Vervoer Mongolië

Vervoer Mongolië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Mongolië?

Veel reizigers zullen kennismaken met Mongolië wanneer de Trans-Siberië Express stopt in de hoofdstad Ulaanbaatar. Maar naast de trein is Mongolië vooral het land waar je per jeep of motor verplaatst. De rug van een kameel of paard is ook nog steeds een populair vervoersmiddel.

Vliegtuig

In de hoofdstad Ulaanbaatar is de nationale vluchthaven. Daar arriveer je dus ook wanneer je per vliegtuig naar Mongolië reist. Maar kleinere steden als Ölgi in het westen Dalandzagad in het zuiden hebben een vliegveld waardoor binnenlandse vluchten mogelijk zijn. Gezien de grote afstanden in Mongolië niet zo gek.

ZELF NAAR Mongolië?

Bekijk alle 7 reizen naar Mongolië

Trein

De beroemde Trans-Siberië Express loopt dwars door Mongolië heen. De trein is een fantastisch vervoersmiddel om een land goed te bekijken. Vanuit buurlanden China en Rusland trein je over deze bijzondere spoorlijn naar Mongolië.

Reservering is noodzakelijk voor deze treinen. Over ditzelfde spoor rijden ook nationale treinen waarbij het verstandig is te kiezen voor soft seat. Dit betekent niet zo zeer een zachte plek, maar vooral zeker zijn van een plaats.

Let wel dat op de Mongoolse treinstations minder voorzieningen zijn dan op de Chinese en Russische. Zeker het aanbod van eten en drinken is erg klein in Mongolië, zorg dus dat je dat voldoende meeneemt.

Bus

Goede busverbindingen zijn schaars in Mongolië. Tussen Ulaanbaatar en de meeste provinciehoofdsteden rijden wel bussen. Zeker wanneer je vertrekt vanuit de hoofdstad is reserveren verstandig. Maar het kan zomaar gebeuren dat je een bus boekt en er bij gebrek aan passagiers een minibusje komt voor rijden.

Boot

Hoewel Mongolië vele kilometers rivier kent, worden deze wateren niet gebruikt om te reizen per boot. Uiteraard wordt er op meren wel gevaren in kayaks.

Taxi's

Er rijden taxi's in de Ulaanbaatar en ook wel in de omgeving van de hoofdstad, maar de meest voorkomende manier om je laten vervoeren is per jeep. Mongolië kent namelijk publieke jeeps en busjes die overal heen rijden en waar zoveel mogelijk mensen in worden gepropt. Je kunt natuurlijk ook met een groepje een jeep met chauffeur regelen die je overal naar toe brengt.

Huurauto en motor

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf een jeep te huren. Dit wordt sterk afgeraden omdat de conditie van de wegen in Mongolië nogal te wensen overlaat. Ook zijn er geen officiële verhuurbedrijven.

Reizen Mongolië

Specialisten Mongolië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Laos kenner
Sponsors