Feestdagen & Festivals Mongolië

Feestdagen & Festivals Mongolië

Tsagaan Sar

Tsagaan Sar of Witte Maand is een van de twee grootste festivals van Mongolië. Voor de Mongolen is het Tsagaan Sar niet alleen een jaarlijks festival wat het eind van de winterperiode aangeeft en het begin van een nieuwe jaarcyclus, maar het is ook een tijd om de sociale banden aan te halen.

Ice Festival

Ice Festival wordt gevierd aan de oevers van het bevroren Huysgul meer. Alle activiteiten en wedstrijden staan in het teken van ijs. Er wordt geschaatst en geworsteld op ijs. Er worden zelfs gers gebouwd van ijs. In twee dagen leer je alles over de Tsaatan minderheid in Mongolië.

ZELF NAAR Mongolië?

Bekijk alle 7 reizen naar Mongolië

Nadaam

Nadaam is het grootste evenement van Mongolië, dat elk jaar plaatsvindt van 11-13 juli ter gelegenheid van de nationale feestdag. Overal in het land is er een Naadamfeest, maar het belangrijkste is natuurlijk dat in Ulaanbaatar, in en om het grote stadion. Het wordt zo druk bezocht dat het absoluut nodig is een plaats op de tribune te reserveren.

Het begint met een optocht, waaraan, zo lijkt het, door elke Mongool wordt deelgenomen. In een onafzienbare rij trekken leden van sportverenigingen, dans- en theatergroepen, legereenheden, motorclubs en wat al niet meer over de atletiekbaan naar het middenveld. Er wordt muziek gemaakt en gedanst, hoge gasten worden met vriendelijke toespraken begroet.

Golden Eagle Festival

Golden Eagle Festival vindt zijn oorsprong in het westelijke Altai gebergte. In dit gebied wordt een eeuwenoude traditie van jagen met Gouden Adelaars levend gehouden. De Kazakhs van Mongolië trainen hun adelaars om te jagen op konijnen en vossen. Een keer per jaar komen de jagers uit bijeen om deze traditionele manier van jagen te vieren en om tegen elkaar te strijden in wedstrijden die de capaciteit van de trainers en de vogels goed weergeven.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari
Februari Tsagaan
Maart Ice festival Huysgul
April
Mei 1000 Kamelen festvial
Juni Yak festival
Juli 11-13 Nadaam festival Ulaanbaatar
Augustus
September Golden Eagle festival
Oktober
November Bituun
December

Reizen Mongolië

Specialisten Mongolië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Thailand kenner
Sponsors