Accommodaties

Accommodaties

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

In de hoofdstad Ulaanbaatar en andere grote steden in Mongolië is het aantal en verschillende soorten accommodaties niet overweldigend. Let er wel op dat tijdens festivalseizoen prijzen kunnen verdubbelen.

Hotel

De hotels in de grote steden variëren van budget tot alle mogelijke sterren met bijbehorende luxe. In de laatste categorie betaal je met creditcard in Amerikaanse dollars, dat kan oplopen tot honderd per nacht. Je slaapt in een budgethotel vanaf vijfduizend tugrug per nacht. Dan slaap je Sovjet stijl, ofwel in een donkere kamer met een gedeelde badkamer inclusief douche die niet werkt. Betaal dus liever iets meer voor een middenklasse hotel.

ZELF NAAR Mongolië?

Bekijk alle 10 reizen naar Mongolië

Hostel

Hostels worden ook wel guesthouses genoemd. In Ulaanbaatar deel je deze inclusief keuken en hete douche met andere reizigers. Het is de ideale manier om andere reizigers te ontmoeten. Reken er wel op dat je niet veel privacy zult hebben.

Appartement

Alleen wanneer je langere tijd op één plek verblijft is een appartement interessant. Zeker wanneer je met een groep bent of veel spullen meesjouwt. Zeker in de winter willen huiseigenaren appartementen ook wel voor kortere tijd verhuren.

Camping

Land is van iedereen in Mongolië en het fenoneem camping kent het Centraal-Aziatische land dan ook niet. Kamperen kan overal en kost niets. Yarmag, net buiten Ulaanbaatar, is een populaire overnachtingsplaats. Enige probleem is wat te doen met je spullen overdag. Deze kun je beter niet onbeheerd achterlaten. Zeker tijdens het bekende Nadaam festival is uitkijken wanneer veel Mongolen te diep in het glaasje hebben gekeken.

Wat is een typische accommodatie in Mongolië?

De ger tent, ofwel het huis van de nomaden, is de accommodatie waarvan je gebruik moet maken wanneer je in Mongolië bent. In bijna ieder gebied zijn er mogelijkheden om te overnachten in een ger. In de Gobi woestijn en in het meer centraal gelegen Gorkhi-Terelj National Park zijn er zelfs complete toeristen ger kampen.

Vind je dit te georganiseerd, dan kun je ook altijd proberen om bij een Mongoolse familie in een ger te overnachten. Bedenk wel dat hier geen sanitaire voorzieningen zijn zoals wij gewend zijn.

Reizen Mongolië

Specialisten Mongolië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

China kenner
Sponsors