Bokor National Park

Bokor National Park

door Getaway Travel

Het Bokor National Park ligt aan de Cambodjaanse kust in de Kampot provincie. De grootste bezienswaardigheid hier is het hooggelegen Bokor Hillstation. De gegoede burgerij (oftewel de Franse bovenlaag) ontvluchtte vroeger de hitte in Phnom Penh om hier, op grote hoogte en met uitzicht over de Golf van Thailand, van hun vakantie te genieten. In het Bokor Hillstation is het tijdens de hete zomers goed vertoeven, aangezien dit oord op een hoogte van 1000 meter ligt.

Vooral in het plaatsje Kep komt het begrip 'vergane glorie' goed tot z'n recht. De eens zo imposante villa's en koningshuizen liggen er nu bij als spookachtige ruines.

Het Bokor National Park behoord tot één van de grootste beschermde natuurgebieden van Cambodja. Hoewel hier veel wilde olifanten en tijgers (schijnen) te leven, zul je er tijdens een overdagse trekking niet veel tegen het lijf lopen. Dat is wellicht voor die laatste diersoort ook geen probleem.

Een goede reden om wél naar het nationale park te komen zijn de Popokvil Falls. Vooral wanneer het een broeierige dag betreft. De watervallen laten het water ongeveer 16 meter naar beneden kletteren en vormen een aangename plek voor wie een bad wil nemen.

Like deze pagina

Reizen Cambodja

Foto's & video's Bokor National Park

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors