Candidasa

Candidasa

door Rough Guide

Het belangrijkste toeristische knooppunt van Oost-Bali is Candidasa, een ontspannen vakantieoord met volop comfortabele accommodatie in alle prijscategorieën, enkele goede restaurants, mooie duikplekken en veel mogelijkheden voor dagtochtjes en wandeltochten.

Het is daarom een prettige en handige uitvalsbasis voor de rustiger, minder geëxploiteerde hoekjes van Oost-, Midden- en Noord-Bali. Alleen het strand valt nogal tegen. Tegenwoordig is het bijna weggespoeld en er zijn een schare golfbrekers en een zeewering.

ZELF NAAR Candidasa?

Bekijk alle 19 reizen naar Candidasa

Pasir putih

Je kunt nog wel zwemmen in zee, en voor sommige hotels ligt een klein stukje zand, maar voor een beetje mooi strand moet je negen kilometer oostelijk zijn bij het lieflijke Pasir Putih.

Vanwege het ontbreken van strandvertier en het minimale nachtleven trekt Candidasa een iets ouder publiek en is het steeds populairder bij buitenlandse villabewoners.

Excursies

Drie kilometer ten noorden van Candi ligt het beroemde traditionele Bali Aga-dorp en weefcentrum Tenganan, terwijl oostelijk de plaatselijk belangrijke heuveltoptempel Pura Gumang ligt.

Candidasa ligt ook gunstig voor excursies naar Besakih en Tirtagangga, en verder weg naar Amed. Je kunt van hieruit ook gemakkelijk een beklimming van de Gunung Agung of Gunung Batur regelen.

Vruchtbaarheidsgodin

Candidasa is een oude nederzetting, en de tempel, vlak bij de lagune, zou in de elfde eeuw zijn opgericht.

Het beeld van de vruchtbaarheidsgodin Hariti in het lagere deel van de tempel, omringd door kinderen, is een pelgrimsbestemming (de naam Candidasa stamt oorspronkelijk van Cilidasa, wat 'tien kinderen' betekent).

Toerisme

De voorspoed van Candi als toeristische bestemming nam toe en af met de toestand van het strand. Men zegt dat de ernstige erosie dateert uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen het rif werd verwoest voor de kalk die nodig was voor de toeristische bouwhausse. Sindsdien hebben de nieuwbouw langs de kust en de slecht geconstrueerde zeemuren het probleem waarschijnlijk verergerd.

De overheid heeft diverse pogingen gedaan om het strand te herstellen en zand te importeren. Nu steken lange golfbrekers de zee in en hebben zich achter sommige hoopjes zand gevormd. Door de brekers kun je onmogelijk langs de kust lopen, maar ze schrikken de venters af en elk hotel lijkt een eigen stukje te hebben. Het uitzicht is nog altijd prachtig op de rotsen en de vervaarlijke massa van het eiland Nusa Penida aan de horizon.

Reizen Candidasa

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors