijk heftige geschiedenis, maar als één ding is opgevallen, dan is Cambodja het voorbeeld van hoe twee verschillende religies (boeddhisme en de islam) samen vredig naast elkaar kunnen leven.

Pluspunten Cambodja

 • lieve mensen
 • heerlijk eten
 • mooie natuur
 • prachtige cultuur
Ultieme tip: Ga slapen bij de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Puur en ongerept (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Vanessa Van Duijl op 17 december 2018

Rouw, in opkomst, in ontwikkeling. Ongerepte stranden op de eilanden..rust authentiek, geen massa toerisme althans nog niet. Prachtige natuur. Vriendelijke mensen. Zo vind je de eilanden nog maar nauwelijks.

Pluspunten Cambodja

 • prachtige ongerepte natuur

Minpunten Cambodja

 • geen
Ultieme tip: Ga heen waar andere toeristen nog niet heen gaan, meng je tussen de lokale bevolking...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken in Cambodja (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Lise Lynen op 09 december 2018

Wij startten onze reis in Phnom Penh, met al op de 2e dag een bezoek aan de killing fields en het genocide museum. Ik raad iedereen aan om dit in het begin te doen, zo snap je veel meer de geschiedenis van het land voordat je verder reist en wordt het ineens ook duidelijk waarom je zo weinig oude mensen tegenkomt in Cambodja. Siem reap is zeker een aanrader met Ankor Wat maar spendeer er niet teveel tijd, het is zeer toeristisch en er zijn mooiere plekjes in Cambodja. Zoals de eilanden bijvoorbeeld, waarbij ons hoogte punt de Kactus hostel op het eiland Koh Ta Kiev was. Dit is echt een "hidden paradise", echt de moeite. Daarnaast amuseerden we ons ook erg in de kleinere stadjes zoals Battambang en Kampot.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
8 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Cambodja

 • Betaalbaar
 • Nog niet heel toeristisch
 • Vriendelijke mensen

Minpunten Cambodja

 • Opkomend toerisme
Ultieme tip: De Kactus hostel op Koh Ta Kiev en het bezoeken van de killing fields in het begin van je reis.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Cambodja kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2017
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors