Qatar visa

Qatar visa

Daar sta je dan. Je weet niet waarom, maar telkens voel je je weer een gezochte crimineel bij een douanecontrole. Twee paar bruine ogen wisselen hun blik af. Dan weer naar je paspoort, dan weer seconden lang naar je hoofd. Zonder iets te zeggen bestuderen ze je uitgebreid, terwijl het zweet op je rug en voorhoofd nog iets erger wordt. Al bladerend blijven ze je aankijken. Tot de ijskoude stilte verbroken wordt met de zin: you need visa.

In veel landen buiten Europa heb je een visa nodig om het land in te komen. Je weet wel, zo een mooi papiertje in je paspoort of een kleurige stempel met cijfers en letters. Voordat je geweigerd wordt door de altijd streng kijkende mannen van de douane, is het dus belangrijk dat je je goed inleest of je voor Qatar een visa nodig hebt.

Heb je voor Qatar een visa nodig?

Of je nu weken op vakantie gaat of alleen een aantal dagen op doorreis bent, je hebt voor Qatar een visa nodig. Deze vraag je via de ambassade van Qatar in Den Haag, of ter plekke bij de douane op het vliegveld in Doha aan. Dat laatste is wel zo handig, al neemt dit soms wel wat tijd in beslag. 

Een visa kost vijfentwintig euro. Hiermee verblijf je maximaal dertig dagen in Qatar. Als je voor Qatar een visa aanvraagt zijn er een paar vereisten. Zo moet je aantonen dat je een hotelreservering hebt, een retour-of doorreisticket gekocht hebt, en laten zien of je over voldoende financiële middelen beschikt. Neem voor meer informatie over een visum contact op met de ambassade van Qatar in Nederland. 

Denk aan je andere reisdocumenten! 

Heb je je visum al binnen? Goed bezig! Toch is dat nog niet genoeg om het land binnen te komen. Naast dat je voor Qatar een visa nodig hebt, is het ook belangrijk dat je paspoort in orde is. 

Op het moment dat je Qatar bezoekt, moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn. Kijk dus ruim voor vertrek nog even extra goed naar de vervaldatum op je paspoort. Zo heb je voldoende tijd om eventueel een nieuw paspoort aan te vragen voor je vakantie naar Qatar. 

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors