Nusa Dua en Tanjung Benoa Jouw vakantie naar Azië begint hier!

Nusa Dua en Tanjung Benoa

door Rough Guide

Nusa Dua is een met zorg ontworpen, dure badplaats die zich langs de kust uitstrekt op een stuk drooggelegd mangrovemoeras, circa veertien kilometer ten zuidoosten van Kuta. Deze ongerepte, omheinde enclave is speciaal gebouwd om het de rijkere toeristen naar de zin te maken en tegelijk de lokale gemeenschappen te beschermen tegen de invloeden van het massatoerisme.

Vijfsterrenhotels

De vijfsterrenhotels liggen allemaal op grote terreinen achter het witte zandstrand, maar behalve het kunstmuseum Pasifika en het toeristische winkelcentrum Bali Collection (dagelijks 10-22 uur) is er niets te vinden in Nusa Dua. Geen banjar, eetkraampjes of markten. Voor serieus winkelen moet je naar Kuta-Legian-Seminyak.

ZELF NAAR Nusa Dua en Tanjung Benoa?

Bekijk alle 7 reizen naar Nusa Dua en Tanjung Benoa

Tanjung Benoa

Het is bedrijviger langs de zandstrook die zich ten noorden van Nusa Dua uitstrekt. Tanjung Benoa, zoals deze smalle strook land heet, wordt aan de oostkust gedomineerd door meer opzichtige hotels, toeristenrestaurants, winkels en watersportvoorzieningen.

Ten westen van de doorgangsweg Jalan Pratama en boven in het schiereiland dommelt het dorpsleven echter gewoon door. Dit is een gebied dat de moeite waard is om te verkennen, alleen al om je eraan te herinneren dat je op Bali bent.

Balinees dorp

Op het strand van Tanjung Benoa is meer aan de gang dan op de ongerepte stukken van Nusa Dua, maar daardoor is het niet minder aantrekkelijk: het kan erg leuk zijn om te zien hoe de laatste durfallen zich laten insnoeren en al krijsend de hemel ingooien.

Net buiten de poorten van Nusa Dua tref je in het dorp Bualu de hoogste concentratie banjar, tempels, warungs, gezinswoningen en handel zoals in elk Balinees dorp te vinden is aan. De meeste bedrijvigheid vind je aan Jalan Srikandi, de moeite waard als je iets wilt ontdekken buiten de perfect verzorgde grenzen van Nusa Dua zelf.

De badplaatsen

Het zandstrand van Nusa Dua is lang en wit, maar bij eb ligt het koraalrif bloot en kun je beter strandjutten dan zwemmen. Halverwege de kustlijn liggen twee kleine 'eilandjes'; Nusa Dua betekent 'twee eilanden'. Op beide ligt een tempel.

Als je verder wilt kijken dan het strand kun je een bezoek brengen aan Pasifika: Museum Pacific Asia (dagelijks 10-18 uur, Rp 70.000), pal ten noorden van de toegangsweg vanaf de Bali Collection. Hier vind je een breed en redelijk interessant overzicht van kunst en kunstvoorwerpen uit Azië en Oceanië, waaronder Balinese schilderijen. Al zal iedereen met belangstelling voor Balinese kunst een bezoek aan Ubud veel boeiender vinden.

Strand van Tanjung Benoa

In het uiterste noorden ligt het strand van Tanjung Benoa dat wordt gedomineerd door watersportactiviteiten, al is iets zuidelijker de kust veel mooier, vanaf het Bali Reef Resort omlaag. Het binnenland van Tanjung Benoa heeft enkele bezienswaardigheden.

Op de noordpunt staan binnen enkele honderden meters van elkaar een indrukwekkende hindoetempel van koraal, een opzichtige rode Chinese tempel en de sobere contouren van een moskee. Volg een van de weggetjes die in westelijke richting vanaf het middendeel van Jalan Pratama lopen voor de typisch Balinese warungs, groente-en-fruitkraampjes en gezinswoningen.

Pantai Geger

Ga voor een ander soort strandervaring naar het zuiden richting het Nikko Bali Resort & Spa en volg de borden naar Pantai Geger (circa een kilometer rijden van de golfbaan of vijftien minuten lopen langs het strand vanaf het Ayodya Resort).

Het brede witte zandstrand is rustig, met huurzonnestoelen. Een groot deel van het zuidelijke uiteinde van het strand, onder de tempel op het klif, de Pura Geger, wordt echter gebruikt voor het telen van zeewier.

Als je een maaltijd wilt genieten, vind je hier de aanbevolen Nusa Dua Beach Grill. Wie geen eigen vervoer heeft en niet wil lopen, kan een taxi met meter nemen vanaf het resort naar Pantai Geger. Een informele taxidienst rijdt terug vanaf Pantai Geger.

Reizen Nusa Dua en Tanjung Benoa

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors