Khor Al Adaid

Khor Al Adaid

door Saskia Bergmeijer

De wolkenkrabbers van Doha verdwijnen steeds meer op de achtergrond. Het uitzicht verandert in uitgestrekte vergezichten. En je luxe witte taxi is ingeruild voor een stoere jeep met gids. Rijd tijdens je vakantie in Qatar naar het zuiden en ontdek een compleet andere wereld. 

Na een tijdje staat de 4x4-terreinwagen stil. Je kijkt waar je bent. Om je heen zie je alleen nog maar een ongekend aantal zandheuvels. En tussen het zacht gekleurde zand valt je ineens iets op. De heuvels worden onderbroken door een blauwe, golvende en imponerend grote waterplek. Je moet even twee keer kijken, want een zee midden in de woestijn? 

De parel van Qatar

Khor Al Adaid is een van de grootste natuurlijke wonderen van het land. In het zuiden van Qatar, vlakbij de grens met Saoedi-Arabië, aanschouw je haar schoonheid. Het is de enige plek op aarde waar de zee zo diep de woestijn in loopt. 

Het diepblauwe zeewater schittert in de zon en staat in fel contrast met het omliggende oranje zand. Woestijnduinen bekleden de oneindige grond van Khor Al Adaid, tot ze worden onderbroken door de horizon. En door de hoogstaande zon kleuren zoutvlaktes zilver tussen de zandkorrels door. 

Op avontuur in Khor Al Adaid

Je kan uren blijven kijken naar de schoonheid van de kreek en haar omgeving. Nog leuker is het om op avontuur te gaan. Bindt een zandboard onder je voeten en zoef van de metershoge duinen af. Of stap op een quad en scheur over Khor Al Adaid. Neem daarna een verfrissende duik in het water om de zanderige scrublaag van je lichaam te wassen.   

Als de avond valt zet je je tent op. Samen met miljoenen sterren aan de hemel is het knisperende kampvuur het enige dat de woestijn en haar kreek verlicht. Een meer perfecte afsluiter van een dag bij Khor Al Adaid is er niet.

Khor Al Adaid’s dierenrijk

De volgende ochtend word je wakker gemaakt door warmte van de opgaande zon. Als je de tent open ritst zie je tientallen dierensporen in het zand staan. Van klein tot groot en afwisselend in grote en korte afstanden.

Khor Al Adaid is een van de weinige plekken waar je tijdens je vakantie in Qatar geniet van haar dierenrijk. En deze is klein, maar zeker heel fijn. De hoofden van schildpadden steken net boven het kabbelende water uit. Visarenden cirkelen als ware jachtvogels boven de zee en gazellen springen door het camouflerende zand. 

Kan jij niet wachten om deze magisch mooie locatie zelf te bezoeken? Bekijk hier alle rondreizen naar Qatar!

Fotocredits: Anniemullinsuk | Nasser Al-Saadi | Neekoh.fi

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors