Like ons op Facebook

Rondreis Mongolië

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door. Lees verder

In een jeep cross je door de Gobiwoestijn in het uitgestorven binnenland van Mongolië, ver weg van miljoenenstad Ulaanbaataar. Overnacht in een traditionele ger tijdens je rondreis door Mongolië en trek als een ware nomade het hele land door.

Tijdens een rondreis door Mongolië maak je kennis met de twee gezichten van het Aziatische land. Aan de ene kant is er hoofdstad Ulaanbaatar, een grote stad met een miljoen inwoners. De andere helft van de Mongolische bevolking leeft een nomadenbestaan en overnacht in ger tenten. In het Gorkhi-Terelj National Park en in de Gobi-woestijn leer je de vriendelijke Mongoliërs kennen.

Met de Trans-Siberië Express dwars door Mongolië

Ulaanbaatar vormt voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Mongolië. De hoofdstad is een belangrijk kruispunt voor zowel de Trans-Sibirië Express, die dwars door Mongolië rijdt, als de nationale treinen.

Na een bezoek aan Ulaanbaatar laat je de bewoonde wereld achter je en reis je over de onverharde wegen de Gobiwoestijn in. Bij veel georganiseerde reizen zitten het vervoer door een ervaren chaffeur en de overnachtingen in traditionele tenten inbegrepen.

Hoogtepunten van een rondreis door Mongolië

Een tocht door de Gobiwoestijn is een van de hoogtepunten van je vakantie in Mongolië. Hier zie je meer kamelen dan mensen. De woestijn is goed te bereiken vanuit de hoofdstad Ulaanbaataar. Hetzelfde geldt voor het Gorhki- Terelj National Park.

Op nog geen honderd kilometer afstand van de drukte van Ulaanbaatar loop je in het Gorkhi-Terelj National Park een heel andere wereld in. Drukke wegen worden ingeruild voor uitgestrekte vlaktes, auto’s maken plaats voor paarden en in plaats van in een hotel overnacht je hier in een ronde circustent.

Overnachten in een traditionele ger

Deze tenten – gers – groeiden uit tot hét nationale symbool van Mongolië. Meer dan de helft van de inwoners van Mongolië leeft een nomandenbestaan en slaapt in deze ronde tenten die ze in slechts enkele uren kunnen opzetten of weer afbreken.

Duik het echte Mongolische leven in en stap een ger binnen in het Gorhki- Terelj National Park. Een nachtje slapen in een tradtionele ger of onder de sterrenhemel in de woestijn maakt je rondreis door Mongolië compleet en onvergetelijk!

Djoser

Ver weg of dichtbij, met Djoser zit je altijd goed. Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van groepsrondreizen en kennen de wereld inmiddels op ons duimpje. Je mooiste reis naar Mongolië maak je met Djoser! Bij Djoser kun je kiezen uit een ruim aanbod rondreizen naar meer dan honderd bestemmingen wereldwijd. Met ‘de andere manier van reizen’ combineer je vrijheid met gemak van goed geregeld vervoer en verblijf!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Mongolië, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Tiara Tours

Bij Tiara Tours stelt u zelf uw individuele, niet-alledaagse rondreis door Mongolië geheel op maat samen. Mongolië is door onze reisspecialisten uitgebreid bezocht en we adviseren u dan ook graag. Naast een bezoek aan de gebruikelijke bezienswaardigheden, laten we u kennismaken met de leefwijze van de lokale bevolking. Bekijk snel ons niet-alledaagse reisaanbod!

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Ankhaa, onze reisspecialist in Mongolië. Zij kent Mongolië erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en te paard ervaar je veel meer van Mongolië dan vanuit een bus. Ankhaa heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Dimsum Reizen

Dimsum Reizen organiseert bijzondere Rondreizen naar Mongolië. Onze reizen hebben vaak een centraal thema. Zo bevat één van onze rondreizen een bezoek aan het kleinschalige Nadaam festival, maar u kunt ook een avontuurlijke reis in de Mongoolse Altai maken. We zijn gespecialiseerd in Rondreizen rond diverse, traditioneel levende volkeren en stammen, festivals, cultureel erfgoed en met karakteristieke accommodaties.

Like deze pagina

Reviews Mongolië

Mongolië is zen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door jeannette pepers op 10 december 2016

Een reis door Mongolië is: eindeloze landschappen, schitterende natuur, lieve nomadenbevolking. Je komt hier helemaal tot rust. Het land is enorm groot: Je kunt er bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken naar knalblauwe bergmeren of naar een gletsjer in het westen of op een kameel door de woestijn trekken (Gobi). Voor de liefhebber: in september kun je een van de adelaar-festivals bezoeken met de prachtige Kazach-bevolkingsgroep.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • onaangetaste natuur
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Mongolië

 • primitieve onderkomens
Ultieme tip: Ga naar het Altai-gebergte (vliegen naar Olgi en van daaruit een tour boeken). Dit verre westen van Mongolië heeft de mooiste landschappen met besneeuwde bergtoppen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Djengis Khan als soevenier (bezocht in april 2008)

Review geschreven door Kenan Zonnema op 06 november 2016

Mijn reis naar Mongoliê was in het kader van een opdracht en te kort, maar wat mij vooral aan Mongoliê opviel is dat het land worstelt met haar vrijheid. Ulan Bator is een vieze stad. De hoofdaders in de stad zijn dagelijks vol met grote SUV's van de nieuwe rijken. Buiten de stad worstelen mensen met hun karig bestaan, nieuwe gadgets, maar ook de handhaving van hun tradities. De economie draait op een enkeling, vooral vrouwen die met inventieve ideeën het heft in handen lijken te hebben genomen.
Er is nog wel veel liefde voor de natuur en het onderhouden van hun "ger" 's en vee. Het land is een ruimte van vrijheid, maar je kan je er ook verloren wanen. Buiten de hoofdstad kan je kilometers niemand tegenkomen. En dan kan je er plots zo maar iemand tegenkomen. "Waar gaat hij dan heen?", kan je je afvragen. Die bestemming zal je altijd onbekend blijven. Als je het nl vraagt, wijst zo iemand of naar de hemel of naar de bergen.

6,4
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
5 Locals
8 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • ruimte
 • tradities
 • ongerept
 • natuur

Minpunten Mongolië

 • ulan bator
 • show off van nieuwe rijken
Ultieme tip: Snel uit de hoofdstad vertrekken. Kom je in de steppe een nomadengezin tegen? Hun terrein oprijden en vragen of je er mag blijven. Wel van tevoren verdiepen in hun tradities.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

uit je comfort zone (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Robert Oscar op 04 oktober 2016

Ik koos voor Mongolië omdat ik altijd op zoek ben naar extremen, en graag de paden bewandel of berij die nog niet plat zijn gereden door de vele toeristen met een lonely planet in de hand.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, die doelen zijn behaald.
Mongolië is niet een land voor iedereen.
Rauw , ruig , groots, en moeilijk begaanbaar.
Kennis van gebruik van gps en open street map is een vereiste om je weg te kunnen bepalen.
De weersomstandigheden zijn grillig en vereisen degelijke hoogwaardige outdoor uitrusting.
De stilte kan oorverdovend je overdonderen in de vrije natuur.
Al met al een paradijs voor ervaren globetrotters met een hang naar onvervalst avontuur.

Ultieme tip: Zorg dat je autonoom bent en zelfvoorzienend voor tenminste 72 uur als je gaat hiken of biken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stopover als onderdeel van de Transsiberië Express (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Floris Hieselaar op 03 oktober 2016

Zorg dat je met Nadaam in Ulaan Bator te vinden bent, dan staat de hele stad op zijn kop en is het een groot feest! Verder is er in de hoofdstad vrij weinig te doen, dus probeer zo snel mogelijk naar de buitengebieden te gaan. Terelj National Park is daarbij het makkelijkst te bereiken en heeft alles, van luxe kampen waar alle maaltijden verzorgd worden tot back-to-basic wildkamperen.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Goedkoop eten
 • Natuur
 • Aardige locals

Minpunten Mongolië

 • Openbaar vervoer bestaat bijna niet
Ultieme tip: Neem een middag de tijd om naar het standbeeld van Ghengis Khan te rijden. Het beeld en bijbehorende uitzicht vanaf de rug van het paard zijn de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische reis! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Esther Biesheuvel op 03 oktober 2016

Super gaaf land! De groene route door Mongolië is echt te gek! Lieve mensen en mooie natuur. Bij de nomaden zou ik zeker twee nachten blijven en je leven wagen op een paard. Yak-melken en het vee binnenhalen.

Ultieme tip: Ga mee met de groene route en slaap bij een nomaden familie
Aangeraden voor: Backpackers

Indrukwekkende rust (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anne Koote op 02 oktober 2016

In het Gorkhi-Terelj National Park heb je prachtige vergezichten over de desolate landschappen. De mensen zijn onwijs vriendelijk en gastvrij en willen je overal bij helpen. Slaap midden in de natuur en kom helemaal tot rust.

Pluspunten Mongolië

 • landschap
 • mensen

Minpunten Mongolië

 • rijgedrag
Ultieme tip: Een nachtje in een gertent slapen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Slapen bij Nomaden (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Amy van Dijk op 02 oktober 2016

Verdwalen op de uitgestrekte Mongoolse steppen. Met een 4x4 over onverharde wegen, slapen bij Nomaden en eten wat de pot schaft (o.a. verse warme koeienmelk en paardenvlees). Ga in de periode van het Naadam festival en ontdek de Mongoolse cultuur.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • mooie natuur
 • vriendelijke bevolking
 • avontuurlijk
 • niet alledaags
 • weinig tourisme

Minpunten Mongolië

 • lange rijafstanden
 • weinig steden
 • moeilijk backpacken
Ultieme tip: reis met de transmongolië expres naar Mongolië. Ontmoet andere reizigers en Mongoolse handelaren op de trein.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het land van de oneindige vlaktes! (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Anke Steens op 02 oktober 2016

Mongolië, een land met enorme vlaktes, waar mens en dier speldenknoppen zijn in een overweldigende natuur. Wat mij vooral boeide was de ruigheid in combinatie met de schoonheid van het landschap waar mens en dier een zijn. Mongolië staat voor uniek, vrijheid, ruig en beauty. Een van de mooiste plekken op aarde waar ik geweest ben.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • Uniek landschap
 • prachtige vriendelijke mensen

Minpunten Mongolië

 • kost veel tijd om ergens te komen
Ultieme tip: Ga naar het rendiervolk in de Taiga, fantastische ervaring!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Alleen op de wereld (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Milou van den Bemd op 02 oktober 2016

Mongolië is werkelijk waar een fantastisch land. Het is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt als je op reis gaat, maar zeker de moeite waard. Mensen zijn zo aardig, en alhoewel het niveau van Engels over het algemeen niet hoog (lees: laag) is, is iedereen heel behulpzaam. Terelj National Park mag je zeker niet overslaan. Slapend in traditionele gertenten lig je tussen de wilde koeien, paarden, roofvogels en ander gespuis. Op een heldere nacht kun je de hele Melkweg zien! Paardrijden op echte Mongoolse paardjes is ook zeker een aanrader: galopperen door de glooiende heuvels van Mongolië, met roofvogels cirkelend boven je hoofd, zul je niet snel vergeten.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Mongolië

 • niet toeristisch
 • authentiek
 • mooie natuur

Minpunten Mongolië

 • weinig verharde wegen in Terelj national park
Ultieme tip: In Ulaanbaatar vind je de grootste souvenirwinkel van Mongolië. Erg leuk om een middagje rond te neuzen, waar je onder andere echte bontjassen zult vinden.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mongolië: een back to basic ervaring (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Janna van Eekelen op 26 september 2016

In Mongolië rijd je vooral off road want er zijn maar weinig verharde wegen. En daarom reis je er beter begeleid. Zoals in de Gobiwoestijn waar het eindeloos rijden is door vlakten en ineens bizarre landschappen van zandduinen, granietblokken of zandsteenformaties, vulkanisch gesteente. Nergens een verharde weg, verkeersbord, richtingaanwijzer. Je verwondert je over hoe de ervaren chauffeurs moeiteloos de weg weten te vinden in dat lege landschap. Het is geen probleem voor ze met de UAZ busjes van Sovjet makelij (4x4) die over ieder terrein kunnen. Ze zijn geweldig! We schuiven en slippen weg en crossen door waterplassen.
Wie Mongolië nog wil leren kennen als het land van de onverharde wegen moet niet te lang wachten. De Mongoolse regering heeft plannen om asfaltwegen te leggen overal tussen de zes provincies en de hoofdstad Ulaanbaatar.

Je overnacht er in gerkampen. In onze ger zijn twee bedden, het traditionele kacheltje, een tafeltje, krukjes, lampje en stopcontact. We krijgen dekens, lakens, een handdoek. Er is op het terrein een was-, douche- en toiletruimte en een restaurantruimte met authentiek Mongools eten.
Breng vooral een bezoek aan een nomadenfamilie. Hun leven is basic en traditioneel maar ook door de jaren heen wat verwesterd met hun zonnepanelen, accu's voor elektriciteit, een motor om de kuddes te verzamelen en boodschappen mee te doen, en steeds vaker ook een (energiezuinige) televisie met schotel met 60 kanalen. Mongolië blijft je verbazen.
Wat blijft is de traditionele ger in het uitgestrekte landschap, de dieren en een menu van gefermenteerde paardenmelk en geroosterd schaap. Rijdend door Mongolië ga je beseffen hoe immens groot dit land is, hoe weinig mensen er wonen ( buiten Ulaanbaatar 1,5 miljoen) en hoeveel dieren er rondlopen (van 40 tot 8o miljoen). Dat is het beeld dat op je netvlies gegrift blijft staan: vlaktes, gers, yaks en heel veel schapen, geiten, paarden. En dan die eindeloze wolkenluchten....
Klaar voor zo'n avontuur?

Pluspunten Mongolië

 • Back to basic
 • Geweldige natuur
 • Weinig toeristisch

Minpunten Mongolië

 • Back to basic
Ultieme tip: Sla een bezoek aan het oude boeddhistische kloostercomplex Erdene Zuu Khiid niet over. Je ervaart er de mystiek en de historische grond waarop je staat.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
India kenner
Reis van de maand
Beleef Thailand on a budget - va € 831
Beleef Thailand on a budget

Thailand niet mogelijk met een kleiner budget? Jawel! Deze complete 15-daagse Thailand-reis is geschikt voor elke portemonnee

 • Reis vanuit Bangkok naar Thailands oudste natuurpark vol apen
 • Slaap in onze eigen junglelodge, midden in Khao Sok National Park!
Bekijk reis
Sponsors