Canopy Walkway

Canopy Walkway

door Getaway Travel

Taman Negara National Park, gesticht in 1937, is het oudste nationale park van Maleisië. Middenin de eeuwenoude jungle vind je de Canopy Walkway. Dit is een 400 meter lange loopbrug die zo'n dertig meter boven de grond zweeft. Deze wandeiling is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Als je eenmaal op de brug staat, dan is er geen weg meer terug! Het is een buitengewoon mooie ervaring om zo door het bladerdak te lopen. Je hebt prachtige uitzichten en ziet de natuur van een andere kant.

Kraken en wiebelen

Als het druk is, kan het gebeuren dat je wel een half uur moet wachten. Er mogen maar een bepaald aantal mensen op de houten loopbruggen. Als je er eenmaal op staat weet je waarom. De houten planken zijn alleen met touwen vastgemaakt en die kraken en wiebelen behoorlijk. Ook al is het uitzicht nog zo mooi, je bent blij als je weer op vaste grond staat!

ZELF NAAR Taman Negara National Park?

Bekijk alle 30 reizen naar Taman Negara National Park

Vergeet tijdens je hike door het park niet om voldoende water mee te nemen. Omdat je te maken krijgt met de tropische warmte, krijg je erg snel dorst. Het is dan ook aan te raden om 's ochtends de jungle in te gaan, dan is het een stuk minder heet.

In het park zijn verschillende zoogdieren te vinden. Maar dikke kans dat je ze alleen maar hoort. De grotere dieren als olifanten, panters en tijgers zijn namelijk alleen diep in het oerwoud te vinden. Deze beesten hebben een enorm goed reukvermogen en kunnen mensen al van kilometers afstand ruiken en horen. Wel heb je een redelijke kans om apen, zoals de makaak, te zien als je ergens op een rustig plekje gaat zitten.

Nachtsafari

Erg bijzonder is het maken van een nachtsafari. Ben je heel stil dan spot je veel dieren. De gids laat je grote en gekleurde sprinkhanen en spinnen zien. Heel bijzonder zijn de lichtgevende paddenstoelen, schimmels en bladeren. De volgende dag, stap je dan toch anders de jungle in...

Er zijn verschillende accommodaties waar je kan overnachten. Zin in luxe? Boek dan een kamer in een mooi resort. Liever meer avontuur? Ga dan kamperen.

Het is een must om eerst langs te gaan bij het bezoekerscentrum van het Taman Negara Resort. Hier krijg je alle informatie over de routes en natuurlijk het oerwoud zelf. Bedenk dat als je een lange route wilt lopen een gids verplicht is.

Reizen Taman Negara National Park

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mongolië kenner
Sponsors