Raften Maleisië

Raften Maleisië

door Getaway Travel

In Maleisië hadden ze al honderden jaren geleden door dat ze de rivieren heel nuttig kunnen gebruiken. De rivieren zijn altijd een belangrijke transportweg en voedingsbron geweest. Maar sinds de jaren tachtig bedachten ze dat je de rivieren niet alleen nuttig kunt gebruiken, maar ook voor de fun! In Sabah werd raften geïntroduceerd en sindsdien is het enorm populair om met je bootje keihard door een kolkende rivier te varen.

Stroomversnellingen

De rivieren Padas en Kiulu zijn uitermate geschikt voor dit avontuur. Er zijn rapids van het niveau twee en drie. Niet de allermoeilijkste, maar net genoeg uitdaging voor avonturiers. Na zware regenval ontstaan er rapids van vier, alleen geschikt voor meer ervaren rafters vanwege de heftige stroomversnellingen.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

Ook op het vasteland van Maleisië kun je prima raften. Populair is Sungai Selangor in Kuala Kubu Bharu, 90 minuten rijden van Kuala Lumpur. Een rafttrip zal je ongeveer een halve dag kosten en je ervaart rapids tussen de twee en de vijf.

Weinig ervaring? Dan is Jeram Besu waarschijnlijk meer iets voor jou. Tijdens je dagtocht kom je rapids van één en twee tegen en eentje van drie. Het ligt 2,5 uur rijden van Kuala Lumpur is makkelijk te bereiken. Families zullen het meeste plezier beleven aan het rustige Pahang in de Cameron Highlands.

Wil je avontuurlijk raften in de jungle? Het kan op de Tembeling River (Sungai Tembeling) in Taman Negara National Park. Hier combineer je raften met een trek door dit prachtige nationale park. Bovendien kampeer je aan de zandoevers van de rivier!

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Bhutan kenner
Sponsors