Like ons op Facebook

Rondreis Mongolië

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door. Lees verder

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door.

Tijdens een rondreis door Mongolië maak je kennis met de twee gezichten van het Aziatische land. Aan de ene kant is er hoofdstad Ulaanbaatar, een grote stad met een miljoen inwoners. De andere helft van de Mongolische bevolking leeft een nomadenbestaan en overnacht in ger tenten. In het Gorkhi-Terelj National Park en in de Gobi-woestijn leer je de vriendelijke Mongoliërs kennen.

Met de Trans-Siberië Express dwars door Mongolië

Ulaanbaatar vormt voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Mongolië. De hoofdstad is een belangrijk kruispunt voor zowel de Trans-Sibirië Express, die dwars door Mongolië rijdt, als de nationale treinen.

Na een bezoek aan Ulaanbaatar laat je de bewoonde wereld achter je en reis je over de onverharde wegen de Gobiwoestijn in. Bij veel georganiseerde reizen zitten het vervoer door een ervaren chaffeur en de overnachtingen in traditionele tenten inbegrepen.

Hoogtepunten van een rondreis door Mongolië

Een tocht door de Gobiwoestijn is een van de hoogtepunten van je vakantie in Mongolië. Hier zie je meer kamelen dan mensen. De woestijn is goed te bereiken vanuit de hoofdstad Ulaanbaataar. Hetzelfde geldt voor het Gorhki- Terelj National Park.

Op nog geen honderd kilometer afstand van de drukte van Ulaanbaatar loop je in het Gorkhi-Terelj National Park een heel andere wereld in. Drukke wegen worden ingeruild voor uitgestrekte vlaktes, auto’s maken plaats voor paarden en in plaats van in een hotel overnacht je hier in een ronde circustent.

Overnachten in een traditionele ger

Deze tenten – gers – groeiden uit tot hét nationale symbool van Mongolië. Meer dan de helft van de inwoners van Mongolië leeft een nomandenbestaan en slaapt in deze ronde tenten die ze in slechts enkele uren kunnen opzetten of weer afbreken.

Duik het echte Mongolische leven in en stap een ger binnen in het Gorhki- Terelj National Park. Een nachtje slapen in een tradtionele ger of onder de sterrenhemel in de woestijn maakt je rondreis door Mongolië compleet en onvergetelijk!

Djoser

Van de kloosters en musea in hoofdstad Ulaanbaatar tot de gigantische Gobi woestijn en de Orkhon vallei; Mongolië heeft heel wat bezienswaardigheden om te ontdekken. Dat doe je tijdens een rondreis door Mongolië van Djoser. Je kunt bij ons kiezen uit een 18-daagse rondreis of een reis van 23 dagen met de Transsiberië Express waarbij we stoppen in Mongolië.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Azië Desk | Getaway Travel

Hoe reis je door Mongolië? Welke route is haalbaar en wanneer is de beste reistijd? De reisadviseurs van de Azië Desk van Getaway Travel helpen je graag met vragen als deze. En daarnaast gaan wij op zoek naar de organisatie die jouw droomreis uit kan voeren. Op deze manier houd jij tijd over voor andere dingen.

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Ankhaa, onze reisspecialist in Mongolië. Zij kent Mongolië erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en te paard ervaar je veel meer van Mongolië dan vanuit een bus. Ankhaa heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Evaneos

Een rondreis naar Mongolië van Evaneos is niet alleen uniek omdat hij op maat voor u gemaakt wordt, maar vooral omdat een local dat voor u doet. Wie kan u immers beter adviseren over de highlights van Mongolië dan iemand die in het land zelf woont én werkt? Daarom brengt Evaneos u graag in contact met professionele reisagenten in Mongolië.

Sawadee

Wil je op een kameel door de Gobi-woestijn trekken, wandelen door het natuurreservaat Khogno Khan en overnachten in een traditionele ger? Dan is een rondreis door Mongolië van Sawadee echt iets voor jou! Deze avontuurlijke vakantie neemt je mee door de geschiedenis en het gevarieerde landschap van Mongolië en laat je kennismaken met de plaatselijke bevolking.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Dimsum Reizen

Het ruime aanbod van Dimsum Reizen bestaat onder meer uit een rondreis langs de hoogtepunten van Mongolië, een reis met de Transmongolie Express en diverse festivalreizen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om meet-a-local activiteiten aan je reis toe te voegen. Met deze excursies leer je het land en haar inwoners op een leuke en persoonlijke manier kennen.

bekijk alle reizen van Dimsum Reizen Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Mongolië

Mongolie (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Rosanne Veltkamp op 16 december 2018

Prachtig uitgestrekt land, waar nog rustig en vrijheid is. Toerisme is opkomend dus nu zie je nog het authentieke land. Rondreizen doe je in een Van over hobbelige weg, of soms zelfs helemaal gaan weg. Nog weinig infrastructuur. Maar hele lieve mensen die toeristen omarmen en welkom heten.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals
 • ongerepte natuur
 • rust

Minpunten Mongolië

 • lang vliegen
 • slecht bereik
Ultieme tip: Slapen in een Ger en eten van traditionele gerechten bij lokale mensen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Karin van Rijen op 12 november 2018

Als je van natuur, weidsheid, ruimte, en zeer vriendelijke mensen houd dan blijf je van dit land genieten.
Hou er rekening mee dat hun levenswijze anders is dan hier, toon respect en geniet hoe ze leven.

Ultieme tip: Ga mee naar kleine dorpjes waar de lokale mensen voor je koken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De transsiberie express van Moskou naar Beijing (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Thomas van der Wals op 11 november 2018

Mongolie is een fantastisch land, de hoofdstad is een beetje rommelig, maar erg mooi, veel afwisseling tussen oude gebouwen en nieuwbouw. We zijn 8 dagen de Gobi woestijn in geweest wat fantastisch was, zoveel verschillende landschappen. Zandwoestijn, bergen, rode zandheuvels, in het midden van de woestijn een bergpas in gaan en een gletsjer tegenkomen, fantastisch. Veel dieren zowel wilde als dieren van mensen, erg leuk om te zien. De spoorverbinding was goed, vanaf Ulaanbaatar reden we met een nieuwe trein rechtstreeks naar China. Helaas zijn we verdwaald geweest met een busje in het midden van de woestijn. De mensen die we tegenkwamen(niet heel veel)waren allemaal erg vriendelijk en wilde ons allemaal heel graag helpen of onderdak bieden voor de nacht.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is of je fysiek in staat bent deze reis te maken. het is erg zwaar en vermoeiend maar zeker de moeite waar.

Tips:
Zorg altijd voor genoeg drinken onderweg
Neem lippenbalsem en huidcrème mee, het is er erg droog(duhhh in de woestijn)
let van tevoren goed op met wat voor vervoer je door de woestijn gaat, de russische busjes zijn zeker een aanrader en een leuke ervaring
als je de kans krijgt maak een tocht op een kameel dat is echt een leuke ervaring

Pluspunten Mongolië

 • Superaardige mensen

Minpunten Mongolië

 • het verkeer in de hoofdstad is slecht
Ultieme tip: Ga lekker(met een gids) de woestijn in, er is zoveel prachtigs te zien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijk om na een jaar een jas terug te vinden midden in de gobiwoestijn! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sylvia de Vries op 11 november 2018

Mongolië is een super mooi land. Wat kan de woestijn veelzijdig zijn. En dan nog het grote verschil met de hoofdstad Ulaanbaatar. De mensen die erg afgelegen wonen (in een yurt) zijn super gastvrij, het was een mooie ervaring bij deze mensen te kunnen verblijven.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Veelzijdig land
 • gastvrije locals

Minpunten Mongolië

 • Taal moeilijk leesbaar
Ultieme tip: Het is erg leuk met een privégids en privéchauffeur op pad te zijn. Je hoort dan de vele gebruiken van het land.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Trip door Mongolië (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Catherine Etienne op 17 juni 2018

Reis door mongolië met een wagen, bezoek de khustain National Park en zoek de przewalskipaarden. Bezoek de Orkhon-waterval en slaap in gerkampen, wij hebben genoten van de afgelegen kampen. Het is veel minder comfort, maar je bent omringd door de schitterende natuur.

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • landschap
 • , vrijheidsgevoel
 • , vriendelijkheid

Minpunten Mongolië

 • afval
 • hygienne
Ultieme tip: Verstand op nul en gewoon genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Go Nomad! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Peter Meier op 07 december 2017

Ervaar de cultuur van de Nomaden en laat je verbazen! Help koeien drijven, probeer een potje worstelen met de locals, melk een yak, douche jezelf in ijskoude rivieren en bovenal: klim op een paard en trek de wijde wereld in!

Pluspunten Mongolië

 • authentiek
 • bijzonder
 • cultureel
Ultieme tip: Verdiep je van te voren in het extreme klimaat. Temperaturen verschillen niet alleen van seizoen tot seizoen, maar zelfs van de dag tot dag.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hardcore Travel (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Trang Cao op 07 december 2017

Voor natuurliefhebbers die van niet makkelijk reizen houden. Als je zonder organisatie reist is het heel moeilijk om van een plek naar de andere plek te komen. Je kan niet zelf autorijden, omdat buiten de hoofdstad geen straten zijn.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Minpunten Mongolië

 • slecht bereikbaar
 • infrastructur
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Solo avontuur in de Altai bergen van Mongolië met eigen paard, kameel en hond (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Tamar Valkenier op 06 december 2017

4,5 maand reisde ik door Mongolië, waarvan 3 maanden solo met eigen paard, kameel en hond die ik in de westerse provincie Bayan-Ulgii kocht. Het is het gebied van de Altai bergen, waar de Kazakh bevolking semi-nomadisch leeft, waar een sterke harmonie tussen mens, dier en natuur bestaat, waar de gastvrijheid de pan uit rijst, waar de landschappen waanzinnig mooi zijn en de cultuur prachtig is. Het is het gebied van de adelaarsjagers, waar mannen te paard de ijzige bergen trotseren op zoek naar vossen, konijnen, marmotten en soms wolven met hun adelaars op de arm. Ik heb het er van ze geleerd. Ik heb met ze meegeleefd alsook solo rondgetrokken. De connectie met mijn eigen dieren was als een moeder met haar kinderen: continu verzekerde ik mij ervan dat mijn dieren gelukkig en gezond waren, terwijl ze mij over hoge bergpassen, door diepe rivieren en prachtige dalen begeleidden. Mijn hond beschermde ons en hield mij warm in de koude nachten. In augustus kampeerden we al in de sneeuw. Ik reed mijn paard en mijn kameel tilde alle spullen inclusief eten voor drie maanden, zo afgelegen en onbevolkt is dit gebied. Contact met de nomadenfamilies was telkens zeer warm en hartelijk. Vier maanden niet douchen, geen elektriciteit, geen groente en fruit was het meer dan waard!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • uniek

Minpunten Mongolië

 • korte zomer
Ultieme tip: Bezoek de nomadenfamilies en blijf weg bij de grote touroperators.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Desolate beleving (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ellen Jonker op 06 december 2017

Wanneer je in Mongolië arriveert, zorg dan als de wiedeweerga dat je meteen vertrekt uit Ulaanbataar. Je kunt wel even genieten van het eten de boeddhistische tempel. Het land, of specifieker het landschap, is de parel van deze natie. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en de mensheid heeft hier een 'kleine' afdruk gemaakt. Wanneer je hier even bent geweest begrijp je wat vervuiling (lees: horizonvervuiling) is. Het is niet te bevatten en bijna frustrerend om te aanschouwen. De leegte, de rust, de sterren en de dieren. Dit geeft enig inzicht hoe de meerderheid van de mensen ooit heeft geleefd en hoe wij er steeds verder vanaf dwalen.

Pluspunten Mongolië

 • Landschap
 • Rust
 • Sterrenhemel
 • Wilde dieren

Minpunten Mongolië

 • Bevolking niet bijzonder sympathiek
 • Best prijzig
 • Afval langs de wegen
Ultieme tip: Verblijf een tijd bij een familie op het platteland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mongolië (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Arianne De jong op 05 december 2017

Mongolië is door de uitgestrektheid en het 'lege' landschap een bijzondere belevenis. Rijden in een militair aandoend busje, onderweg lunchen, in een Ger slapen, wandelen door het prachtige landschap en de bevolking ontmoeten die nog zeer oorspronkelijk zijn. Het is een unieke belevenis die met niets anders te vergelijken is.

Ultieme tip: Als je vegetarisch eet: maak je geen 'zorgen!' Er wordt goed voor je gezorgd, zelfs op de meest afgelegen plekken! Buiten verwachting.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
India kenner
Reis van de maand
Een reis met een glimlach – Thailand compleet - va € 1795
Een reis met een glimlach – Thailand compleet

21-daagse familiereis Thailand

 • Ga naar Elephant Hills in Khao Sok NP waar je verblijft in luxe tenten in de jungle
 • Op Koh Samui kom je in een paradijs en kun je bijkomen van alle mooie indrukken
Bekijk reis
Sponsors