Indonesië goedkoop bellen & Internet

Indonesië goedkoop bellen & Internet

Hoe kan ik goedkoop bellen in Indonesië?

Informeer bij je aanbieder of je met je mobiele telefoon in Indonesië kunt bellen en hoeveel dat kost. Hetzelfde geldt voor het versturen en ontvangen van smsjes. Goedkoper is om een Indonesische simkaart aan te schaffen. Die kosten heel weinig en sms met het Indonesische beltegoed is veel voordeliger dan met je eigen Nederlandse nummer. De ouderwetse telefooncel zal ook duurder zijn. Via de computer is Skype een goedkope optie om te bellen.

Wat is het netnummer van Indonesië?

Het landnummer van Indonesië is: +62

Waar koop ik een simkaart?

Simkaarten zijn overal te koop in Indonesie. In de supermarkt, winkelcentra of de kleine kiosk op straat. Vraag even of de provider die je kiest ook een goed netwerk heeft op de eilanden waar je nog naar toe gaat reizen. Opwaarderen van de simkaart kan op iedere hoek van de straat bij dezelfde kiosk die sigaretten en flesjes water verkoopt.

Waar kan ik internetten in Indonesië?

Overal in Indonesië zitten internetcafés. Je kunt hier voor een luttel bedrag je e-mails checken en versturen. In de grote steden zijn snellere verbindingen via de kabel beschikbaar. De meeste internetcafe's hebben ook Skype op hun computers geïnstalleerd waardoor je goedkoop kunt bellen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors