Jimbaran

Jimbaran

door Rough Guide

Met zijn veilige halfronde baai van zacht gouden zand, omgeven door een reeks duurdere hotels, is Jimbaran een rustiger, authentieker alternatief voor het speciaal gebouwde Nusa Dua. Het ligt maar een paar kilometer rijden van de verleidingen van Kuta. Door de nabijheid van het vliegveld is het handig voor een eerste of laatste nacht.

Verse vis

Jimbaran dankt zijn bestaan aan vis en elke morgen bij zonsopkomst keren de vissers terug met honderden kilo's, die worden verkocht op de overdekte vismarkt in Kedonganan, aan de noordkant van het strand van Jimbaran.

ZELF NAAR Jimbaran?

Bekijk alle 8 reizen naar Jimbaran

De markt is de hele dag open om te bekijken en elke avond wordt de dagvangst geserveerd op de boulevard bij de tientallen warungs gespecialiseerd in geroosterde vis.

Luieren

Behalve luieren in de zon - met het spotten van vliegtuigen als verzetje - overdag en 's avonds smullen van de vis is er in Jimbaran zelf verder weinig te doen, hoewel je wel bodyboards kunt huren op het strand. De branding bij Airport Rights, halverwege de startbaan aan de kant van Jimbaran, is gemakkelijk te bereiken met een gehuurde prahu.

Winkelen

Houd je meer van winkelen, bekijk dan de bijzondere kleding bij de winkel van Paul Ropp, Jl Uuwatu 80, en de verfijnde ontwerpen van de keramist Jenggala Keramik. De zaak aan Jalan Uluwatu II is paradepaardwinkel en fabriek en herbergt ook een café, expositieruimte en een atelier voor potschildercursussen.

Eten en drinken

De barbecues met verse vis en zeebanket bij de warungs in Jimbaran trekken eters uit heel Zuid-Bali. Er zijn meer dan vijftig warungs, in drie groepen langs de kust: in het noorden heb je de Kedonganan-groep, in het midden die van de Jimbaran, en de restaurants van Muaya liggen tussen het Intercontinental Bali Resort en het Four Seasons Resort in het zuiden.

Ze zijn allemaal hetzelfde van opzet, met tafels op het zand, en de dagvangst van kreeft, garnalen, vis, inktvis en krab wordt in de warungs daarachter geroosterd.

Verse vis

Hoewel het eten gedurende de hele dag wordt geserveerd (je krijgt een zonnestoel en handdoek als je er eet), zijn de warungs het levendigst vanaf zonsondergang. Eet bij de drukkere zaken, zodat je zeker weet dat de vis vers is.

De prijzen zijn concurrerend (ca. Rp 60.000 per kilo vis, Rp 160.000 voor garnalen en Rp 350.000 voor kreeft) en je krijgt er royaal rijst en groenten bij. Een mand zeebanket (vanaf Rp 150.000) is een goede keus.

Bij veel warungs kun je ook Indonesische gerechten en grillades krijgen. Verder hebben alle chique hotels restaurants en bars, vaak op prachtige locaties, terwijl je op Jalan Raya Uluwatu plaatselijke warungs vindt.

Reizen Jimbaran

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors