Rondreis West-Maleisië & Singapore Rondreis West-Maleisië en Singapore

Rondreis West-Maleisië & Singapore

door Charlotte de Vries

Het enorme contrast tussen de boeren hooglanden van West-Maleisië en de futuristische metropool Singapore zal je nog verrassen. Vooral als je bedenkt hoe klein de afstand tussen de twee landen is: perfect dus voor een reis naar de toekomst, een rondreis van West-Maleisië naar Singapore!

Vanaf Kuala Lumpur doorcirkel je West-Maleisië en na twee weken en zo’n 2.100 kilometer rijden, kom je aan bij je eindbestemming Singapore. De bezienswaardigheden onderweg variëren van gouden baaien met wuivende palmbomen en felgroene theeplantages tot ultramoderne metropolen en toprestaurants. Deze rondreis door West-Maleisië en Singapore is één groot, lang genot.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden in West-Maleisië en Singapore?

Misschien overdreven we een beetje. West-Maleisië is niet alléén stranden en theeplantages: haar hoofdstad Kuala Lumpur doet zeker niet onder aan andere wereldsteden. De iconische Petronas Twin Towers was tot het jaar 2003 zelfs het hoogste gebouw ter wereld. Op een hoogte van 452 meter happen de glitterende torens naar de hemel.

Dan rijd je door naar de mistige theeplantages van de Cameron Highlands, die door de Britse theeliefhebbende kolonialisten zijn geëxploiteerd. Met een stomend kopje verse thee in je hand geniet je van de felgroene vallei die zich voor je uitvouwt. Maak een wandeling door de heuvels, proef de sappige aardbeien van het Raaju’s Hill Strawberry Farm en bezoek de boeddhistische Sam Poh Tempel.

Next stop: Pulau Penang. Dit eiland groeide van een leprakolonie uit tot een Britse gevangenis en toverde uiteindelijk om tot de ‘Parel van de Oriënt’: een smeltkroes van de Maleisische, Chinese en Indiase cultuur. Dat zie je terug in de prachtige architectuur én op je bord. Op Pulau Penang zijn de restaurants klasse. Buik vol? Waaier uit op de stranden van Pulau Langkawi, onderdeel van een archipel met wel honderd eilanden. Met een kajak zoek je een privé-eilandje op!

Landinwaarts reis je door tot je tegen een muur van dichtbegroeide jungle stuit. Je bent aangekomen in het Taman Negara National Park, een van de oudste en dichtstbegroeide oerwouden ter wereld. Daardoor kan het moeilijk zijn om wildlife te spotten, maar nagenoeg het hele dierenrijk struint er in rond. Olifanten, makaken, tijgers en panters zijn nog maar enkele voorbeelden. Maak een tocht dwars door het woud, over de 400 meter lange touwbrug Canopy Walkway.

Malakka is je laatste bezienswaardigheid in Maleisië. In de zestiende eeuw bezat deze stad de grootste handelshaven van heel Zuidoost-Azië: allerlei landen probeerden er aan hun trekken te komen. In de op Unesco-werelderfgoedlijst staande binnenstad zie je invloeden van de Britse, Portugese en zelfs Hollandse architectuur terug. Wat je hier vooral moet doen is: eten, eten, eten.

Uiteindelijk steek je de grens over naar Singapore. Zo’n skyline heb je in je leven nog niet gezien: tientallen weerspiegelende flatgebouwen, een gigantisch reuzenrad, drie torens waarvan de uiteinden verbonden zijn door een cruiseschip, iets wat lijkt op een lichtgevende lotusbloem en een serie glinsterende bomen. Vervlochten door de metalen geraamtes van deze sciencefictionstad zijn de restanten van de jungle die Singapore ooit tekende, want Singapore is een groene stad – de botanische tuinen zijn haar kloppende hart. Singapore is een erg internationale stad en een populaire bestemming voor expats. En de straten zijn schoon, want wie bijvoorbeeld zijn kauwgumptje op de grond spuugt riskeert een boete van maar liefst 1000 dollar.

Beste reistijd voor West-Maleisië en Singapore

West-Maleisië en Singapore zijn tropische bestemmingen, dus je geniet er het hele jaar door van heerlijke temperaturen. Het regenseizoen is wel iets om rekening mee te houden. In West-Maleisië valt het regenseizoen in september en oktober, al houdt dat gemiddeld één flinke plensbui per dag in. Singapore ziet het hele jaar door veel meer regen, maar vooral in de maanden november tot en met januari.

De route die we hier voor je hebben uitgestippeld red je in twee weken. Heb je langer de tijd? Combineer West-Maleisië en Singapore dan met een rondreis door Maleisisch Borneo!

Routebeschrijving

Voor een ultiem gevoel van vrijheid maak je deze rondreis door West-Maleisië en Singapore met een huurauto. Het wegenstelsel steekt goed in elkaar en is de verkeerschaos van andere Aziatische landen vreemd. De route is vrij simpel: vanuit Kuala Lumpur loopt de hoofdweg AH2 die je naar de eilanden en Singapore voert.

Langkawi bereik je met auto en al per ferry. In het stadje Kuala Perlis vertrekken verschillende maatschappijen naar Langkawi; de tocht duurt een paar uur.

Ga je liever op pad met een reisorganisatie? Bekijk hier het beste aanbod voor een rondreis door West-Maleisië en Singapore!

Reizen Maleisië

Foto's & video's Rondreis West-Maleisië & Singapore

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors