Denpasar
8,3
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
9,0 Restaurants
10,0 Veiligheid
8,0 Stranden

Denpasar

door Rough Guide

Ondanks de ronkende bromfietsen en voortdurende verkeersopstoppingen blijft de hoofdstad van Bali, Denpasar, in wezen een prettige stad. Gecentreerd rond een plein met gras en met maar een paar grote winkelstraten door het hart.

Warenhuizen en winkelcentra schieten als paddenstoelen uit de grond, maar de oudere buurten, vooral die in het noorden van de stad, worden nog altijd gedomineerd door gezinscompounds die per wijk zijn gegroepeerd in traditionele banjar (dorpsverbanden).

ZELF NAAR Denpasar?

Bekijk alle 45 reizen naar Denpasar

Weinig toeristen

Er is ook een opvallende invloed van de flinke immigrantengemeenschappen, met name Javaanse moslims, Sasaks van Lombok en Chinese Indonesiërs, die tezamen een grote minderheid van de stedelijke bevolking van 700.000 vormen.

De meeste toeristen zoeven Denpasar binnen tijdens een dagtocht vanaf een van de zuidelijke resorts en blijven net lang genoeg om rond te kijken in het Bali Museum en op de traditionele markten. Slechts zeer weinigen overnachten hier, al is er een redelijke keus aan accommodatie.

Het echte Balinese stadsleven

In feite is het relatieve ontbreken van toeristen - en de bijbehorende faciliteiten - een attractie op zich, want het biedt een zeldzame kans om het echte Balinese stadsleven te ervaren, én goedkoper te eten en te winkelen.

De stad vormt ook een geschikte uitvalsbasis voor openbaar vervoer naar trekpleisters als Tanah Lot, Mengwi, Sangeh en Batubulan.

De stad

Het centrale oriëntatiepunt van Denpasar is Alun-alun Puputan, het groene plein dat het hart van het stadscentrum vormt. Uitkijkend over het verkeerseiland staat hier een enorm stenen standbeeld van Catur Muka, de hindoewachter met vier gezichten en acht armen richting de vier windstreken, die de exacte locatie van het centrum aangeeft.

De hoofdweg die ten westen van het beeld loopt, is Jalan Gajah Mada, met daaraan winkels in huizen, restaurants en een enorme overdekte markt, Pasar Badung, vlak aan de rivier de Badung.

Oostelijke wijken

De meestbezochte attracties liggen met name aan de oostelijke rand van Alun-alun Puputan zelf: het Bali Museum, dat de moeite waard is, en de staatstempel, Pura Agung Jagatnata.

De oostelijke wijken van Denpasar zijn minder bekoorlijk, maar het kunstmuseum in het Taman Werdi Budaya Cultural Centre is een kijkje waard, terwijl in de buitenwijk Renon consulaten en regeringsgebouwen liggen. Het moderne Denpasar wordt belichaamd door Jalan Teuku Umar, een lange, neonverlichte zone vol restaurants, winkelcentra en talloze mobieletelefoonwinkels.

Reizen Denpasar

Reviews Denpasar

Prachtig land, vriendelijke mensen, je voelt je een prinses en er is geen nee te koop (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Tineke Zonneveld Schoneveld op 19 mei 2016

We zijn door heel Bali geweest en hebben op 5 verschillende locaties gelogeerd. Het ene hotel nog mooier dan het andere en heerlijk ontbijt. Het was zo fijn om daar wakker te worden.

8,3
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Restaurants
10 Veiligheid
8 Stranden
Ultieme tip: Er zijn zo veel restaurants. In Sanur waren ze allemaal erg goed. Een sprong eruit en dat was Japoen. Echt 's werelds topklasse.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors