Indonesië Feestdagen & Festivals

Indonesië Feestdagen & Festivals

Waisak

Waisak is een van de mooiste boeddhistische vieringen ter wereld. Tijdens dit festival wordt de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha gevierd bij de Borobodur tempel op centraal Java. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom van de wereld.

Duizenden monniken en pelgrims leggen een tocht van acht kilometer af van Mendut naar Borobudur. Ze dragen oranje bloemen, kaarsen, en verschillende soorten offers. Het feest begint 's avonds als de maan de tempel verlicht. De monniken bidden, mediteren en zingen de hele nacht. Het hoogtepunt is de zonsopgang. De exacte datum hangt af van de stand van de maan.

ZELF NAAR Indonesië?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesië

Galungan

De Balinese kalender telt 210 dagen en het einde is het hoogtepunt van het jaar. Balinezen gaan tijdens dit festival terug naar hun geboortegrond. Bij Galungan gaat het erom dat de hindoes in contact komen met de geesten van hun voorouders.

Met gebeden en offers worden de geesten verwelkomd. Na tien dagen feesten met de geesten is Kuningan, de laatste dag met rituele ceremonies het hoogtepunt. Daarna verlaten de geesten het aardse leven weer.

Onafhankelijkheidsdag

De grootste nationale feestdag van Indonesië is op 17 augustus. Dit is de dag dat de Indonesiërs onafhankelijk werden van de Nederland. Vooral in Jakarta zie je deze dag grote parades en optochten. In grote delen van het land wordt het feest uitbundig gevierd.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari 1 Tahun baru
Februari Kasada Java
Maart Waisak Java
April Kartini - vrouwendag Heel Indonesië
Mei
Juni
Juli Manado Sulawesi
Augustus

Half Augustus

17

Baliem

Onafhankelijkheidsdag

Papua

Heel Indonesië

September
Oktober Dag van de Strijdkrachten Heel Indonesië
November
December

Reizen Indonesië

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors