Sanur

Sanur

door Rough Guide

Met een zandstrand van vijf kilometer, volop aantrekkelijke accommodatie in alle segmenten en een bijzondere dorpssfeer is Sanur een aanlokkelijk en vrediger alternatief voor Kuta, en niet zo'n nieuwbouw-namaakdorp als Nusa Dua.

Omdat er geen clubs en nachtfeesttenten zijn zoals in Kuta, kunnen jongeren het een beetje tam vinden (vandaar de bijnaam, 'Snore', 'Snurk'), maar er zijn volop restaurants en het is een geweldige omgeving voor kinderen.

ZELF NAAR Sanur?

Bekijk alle 55 reizen naar Sanur

Duiken

Het is ook het belangrijkste duikcentrum van Bali en geschikt als uitvalsbasis om het eiland te verkennen: Kuta ligt maar vijftien kilometer naar het zuidwesten, Ubud op veertig minuten rijden naar het noorden en Nusa Lembongan op een klein eindje varen.

Sanur werd uitverkoren als plek van het eerste grote strandhotel op Bali in de jaren zestig. Dit was het Grand Bali Beach, een hoog gebouw dat een smet blijft op de kust van Sanur (momenteel deel van hotelgroep Inna). Hoewel de architectuur destijds in de mode was, werd hij, gelukkig, ter plaatse niet goed ontvangen en sindsdien is het overal op Bali verboden om boven de palmbomen uit te bouwen.

Zwarte magie

Tegenwoordig is Sanur befaamd als bron van de krachtigste zwarte magie van Bali en woonplaats van de meest gevreesde tovenaars en gerespecteerde genezers, of balian.

Het is niet ongebruikelijk dat de politie bij het opsporen van misdadigers gebruikmaakt van beoefenaren van zwarte magie.

Het strand

Over de hele lengte van vijf kilometer van de kustlijn van Sanur ligt een deels beschutte, geplaveide promenade, dus het is gemakkelijk om te voet (of per fiets) langs de kust te zoeken naar het beste plekje.

Er zijn drukke stukken strand rond het Inna Grand Bali Beach in het noorden, en verder zuidelijk in Sindhu tussen de Sindhu Art Market en het Tandjung Sari Hotel, maar andere plekken zijn veel stiller.

Indrukwekkend uitzicht

Het uitzicht is vanaf vrijwel ieder punt langs het water geweldig: op een heldere dag domineert het indrukwekkende profiel van Gunung Agung het zicht naar het noordoosten, terwijl je richting zee de kliffen van Nusa Penida ziet liggen.

Een enorm stuk kust in Sanur staat bloot aan eb en het rif ligt maar een kilometer uit de kust bij hoogwater. De stromingen daarachter zijn gevaarlijk sterk. Daarom kun je hier bij eb vrijwel onmogelijk zwemmen (al kunnen kinderen prima pootjebaden), maar verder is het zwemmen prima en watersporten zijn geliefd.

Reizen Sanur

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors