Hotels Qatar

Hotels Qatar

Qatar is veranderd van een woestijnachtig landschap naar een futuristische stad. Niet alleen zijn er miljoenen euro’s naar de bouw van indrukwekkende wolkenkrabbers en enorme winkelcentra gegaan. Ook de hotels in Qatar stonden vooraan in de rij om oogverblindend te worden. 

Vele zijn een bezienswaardigheid op zich. Alles is uit de kast gehaald om de meest luxe hotels neer te zetten. Zo is de helft van alle hotels in Qatar bekroond met maar liefst vijf sterren. Ontploft je portemonnee niet van het geld? Geen zorgen, ook de minder luxe accommodaties zijn om door een ringetje te halen. 

Welke soorten hotels in Qatar zijn er?

Houd je van de hysterie en luxe van Qatar? Boek een kamer in het hoogste hotel van het land: The Torch Doha. Het glinsterende, fakkel-vormige gebouw staat bekend om haar ongekende luxe, ronddraaiende restaurant en panoramische vergezichten. Een unieke ervaring, in een nog uniekere omgeving. 

Neem je ook genoegen met een stilstaand restaurant en een minibar waar geen champagne in staat? De hotels in Qatar zijn lang niet allemaal zo chique als The Torch Doha. Boek een hotel van middenklasse niveau en je voelt je alsnog de koning of koningin te rijk. 

Helaas is on a budget-slapen in Qatar lastig. Veel low-budget accommodaties zijn niet geschikt voor westerse toeristen, en voor vrouwen in hun eentje soms zelfs überhaupt niet mogelijk. 

Less is more: kamperen in het wild

Wil je even weg uit de drukte en de indrukwekkende hotels van Qatar? Huur een 4x4-terreinwagen en trek de omliggende natuur in. Bepaalde plaatsen in het land geven toestemming om je tentje op te zetten en te kamperen.

Hoe leuk is dat! Terwijl de zon langzaam in de zee bij Khor Al Adaid zakt, knispert het kampvuur voor je tentje. Heel ver weg van alle drukte, vergeet je haast dat je in het overweldigende Qatar bent. 

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Dubai kenner
Sponsors