Religie & Tradities Mongolië

Religie & Tradities Mongolië

Wat zijn de belangrijkste religies in Mongolië?

De Stalinistische tirannie heeft Mongolië van het begin van de twintigste eeuw tot de jaren negentig in een wurggreep gehouden. Pas sinds 1991 is er weer godsdienstvrijheid in het land. De tempels en kloosters zijn echter bijna allemaal verwoest door de communisten.

Tegenwoordig is bijna iedere Mongool Tibetaans boeddhist ofwel aanhanger van het Lamaisme. Dit is een verzameling van verschillende vormen van boeddhisme en wordt vaak beoefend in combinatie met sjamanisme. Deze laatste stroming gaat er vanuit dat alle mensen, dieren, bomen, planten en andere natuur een eigen bewustzijn en energieveld hebben.

ZELF NAAR Mongolië?

Bekijk alle 7 reizen naar Mongolië

Slechts een paar procent van de bevolking is islamitisch.

Wat zijn belangrijke tradities in Mongolië?

Nadat godsdienstvrijheid weer een algemeen goed is geworden, zijn verschillende tradities teruggekeerd in Mongolië. Zo is het Tsam-dansen weer in ere hersteld. Monniken dansen in de meest prachtige gewaden en maskers. De monniken vieren zo de dag waarop hun klooster in gebruik werd genomen. God wordt geëerd, kwade geesten worden geweerd.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Wanneer je gaat overnachten in een ger dien je met verschillende gewoonten rekening te houden. Zo zitten de mannen links en de vrouwen rechts. Zodra je de ger binnen komt zeg je iedereen gedag, maar fluister niet onderling met elkaar.

Wanneer de nomaden je airag aanbieden, de nationale drank, is het netjes om hier in ieder geval een slokje van te nemen. Let ook goed op dat je niet met je rug richting het altaar staat gekeerd.

Reizen Mongolië

Specialisten Mongolië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors