Like ons op Facebook

Rondreis Mongolië

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door. Lees verder

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door.

Tijdens een rondreis door Mongolië maak je kennis met de twee gezichten van het Aziatische land. Aan de ene kant is er hoofdstad Ulaanbaatar, een grote stad met een miljoen inwoners. De andere helft van de Mongolische bevolking leeft een nomadenbestaan en overnacht in ger tenten. In het Gorkhi-Terelj National Park en in de Gobi-woestijn leer je de vriendelijke Mongoliërs kennen.

Met de Trans-Siberië Express dwars door Mongolië

Ulaanbaatar vormt voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Mongolië. De hoofdstad is een belangrijk kruispunt voor zowel de Trans-Sibirië Express, die dwars door Mongolië rijdt, als de nationale treinen.

Na een bezoek aan Ulaanbaatar laat je de bewoonde wereld achter je en reis je over de onverharde wegen de Gobiwoestijn in. Bij veel georganiseerde reizen zitten het vervoer door een ervaren chaffeur en de overnachtingen in traditionele tenten inbegrepen.

Hoogtepunten van een rondreis door Mongolië

Een tocht door de Gobiwoestijn is een van de hoogtepunten van je vakantie in Mongolië. Hier zie je meer kamelen dan mensen. De woestijn is goed te bereiken vanuit de hoofdstad Ulaanbaataar. Hetzelfde geldt voor het Gorhki- Terelj National Park.

Op nog geen honderd kilometer afstand van de drukte van Ulaanbaatar loop je in het Gorkhi-Terelj National Park een heel andere wereld in. Drukke wegen worden ingeruild voor uitgestrekte vlaktes, auto’s maken plaats voor paarden en in plaats van in een hotel overnacht je hier in een ronde circustent.

Overnachten in een traditionele ger

Deze tenten – gers – groeiden uit tot hét nationale symbool van Mongolië. Meer dan de helft van de inwoners van Mongolië leeft een nomandenbestaan en slaapt in deze ronde tenten die ze in slechts enkele uren kunnen opzetten of weer afbreken.

Duik het echte Mongolische leven in en stap een ger binnen in het Gorhki- Terelj National Park. Een nachtje slapen in een tradtionele ger of onder de sterrenhemel in de woestijn maakt je rondreis door Mongolië compleet en onvergetelijk!

Djoser

Van de kloosters en musea in hoofdstad Ulaanbaatar tot de gigantische Gobi woestijn en de Orkhon vallei; Mongolië heeft heel wat bezienswaardigheden om te ontdekken. Dat doe je tijdens een rondreis door Mongolië van Djoser. Je kunt bij ons kiezen uit een 18-daagse rondreis of een reis van 23 dagen met de Transsiberië Express waarbij we stoppen in Mongolië.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Tiara Tours

Kom via Tiara Tours in contact met de lokale bevolking van Mongolië en maak kennis met hun leefwijze! Ongerepte steppen, slapen in gertenten en kennismaken met eeuwenoude tradities zijn nog maar enkele voorbeelden van elementen die een rondreis door Mongolië zo bijzonder maken. Tiara Tours verzorgt je rondreis door Mongolië volledig op maat!

Sawadee

Wil je op een kameel door de Gobi-woestijn trekken, wandelen door het natuurreservaat Khogno Khan en overnachten in een traditionele ger? Dan is een rondreis door Mongolië van Sawadee echt iets voor jou! Deze avontuurlijke vakantie neemt je mee door de geschiedenis en het gevarieerde landschap van Mongolië en laat je kennismaken met de plaatselijke bevolking.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Ankhaa, onze reisspecialist in Mongolië. Zij kent Mongolië erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en te paard ervaar je veel meer van Mongolië dan vanuit een bus. Ankhaa heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Evaneos

Een rondreis naar Mongolië van Evaneos is niet alleen uniek omdat hij op maat voor u gemaakt wordt, maar vooral omdat een local dat voor u doet. Wie kan u immers beter adviseren over de highlights van Mongolië dan iemand die in het land zelf woont én werkt? Daarom brengt Evaneos u graag in contact met professionele reisagenten in Mongolië.

Dimsum Reizen

Het ruime aanbod van Dimsum Reizen bestaat onder meer uit een rondreis langs de hoogtepunten van Mongolië, een reis met de Transmongolie Express en diverse festivalreizen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om meet-a-local activiteiten aan je reis toe te voegen. Met deze excursies leer je het land en haar inwoners op een leuke en persoonlijke manier kennen.

Like deze pagina

Reviews Mongolië

Mongolie: woestijn, leegte en vriendelijke nomaden (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Suzanne Jansen op 14 november 2017

Mongolie was voor ons een droombestemming en stond bovenaan het lijstje van te bezoeken landen op onze wereldreis. Tot zo ver nu 5 maanden later is het nog altijd onze favoriete bestemming. Mongolie is meer dan een bestemming op de Trans-Siberie expres en meer dan de hoofdstad Ulaanbaator. De schoonheid van Mongolie zit in de uitgestrekte vlaktes, de afwisselende Gobi woestijn en het nomaden bestaan dat een groot deel van de bevolking nog altijd karakteriseert. We zijn 3 weken door de Gobi woestijn en het centrale deel van Mongolie getrokken met Tiara Tours.

Ons absolute hoogtepunt was het verblijf bij de nomaden families in de Gobi en in de Central Highlands. Verblijven in een Ger, helpen met het melken van de Yaks en het hoeden van de Yaks. Samen leven met de nomaden creëert bewondering voor de traditionele manier van leven en de loyaliteit aan het land. Het voelt oprecht en is geen show voor de toeristen, het is simpelweg hun manier van leven zoals ze dat van generatie op generatie hebben gedaan. Probeer zeker de Yakyoghurt en de Yak wodka, super lekker!

Wij vonden Yolyn Am in de Gobi heel mooi, zelfs zonder ijs. En de zandduinen van Khongoryn Els zijn de zware beklimming waard. De Gobi woestijn was veel afwisselender dan we vooraf gedacht hadden. Het centrale deel van Mongolie met de glooiende heuvels en de Yaks is schitterend door de uitgestrekte leegtes. Alleen het reizen door dit landschap is de moeite waard.

Ulaanbaator is niet de mooiste stad, maar wel leuk voor een paar dagen. Zorg dat je zeker een bezoekje brengt aan het nieuwe Dino-museum voordat je naar Bayanzag gaat. Het maakt de Gobi extra bijzonder.

Wij willen zeker nog eens terug naar dit prachtige land om het westen met de Eagle-hunters te bezoeken!

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals
 • weinig toeristen
 • natuur
 • woestijn
 • bijzonder verblijf
 • ongereptheid
 • avontuurlijk
 • paardrijden

Minpunten Mongolië

 • slechte wegen
 • eentonig eten
Ultieme tip: Bezoek je Yolyn Am in de Gobi woestijn? Zorg dat je om 6 uur 's ochtends in de kloof bent. Voor de hordes toeristen, super licht en de grootste kans op het spotten van een Ibex!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Unieke ervaring! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maaike Van 't End op 12 november 2017

Hele mooie en indrukwekkende dagen gehad in Mongolië. Vooral het national park was heel mooi! Sliepen in een ger tent bij een nomade familie. Super gast vrije mensen die alles voor je wilde regelen. Mooie tijd gehad en zou er zeker nog een keer terug gaan.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Neem iets kleins mee voor de kinderen die daar wonen
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers

Mongolië: het land waar alles anders is (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door William Miero op 05 november 2017

Mongolië overtrof alle verwachtingen. De mensen, de cultuur, het landschap en het voedsel. En niet alleen dat, ook de uitgestrektheid en leegte. Het soms moeten afzien om ergens te komen. Dagen geen douches of bad. Maar wat was de beloning telkens groot. We zijn in midden Mongolië geweest en hebben daar nog niet eens alles gezien. De mensen zijn trots en gastvrij. De kinderen willen altijd spelen. De grote herdershonden lijken gevaarlijk, maar behouden altijd afstand. Eten tussen de geiten, kamelen en paarden. Overnachten in the middle of nowhere onder een fantastische sterrenhemel. Wakker worden, de rits van je tent openmaken en oog in oog staan met een mooie yak.
Ik ga zeker terug naar dit waanzinnig mooie land.

Pluspunten Mongolië

 • natuur
 • cultuur
 • aardige mensen

Minpunten Mongolië

 • veel schapenvlees (vet)
Ultieme tip: Probeer de cultuur te begrijpen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek het land van de joerten in de woestijn en flats in de steden (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Mathé Van der Velden op 30 juni 2017

Mongolie is een enorm groot en leeg land. Zodra de hoofdstad (ruim 1 miljoen inwoners) Ulaanbaatar [spreek uit: OELAN Bator] in beeld komt, weet je weer wat civilisatie is en hoe dat ruikt. Industrie, flats en rotzooi. Dat waarvoor je afreisde - natuur, eindeloze vlaktes - is vanaf dat moment even ver weg!
Daar voor in de plaats komt cultuur. Een eigen cultuur, welke zeker de moeite van een kennismaking waard is. Met de Transsib komen we uit Rusland en wij gaan door naar China. Twee totaal verschillende werelden, waar Mongolie letterlijk tussenin zit. In maart/april is het klimaat behagelijk hier, (+10 - 15 graden) dus wij stappen hier uit om tempels en musea te gaan zien.

7,7
8 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Na de relatief dure reis is Mongolie goed betaalbaar
 • Echt uniek
 • Een culturele ervaring!

Minpunten Mongolië

 • In de winter erg koud
 • in de zomer enorm warm
 • Niet zinvol hier lang te verblijven
Ultieme tip: Wandel door de straten van Ulaanbaatar en laat je verrassen door de veelheid aan kleuren, gebruiken en soorten mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ruimte (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Karin van Rijen op 26 juni 2017

Een prachtig land met ruimte, mooie natuur. De stiltes zijn een geweldige ervaring. Hele lieve en gastvrije mensen. Je moet er niet heen gaan als je alles van dieren zielig vind. Ze hebben hun eigen ideeen over leven en dood, maar ik vind het een prachtige gedachte. Wij waren er met gidsen vanwege de taal. Deze is niet te lezen en praten voor ons.

8,6
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • aardige mensen
 • mooie natuur
 • land vanuiterste temperaturen

Minpunten Mongolië

 • ik heb geen minpunten
 • neem het land waar je komt zoals het is
Ultieme tip: Proef er wat de mongolen zelf klaarmaken:Bansh, Sharvin, Tsuivan en Banshtai
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië, het land waar alles anders is (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door William Miero op 07 mei 2017

Mongolië, een land waar alles anders is. Mooie natuur, aardige mensen, interessante cultuur.
Vaak genieten, soms afzien tijdens het reizen. Alles is intens.
Het is moeilijk te beschrijven. Je moet het ervaren.

Pluspunten Mongolië

 • landschap
 • mensen
 • cultuur

Minpunten Mongolië

 • vet schapenvlees
Ultieme tip: Gobi. Slapen in een tent onder in de middle of nowhere onder een prachtige sterrenhemel
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië is zen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door jeannette pepers op 10 december 2016

Een reis door Mongolië is: eindeloze landschappen, schitterende natuur, lieve nomadenbevolking. Je komt hier helemaal tot rust. Het land is enorm groot: Je kunt er bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken naar knalblauwe bergmeren of naar een gletsjer in het westen of op een kameel door de woestijn trekken (Gobi). Voor de liefhebber: in september kun je een van de adelaar-festivals bezoeken met de prachtige Kazach-bevolkingsgroep.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • onaangetaste natuur
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Mongolië

 • primitieve onderkomens
Ultieme tip: Ga naar het Altai-gebergte (vliegen naar Olgi en van daaruit een tour boeken). Dit verre westen van Mongolië heeft de mooiste landschappen met besneeuwde bergtoppen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Djengis Khan als soevenier (bezocht in april 2008)

Review geschreven door Kenan Zonnema op 06 november 2016

Mijn reis naar Mongoliê was in het kader van een opdracht en te kort, maar wat mij vooral aan Mongoliê opviel is dat het land worstelt met haar vrijheid. Ulan Bator is een vieze stad. De hoofdaders in de stad zijn dagelijks vol met grote SUV's van de nieuwe rijken. Buiten de stad worstelen mensen met hun karig bestaan, nieuwe gadgets, maar ook de handhaving van hun tradities. De economie draait op een enkeling, vooral vrouwen die met inventieve ideeën het heft in handen lijken te hebben genomen.
Er is nog wel veel liefde voor de natuur en het onderhouden van hun "ger" 's en vee. Het land is een ruimte van vrijheid, maar je kan je er ook verloren wanen. Buiten de hoofdstad kan je kilometers niemand tegenkomen. En dan kan je er plots zo maar iemand tegenkomen. "Waar gaat hij dan heen?", kan je je afvragen. Die bestemming zal je altijd onbekend blijven. Als je het nl vraagt, wijst zo iemand of naar de hemel of naar de bergen.

6,4
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
5 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • ruimte
 • tradities
 • ongerept
 • natuur

Minpunten Mongolië

 • ulan bator
 • show off van nieuwe rijken
Ultieme tip: Snel uit de hoofdstad vertrekken. Kom je in de steppe een nomadengezin tegen? Hun terrein oprijden en vragen of je er mag blijven. Wel van tevoren verdiepen in hun tradities.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

uit je comfort zone (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Robert Oscar op 04 oktober 2016

Ik koos voor Mongolië omdat ik altijd op zoek ben naar extremen, en graag de paden bewandel of berij die nog niet plat zijn gereden door de vele toeristen met een lonely planet in de hand.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, die doelen zijn behaald.
Mongolië is niet een land voor iedereen.
Rauw , ruig , groots, en moeilijk begaanbaar.
Kennis van gebruik van gps en open street map is een vereiste om je weg te kunnen bepalen.
De weersomstandigheden zijn grillig en vereisen degelijke hoogwaardige outdoor uitrusting.
De stilte kan oorverdovend je overdonderen in de vrije natuur.
Al met al een paradijs voor ervaren globetrotters met een hang naar onvervalst avontuur.

Ultieme tip: Zorg dat je autonoom bent en zelfvoorzienend voor tenminste 72 uur als je gaat hiken of biken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stopover als onderdeel van de Transsiberië Express (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Floris Hieselaar op 03 oktober 2016

Zorg dat je met Nadaam in Ulaan Bator te vinden bent, dan staat de hele stad op zijn kop en is het een groot feest! Verder is er in de hoofdstad vrij weinig te doen, dus probeer zo snel mogelijk naar de buitengebieden te gaan. Terelj National Park is daarbij het makkelijkst te bereiken en heeft alles, van luxe kampen waar alle maaltijden verzorgd worden tot back-to-basic wildkamperen.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Goedkoop eten
 • Natuur
 • Aardige locals

Minpunten Mongolië

 • Openbaar vervoer bestaat bijna niet
Ultieme tip: Neem een middag de tijd om naar het standbeeld van Ghengis Khan te rijden. Het beeld en bijbehorende uitzicht vanaf de rug van het paard zijn de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Azie.nl kenner
Reis van de maand
Best Deal Grand Tour Ceylon - va € 1904
Best Deal Grand Tour Ceylon

U bezoekt de bekendste plaatsen van Sri Lanka, maar u heeft tegelijk alle vrijheid om zelf op verkenningstocht te gaan

 • Bezoek onder andere de beroemde leeuwenrots in Sigiriya
 • U bezoekt het sfeervolle plaatsje Ella midden in de adembenemende jungle van Sri Lanka
Bekijk reis
Sponsors