Like ons op Facebook

Rondreis Mongolië

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door. Lees verder

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door.

Tijdens een rondreis door Mongolië maak je kennis met de twee gezichten van het Aziatische land. Aan de ene kant is er hoofdstad Ulaanbaatar, een grote stad met een miljoen inwoners. De andere helft van de Mongolische bevolking leeft een nomadenbestaan en overnacht in ger tenten. In het Gorkhi-Terelj National Park en in de Gobi-woestijn leer je de vriendelijke Mongoliërs kennen.

Met de Trans-Siberië Express dwars door Mongolië

Ulaanbaatar vormt voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Mongolië. De hoofdstad is een belangrijk kruispunt voor zowel de Trans-Sibirië Express, die dwars door Mongolië rijdt, als de nationale treinen.

Na een bezoek aan Ulaanbaatar laat je de bewoonde wereld achter je en reis je over de onverharde wegen de Gobiwoestijn in. Bij veel georganiseerde reizen zitten het vervoer door een ervaren chaffeur en de overnachtingen in traditionele tenten inbegrepen.

Hoogtepunten van een rondreis door Mongolië

Een tocht door de Gobiwoestijn is een van de hoogtepunten van je vakantie in Mongolië. Hier zie je meer kamelen dan mensen. De woestijn is goed te bereiken vanuit de hoofdstad Ulaanbaataar. Hetzelfde geldt voor het Gorhki- Terelj National Park.

Op nog geen honderd kilometer afstand van de drukte van Ulaanbaatar loop je in het Gorkhi-Terelj National Park een heel andere wereld in. Drukke wegen worden ingeruild voor uitgestrekte vlaktes, auto’s maken plaats voor paarden en in plaats van in een hotel overnacht je hier in een ronde circustent.

Overnachten in een traditionele ger

Deze tenten – gers – groeiden uit tot hét nationale symbool van Mongolië. Meer dan de helft van de inwoners van Mongolië leeft een nomandenbestaan en slaapt in deze ronde tenten die ze in slechts enkele uren kunnen opzetten of weer afbreken.

Duik het echte Mongolische leven in en stap een ger binnen in het Gorhki- Terelj National Park. Een nachtje slapen in een tradtionele ger of onder de sterrenhemel in de woestijn maakt je rondreis door Mongolië compleet en onvergetelijk!

Djoser

Van de kloosters en musea in hoofdstad Ulaanbaatar tot de gigantische Gobi woestijn en de Orkhon vallei; Mongolië heeft heel wat bezienswaardigheden om te ontdekken. Dat doe je tijdens een rondreis door Mongolië van Djoser. Je kunt bij ons kiezen uit een 18-daagse rondreis of een reis van 23 dagen met de Transsiberië Express waarbij we stoppen in Mongolië.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Dimsum Reizen

Het ruime aanbod van Dimsum Reizen bestaat onder meer uit een rondreis langs de hoogtepunten van Mongolië, een reis met de Transmongolie Express en diverse festivalreizen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om meet-a-local activiteiten aan je reis toe te voegen. Met deze excursies leer je het land en haar inwoners op een leuke en persoonlijke manier kennen.

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Ankhaa, onze reisspecialist in Mongolië. Zij kent Mongolië erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en te paard ervaar je veel meer van Mongolië dan vanuit een bus. Ankhaa heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Sawadee

Wil je op een kameel door de Gobi-woestijn trekken, wandelen door het natuurreservaat Khogno Khan en overnachten in een traditionele ger? Dan is een rondreis door Mongolië van Sawadee echt iets voor jou! Deze avontuurlijke vakantie neemt je mee door de geschiedenis en het gevarieerde landschap van Mongolië en laat je kennismaken met de plaatselijke bevolking.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Evaneos

Een rondreis naar Mongolië van Evaneos is niet alleen uniek omdat hij op maat voor u gemaakt wordt, maar vooral omdat een local dat voor u doet. Wie kan u immers beter adviseren over de highlights van Mongolië dan iemand die in het land zelf woont én werkt? Daarom brengt Evaneos u graag in contact met professionele reisagenten in Mongolië.

Tiara Tours

Kom via Tiara Tours in contact met de lokale bevolking van Mongolië en maak kennis met hun leefwijze! Ongerepte steppen, slapen in gertenten en kennismaken met eeuwenoude tradities zijn nog maar enkele voorbeelden van elementen die een rondreis door Mongolië zo bijzonder maken. Tiara Tours verzorgt je rondreis door Mongolië volledig op maat!

Like deze pagina

Reviews Mongolië

Go Nomad! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Peter Meier op 07 december 2017

Ervaar de Nomaden cultuur en laat je verbazen! Help koeien drijven, probeer een potje worstelen met de locals, melk een yak, douche je in ijskoude rivieren en bovenal.. klim op een paard en trek de weide wereld in!!

Pluspunten Mongolië

 • authentiek
 • bijzonder
 • cultureel
Ultieme tip: Verdiep je van te voren in het extreme klimaat. Temperaturen verschillen niet alleen van de seizoen tot seizoen, maar zelfs van de dag tot dag.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hardcore Travel (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Trang Cao op 07 december 2017

Voor natuurliefhebbers die van niet makkelijk reizen houden. Als je zonder organisatie reist is het heel moeilijk van een plek naar de andere plek te komen. Je kan niet zelf auto rijden omdat buiten de hoofdstad geen straten zijn.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Minpunten Mongolië

 • slecht bereikbaar
 • infrastructur
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

solo avontuur in de altai bergen van mongolie met eigen paard, kameel en hond (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Tamar Valkenier op 06 december 2017

4,5 maand reisde ik door Mongolie, waarvan 3 maanden solo met eigen paard, kameel en hond die ik in de westerse provincie Bayan-Ulgi kocht. Gebied van de altai bergen, waar de Kazakh bevolking semi-nomadisch leeft, waar een sterke harmonie tussen mens, dier en natuur bestaat, waar de gastvrijheid de pan uit rijst, waar de landschappen waanzinnig mooi zijn en de cultuur prachtig is. Het is het gebied van de adelaarjagers, waar mannen te paard de ijzige bergen trotseren op zoek naar vossen, konijnen, marmotten en soms wolven met hun adelaars op de arm. Ik heb het er van ze geleerd. Ik heb met ze meegeleefd alsook solo rondgetrokken. De connectie met mijn eigen dieren was als een moeder met haar kinderen: continu verzekerde ik mij ervan dat mijn dieren gelukkig en gezond waren, terwijl ze mij over hoge bergpassen, door diepe rivieren en prachtige dalen begeleidden. Mijn hond beschermde ons en hield mij warm in de koude nachten. In augustus kampeerden we al in de sneeuw. Ik reed mijn paard en mijn kameel tilde alle spullen inclusief eten voor drie maanden, zo afgelegen en onbevolkt is dit gebied. Contact met de nomadenfamilies was telkens zeer warm en hartelijk. Vier maanden niet douchen, geen electriciteit, geen groente en fruit was het meer dan waard!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • uniek

Minpunten Mongolië

 • korte zomer
Ultieme tip: Bezoek de nomadenfamilies en blijf weg bij de grote touroperators.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Desolate beleving (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ellen Jonker op 06 december 2017

Wanneer je in Mongolië arriveert zorg dan als de wiedeweerga dat je meteen vertrekte uit Ulaanbataar (geniet wel van het eten en de Boeddhistische tempel). Het land of specifieker het landschap is de parel van deze natie. De tijd lijkt er te hebben stilgestaan en de mensheid heeft hier een 'kleine' afdruk gemaakt. Wanneer je hier even bent geweest begrijp je wat oogvervuiling (lees: horizonvervuiling) is. Het is niet te bevatten en bijna frustrerend om te aanschouwen. De leegte, de rust, de sterren en de dieren. Dit geeft enig inzicht hoe de meerderheid van de mensen ooit heeft geleefd en hoe wij er steeds verder vanaf dwalen.

Pluspunten Mongolië

 • Landschap
 • Wilde dieren?
 • Rust
 • Sterrenhemel

Minpunten Mongolië

 • Bevolking niet bijzonder sympathiek
 • Best prijzig
 • Afval langs de wegen
Ultieme tip: Verblijf een tijd bij een familie op het platteland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mongolie (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Arianne De jong op 05 december 2017

Mongolie is door de uitgestrektheid en het “ lege” landschap een bijzondere belevenis. Rijden in een militair aandoend busje onderweg lunchen, in een ger slapen, wandelen door het prachtige landschap, de bevolking ontmoeten die nog zeer oorspronkelijk zijn: het is een unieke belevenis , met niets anders te vergelijken

Ultieme tip: Als je vegetarisch eet: maak je geen “ zorgen!” Er wordt goed voor je gezorgd zelfs op de meest afgelegen plekken! Buiten verwachting.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reisverslag Transsiberië Express (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Ran Winkens op 03 december 2017

De nachttrein uit Irkutsk arriveerde om 07:00u in Ulaanbaataar, de hoofdstad van Mongolië. 35% van alle Mongolen woont in deze stad. Veel Mongolen kiezen echter voor het Nomadenbestaan op de uitgestrekte steppes die het land rijk is. Met een auto werd ik naar zo'n nomadenfamilie gebracht. De weg er naar toe was erg ruig en zand/steenachtig. Er groeien geen bomen maar wel veel soorten grassen. Soms hield de zandweg op vanwege een wegverzakking dus moesten we even off-road. Na drie uur rijden kwamen we uiteindelijk aan in een klein tentenkampje op de laagvlakte. Hier woonde de familie waarbij ik een nachtje zou blijven. Zover je kon kijken zag je niets dan grasvlaktes en bergen. Groepen wilde paarden graasden in het gras. Her en der zag je een Ger staan. Dat is een ronde tent waarin ze wonen. Er is weinig vertier dus hun bestaan is erg eenzaam. Maar hier draait het niet om vertier maar om werken. De hele dag is er wel wat te doen in het huishouden. Van koken tot koeien melken en alles wat daar tussen komt. De kinderen gaan in Ulaanbaatar naar school en blijven de hele week daar i.v.m. de lange reistijden. In het weekend mogen ze naar huis.

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals

Minpunten Mongolië

 • heel rustig
Ultieme tip: Avontuur !!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië: woestijn, leegte en vriendelijke nomaden (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Suzanne Jansen op 14 november 2017

Mongolië was voor ons een droombestemming en stond bovenaan het lijstje van te bezoeken landen op onze wereldreis. Tot zo ver, nu 5 maanden, later is het nog altijd onze favoriete bestemming. Mongolië is meer dan een bestemming op de Trans-Siberië Express en meer dan de hoofdstad Ulaanbaator.

De schoonheid van Mongolië zit in de uitgestrekte vlaktes, de afwisselende Gobi woestijn en het nomaden bestaan dat een groot deel van de bevolking nog altijd karakteriseert. We zijn 3 weken door de Gobi-woestijn en het centrale deel van Mongolië getrokken met Tiara Tours.

Ons absolute hoogtepunt was het verblijf bij de nomadenfamilies in de Gobi en in de Central Highlands. Verblijven in een Ger, helpen met het melken van de Yaks en het hoeden van de Yaks. Samen leven met de nomaden creëert bewondering voor de traditionele manier van leven en de loyaliteit aan het land. Het voelt oprecht en is geen show voor de toeristen, het is simpelweg hun manier van leven zoals ze dat van generatie op generatie hebben gedaan. Probeer zeker de Yakyoghurt en de Yak-wodka, super lekker!

Wij vonden Yolyn Am in de Gobi heel mooi, zelfs zonder ijs. En de zandduinen van Khongoryn Els zijn de zware beklimming waard. De Gobi-woestijn was veel afwisselender dan we vooraf gedacht hadden. Het centrale deel van Mongolië met de glooiende heuvels en de Yaks is schitterend door de uitgestrekte leegtes. Alleen het reizen door dit landschap is de moeite waard.

Ulaanbaator is niet de mooiste stad, maar wel leuk voor een paar dagen. Zorg dat je zeker een bezoekje brengt aan het nieuwe Dino-museum voordat je naar Bayanzag gaat. Het maakt de Gobi extra bijzonder.

Wij willen zeker nog eens terug naar dit prachtige land om het westen met de Eagle-hunters te bezoeken!

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals
 • weinig toeristen
 • natuur
 • woestijn
 • bijzonder verblijf
 • ongereptheid
 • avontuurlijk
 • paardrijden

Minpunten Mongolië

 • slechte wegen
 • eentonig eten
Ultieme tip: Bezoek je Yolyn Am in de Gobi-woestijn? Zorg dat je om 6 uur 's ochtends in de kloof bent. Voor de toeristen en met super licht en de grootste kans op het spotten van een ibex!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Unieke ervaring! (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Maaike Van 't End op 12 november 2017

Hele mooie en indrukwekkende dagen gehad in Mongolië. Vooral het national park was heel mooi! Sliepen in een gertent bij een nomade familie. Super gastvrije mensen die alles voor je wilde regelen. Mooie tijd gehad en zou er zeker nog een keer terug gaan.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Neem iets kleins mee voor de kinderen die daar wonen
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers

Mongolië: het land waar alles anders is (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door William Miero op 05 november 2017

Mongolië overtrof alle verwachtingen. De mensen, de cultuur, het landschap en het voedsel. En niet alleen dat, ook de uitgestrektheid en leegte. Het soms moeten afzien om ergens te komen. Dagen geen douches of bad. Maar wat was de beloning telkens groot. We zijn in midden Mongolië geweest en hebben daar nog niet eens alles gezien. De mensen zijn trots en gastvrij. De kinderen willen altijd spelen. De grote herdershonden lijken gevaarlijk, maar behouden altijd afstand. Eten tussen de geiten, kamelen en paarden. Overnachten in the middle of nowhere onder een fantastische sterrenhemel. Wakker worden, de rits van je tent openmaken en oog in oog staan met een mooie yak.
Ik ga zeker terug naar dit waanzinnig mooie land.

Pluspunten Mongolië

 • natuur
 • cultuur
 • aardige mensen

Minpunten Mongolië

 • veel schapenvlees (vet)
Ultieme tip: Probeer de cultuur te begrijpen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek het land van de joerten in de woestijn en flats in de steden (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Mathé Van der Velden op 30 juni 2017

Mongolie is een enorm groot en leeg land. Zodra de hoofdstad (ruim 1 miljoen inwoners) Ulaanbaatar [spreek uit: OELAN Bator] in beeld komt, weet je weer wat civilisatie is en hoe dat ruikt. Industrie, flats en rotzooi. Dat waarvoor je afreisde - natuur, eindeloze vlaktes - is vanaf dat moment even ver weg!
Daar voor in de plaats komt cultuur. Een eigen cultuur, welke zeker de moeite van een kennismaking waard is. Met de Transsib komen we uit Rusland en wij gaan door naar China. Twee totaal verschillende werelden, waar Mongolie letterlijk tussenin zit. In maart/april is het klimaat behagelijk hier, (+10 - 15 graden) dus wij stappen hier uit om tempels en musea te gaan zien.

7,7
8 Algemene ervaring
5 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Na de relatief dure reis is Mongolie goed betaalbaar
 • Echt uniek
 • Een culturele ervaring!

Minpunten Mongolië

 • In de winter erg koud
 • in de zomer enorm warm
 • Niet zinvol hier lang te verblijven
Ultieme tip: Wandel door de straten van Ulaanbaatar en laat je verrassen door de veelheid aan kleuren, gebruiken en soorten mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Azie.nl kenner
Reis van de maand
17-daagse groepsreis Klassiek China - va € 1399
17-daagse groepsreis Klassiek China

Van Feng Shui tot futuristische skylines!

 • Laat je betoveren door metropolen Beijing en Shanghai
 • Bezoek niet te missen highlights als de Chinese Muur en het Terracottaleger
Bekijk reis
Sponsors