Rondreis Mongolië

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door. Lees meer

Djoser

Van de kloosters en musea in hoofdstad Ulaanbaatar tot de gigantische Gobi woestijn en de Orkhon vallei; Mongolië heeft heel wat bezienswaardigheden om te ontdekken. Dat doe je tijdens een rondreis door Mongolië van Djoser. Je kunt bij ons kiezen uit een 18-daagse rondreis of een reis van 23 dagen met de Transsiberië Express waarbij we stoppen in Mongolië.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Evaneos

Mongolië, het land van uitgestrekte steppen en de nomaden, wacht op je. Evaneos brengt je via haar reisplatform in contact met een reisbureau ter plaatse. De experts waar wij mee samenwerken kennen de bestemming als geen ander, waardoor ze samen met jou een unieke en bijzondere reis kunnen ontwerpen.

bekijk alle reizen van Evaneos Best geboekte reizen

Sawadee

Wil je op een kameel door de Gobi-woestijn trekken, wandelen door het natuurreservaat Khogno Khan en overnachten in een traditionele ger? Dan is een rondreis door Mongolië van Sawadee echt iets voor jou! Deze avontuurlijke vakantie neemt je mee door de geschiedenis en het gevarieerde landschap van Mongolië en laat je kennismaken met de plaatselijke bevolking.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Je reis begint op Azie.nl

Tijdens een rondreis door Mongolië maak je kennis met de twee gezichten van het Aziatische land. Aan de ene kant is er hoofdstad Ulaanbaatar, een grote stad met een miljoen inwoners. De andere helft van de Mongolische bevolking leeft een nomadenbestaan en overnacht in ger tenten. In het Gorkhi-Terelj National Park en in de Gobi-woestijn leer je de vriendelijke Mongoliërs kennen.

Met de Trans-Siberië Express dwars door Mongolië

Ulaanbaatar vormt voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Mongolië. De hoofdstad is een belangrijk kruispunt voor zowel de Trans-Sibirië Express, die dwars door Mongolië rijdt, als de nationale treinen.

Na een bezoek aan Ulaanbaatar laat je de bewoonde wereld achter je en reis je over de onverharde wegen de Gobiwoestijn in. Bij veel georganiseerde reizen zitten het vervoer door een ervaren chaffeur en de overnachtingen in traditionele tenten inbegrepen.

Hoogtepunten van een rondreis door Mongolië

Een tocht door de Gobiwoestijn is een van de hoogtepunten van je vakantie in Mongolië. Hier zie je meer kamelen dan mensen. De woestijn is goed te bereiken vanuit de hoofdstad Ulaanbaataar. Hetzelfde geldt voor het Gorhki- Terelj National Park.

Op nog geen honderd kilometer afstand van de drukte van Ulaanbaatar loop je in het Gorkhi-Terelj National Park een heel andere wereld in. Drukke wegen worden ingeruild voor uitgestrekte vlaktes, auto’s maken plaats voor paarden en in plaats van in een hotel overnacht je hier in een ronde circustent.

Overnachten in een traditionele ger

Deze tenten – gers – groeiden uit tot hét nationale symbool van Mongolië. Meer dan de helft van de inwoners van Mongolië leeft een nomandenbestaan en slaapt in deze ronde tenten die ze in slechts enkele uren kunnen opzetten of weer afbreken.

Duik het echte Mongolische leven in en stap een ger binnen in het Gorhki- Terelj National Park. Een nachtje slapen in een tradtionele ger of onder de sterrenhemel in de woestijn maakt je rondreis door Mongolië compleet en onvergetelijk!

Reviews Mongolië

Geweldig! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Rosanna Holscher op 04 december 2019

Het was een geweldige ervaring! Het voelt alsof je in de middeleeuwen bent beland, de mensen zijn gastvrij maar ook exentriek. Het is super al ben je een cultuur liefhebber. Dan is het erg om aan te raden!

Ultieme tip: Mijn tip; excursie met een paard!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ervaar echte wildernis, ongerepte natuur en de hoogste bergtoppen van Mongolië! (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Lilian van der Laan op 23 november 2019

West Mongolië is ongerept, desolaat en biedt eindeloze vergezichten. Het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen en kom je bijna niemand tegen. Mongolië is een groot land: 38 x groter dan Nederland! Tijdens het reizen over de hobbelige landweggetjes hoef je je dan ook geen moment te vervelen. Het biedt uitzicht op immense vlaktes en bergweiden waar kuddes Yaks, schapen en berggeiten grazen. Ook zie je kamelen en Gertenten aan je zicht voorbij trekken. Je voelt dat je je bevindt in een bijzonder land met rijke cultuur en schoonheden. Het is dan ook bijzonder om een meerdaagse rugzaktrekking te maken met kamelen die je bagage en voedsel dragen. Het brengen van een bezoek aan een Kazachse familie biedt je een inkijkje in hun manier van leven en de beoefening van jagen met Steenarenden. Het is indrukwekkend om te zien hoe de Eagle Hunters liefdevol met hun dieren omgaan. Bij het naderen van het hoogtepunt van de reis waarbij de hoogste toppen van Mongolië in zicht komen, word je overweldigd door dit prachtige uitzicht. Je rugzak kan af en zoek je een nieuw plekje om je tentje op te zetten. Samen met je reisgenoten spreek je de dag door onder het genot van een heerlijke maaltijd en wissel je je ervaringen uit van deze dag. Mongolië, wat ben je mooi!

Pluspunten Mongolië

 • indrukwekkende natuur
 • authentieke nomadische cultuur
 • Tavan Bogd gebergte
 • tekeningcomplex uit brons- en steentijd
 • dieren spotten waaronder de wilde berggeiten (Capra Ibex)
 • leer en aanschouw Eagle Hunting
 • gletsjer
Ultieme tip: Maak een rugzaktrekking door het westen van Mongolië en ervaar de stilte en de ongerepte natuur. Kamelen zullen je begeleiden met je bagage en voedsel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolie (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Rosanne Veltkamp op 16 december 2018

Prachtig uitgestrekt land, waar nog rustig en vrijheid is. Toerisme is opkomend dus nu zie je nog het authentieke land. Rondreizen doe je in een Van over hobbelige weg, of soms zelfs helemaal gaan weg. Nog weinig infrastructuur. Maar hele lieve mensen die toeristen omarmen en welkom heten.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • aardige locals
 • ongerepte natuur
 • rust

Minpunten Mongolië

 • lang vliegen
 • slecht bereik
Ultieme tip: Slapen in een Ger en eten van traditionele gerechten bij lokale mensen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Geweldige ervaring (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Karin van Rijen op 12 november 2018

Als je van natuur, weidsheid, ruimte, en zeer vriendelijke mensen houd dan blijf je van dit land genieten.
Hou er rekening mee dat hun levenswijze anders is dan hier, toon respect en geniet hoe ze leven.

Ultieme tip: Ga mee naar kleine dorpjes waar de lokale mensen voor je koken.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De transsiberie express van Moskou naar Beijing (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Thomas van der Wals op 11 november 2018

Mongolie is een fantastisch land, de hoofdstad is een beetje rommelig, maar erg mooi, veel afwisseling tussen oude gebouwen en nieuwbouw. We zijn 8 dagen de Gobi woestijn in geweest wat fantastisch was, zoveel verschillende landschappen. Zandwoestijn, bergen, rode zandheuvels, in het midden van de woestijn een bergpas in gaan en een gletsjer tegenkomen, fantastisch. Veel dieren zowel wilde als dieren van mensen, erg leuk om te zien. De spoorverbinding was goed, vanaf Ulaanbaatar reden we met een nieuwe trein rechtstreeks naar China. Helaas zijn we verdwaald geweest met een busje in het midden van de woestijn. De mensen die we tegenkwamen(niet heel veel)waren allemaal erg vriendelijk en wilde ons allemaal heel graag helpen of onderdak bieden voor de nacht.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is of je fysiek in staat bent deze reis te maken. het is erg zwaar en vermoeiend maar zeker de moeite waar.

Tips:
Zorg altijd voor genoeg drinken onderweg
Neem lippenbalsem en huidcrème mee, het is er erg droog(duhhh in de woestijn)
let van tevoren goed op met wat voor vervoer je door de woestijn gaat, de russische busjes zijn zeker een aanrader en een leuke ervaring
als je de kans krijgt maak een tocht op een kameel dat is echt een leuke ervaring

Pluspunten Mongolië

 • Superaardige mensen

Minpunten Mongolië

 • het verkeer in de hoofdstad is slecht
Ultieme tip: Ga lekker(met een gids) de woestijn in, er is zoveel prachtigs te zien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijk om na een jaar een jas terug te vinden midden in de gobiwoestijn! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sylvia de Vries op 11 november 2018

Mongolië is een super mooi land. Wat kan de woestijn veelzijdig zijn. En dan nog het grote verschil met de hoofdstad Ulaanbaatar. De mensen die erg afgelegen wonen (in een yurt) zijn super gastvrij, het was een mooie ervaring bij deze mensen te kunnen verblijven.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Veelzijdig land
 • gastvrije locals

Minpunten Mongolië

 • Taal moeilijk leesbaar
Ultieme tip: Het is erg leuk met een privégids en privéchauffeur op pad te zijn. Je hoort dan de vele gebruiken van het land.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Trip door Mongolië (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Catherine Etienne op 17 juni 2018

Reis door mongolië met een wagen, bezoek de khustain National Park en zoek de przewalskipaarden. Bezoek de Orkhon-waterval en slaap in gerkampen, wij hebben genoten van de afgelegen kampen. Het is veel minder comfort, maar je bent omringd door de schitterende natuur.

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • landschap
 • , vrijheidsgevoel
 • , vriendelijkheid

Minpunten Mongolië

 • afval
 • hygienne
Ultieme tip: Verstand op nul en gewoon genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Go Nomad! (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Peter Meier op 07 december 2017

Ervaar de cultuur van de Nomaden en laat je verbazen! Help koeien drijven, probeer een potje worstelen met de locals, melk een yak, douche jezelf in ijskoude rivieren en bovenal: klim op een paard en trek de wijde wereld in!

Pluspunten Mongolië

 • authentiek
 • bijzonder
 • cultureel
Ultieme tip: Verdiep je van te voren in het extreme klimaat. Temperaturen verschillen niet alleen van seizoen tot seizoen, maar zelfs van de dag tot dag.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Hardcore Travel (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Trang Cao op 07 december 2017

Voor natuurliefhebbers die van niet makkelijk reizen houden. Als je zonder organisatie reist is het heel moeilijk om van een plek naar de andere plek te komen. Je kan niet zelf autorijden, omdat buiten de hoofdstad geen straten zijn.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
5 Klimaat

Minpunten Mongolië

 • slecht bereikbaar
 • infrastructur
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Solo avontuur in de Altai bergen van Mongolië met eigen paard, kameel en hond (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Tamar Valkenier op 06 december 2017

4,5 maand reisde ik door Mongolië, waarvan 3 maanden solo met eigen paard, kameel en hond die ik in de westerse provincie Bayan-Ulgii kocht. Het is het gebied van de Altai bergen, waar de Kazakh bevolking semi-nomadisch leeft, waar een sterke harmonie tussen mens, dier en natuur bestaat, waar de gastvrijheid de pan uit rijst, waar de landschappen waanzinnig mooi zijn en de cultuur prachtig is. Het is het gebied van de adelaarsjagers, waar mannen te paard de ijzige bergen trotseren op zoek naar vossen, konijnen, marmotten en soms wolven met hun adelaars op de arm. Ik heb het er van ze geleerd. Ik heb met ze meegeleefd alsook solo rondgetrokken. De connectie met mijn eigen dieren was als een moeder met haar kinderen: continu verzekerde ik mij ervan dat mijn dieren gelukkig en gezond waren, terwijl ze mij over hoge bergpassen, door diepe rivieren en prachtige dalen begeleidden. Mijn hond beschermde ons en hield mij warm in de koude nachten. In augustus kampeerden we al in de sneeuw. Ik reed mijn paard en mijn kameel tilde alle spullen inclusief eten voor drie maanden, zo afgelegen en onbevolkt is dit gebied. Contact met de nomadenfamilies was telkens zeer warm en hartelijk. Vier maanden niet douchen, geen elektriciteit, geen groente en fruit was het meer dan waard!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • uniek

Minpunten Mongolië

 • korte zomer
Ultieme tip: Bezoek de nomadenfamilies en blijf weg bij de grote touroperators.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
China kenner
Reis van de maand
Best Deal Thailand Highlights - va € 2115
Best Deal Thailand Highlights

17-daagse privérondreis

 • Verken de bruisende hoofdstad Bangkok!
 • Sluit je rondreis af in een relaxed strandverblijf in Hua Hin
Bekijk reis
Sponsors