Weer Qatar

Weer Qatar

Scheurend over de dieprode zandduinen van Khor Al Adaid, winkelend in gi-gan-tische winkelcentra of struinend over de traditionele souks van Doha. Het maakt niet uit wat je tijdens je vakantie allemaal doet, als het weer in Qatar maar goed is.

Want eerlijk is eerlijk, een lekker zonnetje is toch vaak wel de reden waarom wij telkens weer in het vliegtuig stappen. Gelukkig komt Qatar om van de zon en is een flinke Hollandse regenbui uitzondering op de regel. Klinkt als een tropisch paradijsje, niet waar?

Wat is het weer in Qatar?

Wie van warmte houdt is in Qatar op de goede plek. Door een warm woestijnklimaat is het weer in Qatar vrijwel altijd warm en droog. De zon staat continu stralend boven de schitterende skyline en de Perzische Golf zorgt voor een verfrissende wind.

Gelukkig bestaat het weer in Qatar niet alléén uit zon, zon en nog eens zon. In de wintermaanden december en januari komt het soms met bakken uit de hemel, en in maart raast een enorme zandstorm over Qatar. En dit klinkt leuker dan het is. Want gescrubd worden door rondvliegend zand terwijl je over Al Corniche loopt, is verre van ideaal.

De hete zomers van Qatar

In de zomer is het in Qatar onaangenaam warm. De maanden mei tot en met oktober spannen hiermee de kroon. De gemiddelde temperatuur is dan 35 graden Celsius, en loopt soms op tot wel vijftig graden Celsius. En dan is op het strand liggen of kamperen in de woestijn absoluut geen pretje. 

De woestijn biedt geen straaltje schaduw en ook in Doha is het verstikkend warm. En alsof de hitte alleen al niet genoeg is, is er ook nog een luchtvochtigheidsgraad van wel negentig procent. Deze combinatie maakt vakantie in de zomermaanden haast onmogelijk. 

Dit is de beste reistijd van Qatar!

Om de verstikkende hitte van de zomermaanden te ontwijken, is de beste reistijd tussen december en februari. Het weer in Qatar is dan optimaal. De zon zorgt voor een gemiddelde temperatuur van vijfentwintig graden Celsius en eventuele regenbuien zijn een verkoelende verademing. 

Zo bezoek je met net iets minder zweet op je voorhoofd het bijzondere zandlandschap van Bir Zekreet, en zorgt het volgebouwde Doha niet voor een verstikkend gevoel. 

Vind je reisorganisatie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors