Like ons op Facebook

Rondreis Iran

Djoser

Ga met Djoser mee naar Iran en kom in contact met de uiterst vriendelijke bevolking. Je zult je vergapen aan de prachtige historische gebouwen, de mooiste bazaars en geweldige natuur. Djoser heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de reisbranche en kan jou daarom perfect adviseren over een rondreis door Iran.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

FOX, verre reizen van ANWB

Oogstrelende landschappen en kleurrijke steden met bazaars, hammams en moskeeën, welkom in Iran! FOX, verre reizen van ANWB neemt je mee op rondreis door dit bijzondere land. Wij zorgen voor de best beschikbare hotels en een unieke overnachting in een traditionele karavanserai op de Zijderoute! Kijk op de website voor alle mogelijkheden.

bekijk alle reizen van FOX, verre reizen van ANWB Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Iran

Welcome to Iran! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Joop Malefason op 29 december 2018

Vanaf t moment van aankomst zijn we constant welkom geheten op straat, in de bazaar, bij bezienswaardigheden door de ongelooflijk gastvrije bevolking van dit prachtige land. Vooraf kregen we veel goedbedoelde waarschuwingen mee maar die waren totaal niet van toepassing op deze mooie, warme plek.

Pluspunten Iran

 • Enorm aardige locals
 • Divers land
Ultieme tip: De snap app downloaden, een soort Uber waarmee je een taxi besteld!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Verlies je hart in Iran (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Helga Gubbels op 13 november 2018

Iran is de mooiste reisbestemming die ik ooit ervaren heb. De bevolking is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Gastvrijheid is enorm. Prachtige moskeeën en bezienswaardigheden als Persepolis uit de oudheid. Het is ook 1 van de veiligste landen die ik bezocht heb. Als je je netjes aan de voorschriften houd is er niets aan de hand en zal je de meest geweldige ervaringen opdoen tussen de bevolking.
Ik wil graag iets vertellen over Taarof. Dit zit de Iraniërs in het bloed. Dat betekent dat de taxichauffeur na de rit zegt dat je hem niet hoeft te betalen omdat hij het leuk met je had. Dit is natuurlijk niet zo dat hij het gratis wil doen en het is een spel van welles nietes. Als hij naar ongeveer 3 keer nog nee zegt mag je ervan uitgaan dat hij het meent. Dit kan ook in een restaurant of koffiebar gebeuren. Ik zeg altijd dat ik gewoon wil betalen en Taarof ingewikkeld voor me is. Dan lachen ze je vriendelijk toe en geven de prijs. Het lastige is dat veel toeristen het bewust en onbewust wel grappig vinden niet te hoeven betalen. Vergeet echter niet dat je er een traditie mee om zeep helpt maar dat de lonen ook laag liggen en de mensen hard moeten werken voor hun geld.

8,3
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
6 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Gastvrijheid
 • , cultuur

Minpunten Iran

 • Al het geld in contanten meenemen
Ultieme tip: Mijn tip gaat over lekkers meenemen uit Nederland. Iraniërs zijn erg vrijgevig en delen hun etenswaar met je. Ze waarderen het enorm als je zelf ook iets lekkers bij je hebt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Lovely Iran (bezocht in september 2017)

Review geschreven door John Bancken op 10 december 2017

Sinds enkele jaren is Iran makkelijk te bereizen. Na diverse landen in Zuidoost-Azië te hebben bezocht is Iran een echte aanrader. Nog nooit zulke lieve en gastvrije mensen ontmoet. Iran is een veilige bestemming van reisgezelschappen tot alleen reizende vrouwen. Er is enorm veel cultuur en natuur.

Pluspunten Iran

 • Betaalbaar
 • gastvrije bewoners
 • nog niet zo touristisch
 • veel te zien en te beleven

Minpunten Iran

 • geen gebruik van creditcard of bankpas mogelijk
Ultieme tip: Bezoek het plaatse Javaheri Dasht in de bergen nabij de Kaspische zee in het Noorden van Iran.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kennismaking met Iran (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Nel Frederiks op 25 november 2017

Eerste kennismaking met Iran. Een korte trip van Shiraz naar Isfahan met een spannende tocht door de woestijn bij Yazd per kameel. Vooral de sfeervolle lemen dorpjes zijn de moeite waard om te bezoeken. De beste tijd om Iran te bezoeken is tussen oktober en maart.

Pluspunten Iran

 • Heel veel vriendelijke mensen
Ultieme tip: Het grote plein in het oude centrum van Isfahan, een uur voor zonsondergang.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Rondtrip door Iran (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Bas de Vries op 22 november 2017

Prachtig land dat veel te bieden heeft: woestijn, bergen, wintersport, zon, zee, strand maar bovenal een zeer gastvrije bestemming. Een groot land, maar makkelijk bereisbaar. Mooi om verschillende culturen te zien van het hectische stadsleven in Teheren tot de mensen in Palangan en de Bandari people. Probeer ook zeker eens bij de locals thuis te slapen! Enige minpunt is dat er vanuit Nederland geen hotels/excursies te boeken zijn en dat dat allemaal ter plekke moet.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
8 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Gastvrijheid
 • Divers
Ultieme tip: Bezoek Palangan!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Iran een land waar weinig mag, maar alles kan. (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Joke Oosterloo op 15 november 2017

Iran is nog een weinig ontdekte reisbestemming. Dat is jammer, want het is een fantastisch land. Prachtige natuur, fantastische steden, hele vriendelijke gastvrije mensen, comfortabele manieren van reizen, alles is er te koop.
Zo zijn in de toeristische plaatsen 100% ingesteld op de toeristen. Ik heb mijn dochter, haar vriend en zijn familie bezocht. We hebben samen diverse highligts van het land gezien. Een goed beeld gekregen van het dagelijkse leven en de cultuur.
2 weken was uiteraard te kort. Er is nog zoveel meer te ontdekken in dit mooie ondergewaardeerde land. Isfahan vond ik het mooiste, meest indrukwekkende en meest gevarieerde stad.
Als kledingtip in de zomer luchtige, bedekkende lichte kleding. Helaas de hoofddoek is verplicht in het openbaar. Het zoeken naar goede restaurants kost iets meer tijd. Er wordt veel vlees gegeten en veel fast food.
Bijzonder vond ik het dat er dagelijks in het openbaar in parken, in de natuur, op groene stroken langs de snelweg, in parkjes in de steden wordt gepicknickt en gebarbequed. Vooral s' avonds zie je overal families met een kleedje, eten en drinken bij elkaar tot s' avonds laat.
Het verkeer is een minder puntje. Er lijken weinig verkeersregels te bestaan op de snelwegen. In Teheran is het ontzettend druk. Maar het is ook wel weer bijzonder om te ervaren.
Voor mij was het de meest bijzondere mooie reis tot nu toe. Een land voor je bucketlist!!

8,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Iran

 • Betaalbaar

Minpunten Iran

 • verkeer
Ultieme tip: Isfahan is een sprookjesstad. Oud en nieuw. Cultuur en geschiedenis ten top.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Dichtbij en onvergetelijk (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Wendy van Leeuwen op 12 november 2017

We hadden maar 2 weken dus niet al te ver vliegen. Maar wel een land waar je niet snel aan denkt.
Iran was een geweldig land, de mensen super vriendelijk, we kregen dagelijks uitnodigingen voor thee of lunch. Ze zijn ook verder ontwikkeld dan gedacht, maar dat waren ze al voor dat de sancties opgelegd waren.

We zijn er zonder vooropgezet plan heen vertrokken en konden daar heel makkelijk onze weg vinden met openbaar vervoer.
Wij hebben een kleine ronde gedaan maar zowel de grote als kleine steden gezien. Tot in de verlaten woestijn.
Theheran, Shiraz, Jazd, Farahzad, Esfahan en dan vergeet ik nog de naam van het woestijndorpje waar ons hostel het enige gebouw was.

Hoewel je als vrouw altijd een sjaal over je haar moet dragen heb ik dat niet als vervelend ervaren. Sterker nog, wij waren in de winter dus op de koude dagen was het zeker niet erg!

Een aanrader, het is voor alle reizigers heel goed te doen (backpacker tot luxe reiziger of met een groep)

Pluspunten Iran

 • goed bereisbaar
 • zeer vriendelijke bevolking
 • dichtbij Europa
 • totaal andere wereld
 • spreken goed Engels

Minpunten Iran

 • Eten wat minder gevarieerd
 • niet heel goedkoop
Ultieme tip: Ga in op een uitnodiging om bij iemand thuis thee te drinken of te eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Wat een geweldig vriendelijke bevolking! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Janny Hartog op 11 november 2017

We hebben 15 dagen een rondreis gemaakt door Iran. Wat een afwisselende landschappen, dat hadden we niet verwacht. Mooie steden met allemaal prachtige tuinen waar de mensen heerlijk zaten te picknicken, daar houden ze van. De mensen zijn nieuwsgierig en benieuwd naar onze verhalen en heten je welkom en vragen waar je vandaan komt. We hebben genoten van al dat schitterende mozaïekwerk in de moskeeën. Je raakt niet uitgekeken.

Pluspunten Iran

 • Vriendelijke bevolking
 • goed klimaat
 • mooie natuur.

Minpunten Iran

 • niet pinnen
 • dus kontant geld
 • bedekt gekleed als je dat niet prettig vind.
Ultieme tip: Bezoek zeker de stad Isfahan. Daar mag een bezoek aan het Imamplein niet ontbreken: moskee, paleis en de bazaar.
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Iran en haar mensen (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Carmen Heemels op 19 juni 2017

Een ontontdekt schitterend land met de meest lieve en gastvrije mensen. Je leert dat het beeld van dit lamd en haar bewoners niet klopt met wat de media je wilt laten geloven. En dat is ontzettend jammer. Dit land en mensen verdienen meer. Daarbij is hetqua natuur en cultuur ook meer dan de moeite waard! Ga op avontuur, bezoek Iran! Daarbij is het een enorm gastvrij land. Je voelt je meer dan welkom. Iedereen gaat graag met je in gesprek. Het is veel moderner als wat men in het algemeen denkt. De gewone mensen denken open en zijn bij de tijd. Internet is soms lastig (facebook etc) maar iedereen omzeilt het. En daardoor heb ikzelf veel contacten nog steeds met gemaakte vrienden uit Iran. Ik ga zeker terug! Ik heb er vrienden voor het leven gemaakt. Heel bijzonder en fijn.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Iran

 • super aardige locals
 • schitterende cultuur
 • veilig en gastvrij

Minpunten Iran

 • ik weet er geen
 • slechte internetvebinding
Ultieme tip: De oude cultuur in het gebied rondom Dezful en Ahwaz
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Duizend en 1 nacht (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Els Thiescheffer op 08 juni 2017

Iedereen zal je met verbazing aankijken wanneer vertelt dat je naar Iran gaat en bij terugkomst zul jij hen verbazen met foto's en verhalen over gastvrijheid en eeuwenoude culturele bezienswaardigheden. Iran is de meest bijzondere vakantiebestemming ooit. Hartverwarmende mensen die je eten geven tijdens het picknicken, mensen die je een slaapplek bij hen thuis aanbieden, mensen die alles over jouw cultuur willen leren omdat er niet zoveel buitenlanders komen. Uiteraard moet je als vrouw altijd bedekt gekleed in wijde kleding over de knie en is alcohol ten strengste verboden, maar buiten dat kun je je vergapen aan bladgoud en eeuwenoude paleizen in esfahan, tuinen in kashan, bergdorpjes rond yazd en caravanserai in de woestijnen. Doen en zorg dat je een keer een echt bijzondere reis maakt.

8,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Iran

 • geweldige locals
 • heerlijk eten
 • unesco werelderfgoed

Minpunten Iran

 • dresscode
 • geen alcohol
 • vrouw niet alleen in de avond op straat
Ultieme tip: Neem eten altijd aan en respecteer de lokale gebruiken. Laat teheran voor wat het is en volg de oude zijderoute
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
India kenner
Reis van de maand
Een reis met een glimlach – Thailand compleet - va € 1795
Een reis met een glimlach – Thailand compleet

21-daagse familiereis Thailand

 • Ga naar Elephant Hills in Khao Sok NP waar je verblijft in luxe tenten in de jungle
 • Op Koh Samui kom je in een paradijs en kun je bijkomen van alle mooie indrukken
Bekijk reis
Sponsors