Port Dickson

Port Dickson

door Getaway Travel

In 1880 werd dit kleine kustplaatsje ontdekt door de Brit Sir Frederick Dickson. De overheersers waren op zoek naar een haven waar ook diep liggende zeeboten konden afmeren. De relaxte sfeer van de omgeving en de verfrissende wind in de Straat van Malakka hebben een grote aantrekkingskracht.

Port Dickson is vooral populair onder de locals uit Kuala Lumpur en Singapore. In het weekend komen ze hier bij van de drukte en hitte van de stad. De stranden zijn erg in trek, maar niet echt boeiend. Ze zijn niet te vergelijken met de pareltjes aan de oostkust. Je mist het hagelwitte zand en het kraakheldere water. Toch vermaak je je hier prima voor een paar daagjes. Leef je uit op het water: er zijn talloze watersporten te beoefenen.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

In de volksmond noemen de Maleisisch het plaatsje wel P.D. Het is zelfs buiten het land bekend. Je hebt in Port Dickson vele mogelijkheden om te overnachten. De kleine, gunstig geprijsde hotels zijn zeker een aanrader. Mooie uitzichten heb je vanaf het Tanjung Tuan Lighthouse. Op een heldere dag zie je zelfs Sumatra!

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors