Bokor National Park
7,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
1,0 Bereikbaarheid

Bokor National Park

door Getaway Travel

Het Bokor National Park ligt aan de Cambodjaanse kust in de Kampot provincie. De grootste bezienswaardigheid hier is het hooggelegen Bokor Hillstation. De gegoede burgerij (oftewel de Franse bovenlaag) ontvluchtte vroeger de hitte in Phnom Penh om hier, op grote hoogte en met uitzicht over de Golf van Thailand, van hun vakantie te genieten. In het Bokor Hillstation is het tijdens de hete zomers goed vertoeven, aangezien dit oord op een hoogte van 1000 meter ligt.

Vooral in het plaatsje Kep komt het begrip 'vergane glorie' goed tot z'n recht. De eens zo imposante villa's en koningshuizen liggen er nu bij als spookachtige ruines.

ZELF NAAR Bokor National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Bokor National Park

Het Bokor National Park behoord tot één van de grootste beschermde natuurgebieden van Cambodja. Hoewel hier veel wilde olifanten en tijgers (schijnen) te leven, zul je er tijdens een overdagse trekking niet veel tegen het lijf lopen. Dat is wellicht voor die laatste diersoort ook geen probleem.

Een goede reden om wél naar het nationale park te komen zijn de Popokvil Falls. Vooral wanneer het een broeierige dag betreft. De watervallen laten het water ongeveer 16 meter naar beneden kletteren en vormen een aangename plek voor wie een bad wil nemen.

Reizen Bokor National Park

Reviews Bokor National Park

Bokor Hill Station (bezocht in januari 2007)

Review geschreven door Eva Kunkeler op 14 november 2017

Super bijzonder deze verlaten stad bij de kust van Cambodja. Een fotogenieke omgeving die een tikkeltje spooky is, maar daarom ook reuze interressant... Dwaal door de gangen van een uitgestorven hotel of luister of je nog iets hoort van de soms zomaar luidende kerkklok op de heuvel. Als je durft...

7,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
1 Bereikbaarheid

Minpunten Bokor National Park

  • slecht bereikbaar
Ultieme tip: Huur met een groepje een 4-wheel drive en een chauffeur en ga het avontuur aan. Vergeet je zaklamp niet mee te nemen...
Aangeraden voor: Avonturiers

Specialisten Cambodja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors