Klimaat Maleisië

Klimaat Maleisië

Wat voor klimaat kun je verwachten in Maleisië

Bij het uitstippelen van je reis door Maleisië is het verstandig om rekening te houden met het tropische klimaat. Het weer in Maleisië is heet en vochtig. De temperatuur schommelt gedurende het hele jaar tussen de twintig en dertig graden.

Het klimaat van Maleisië wordt beheerst door de noordoost- en zuidwestmoesson, die beurtelings waaien. Je kunt het land dan eigenlijk in drieën delen: oost, west en Borneo.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

Oost Maleisië

Van maart t/m oktober is de beste tijd om Oost-Maleisië te bezoeken. Tijdens de overige maanden, onze wintermaanden (van half oktober tot en met februari) trekken de zware en heftige moesson regens- en onweersbuien langs de oostelijke kust. Veel resorts op de eilandjes zijn gesloten en ook de meeste boten varen niet van en naar de eilanden vanwege de ruwe zee.

West Maleisië

West-Maleisië kun je het hele jaar bezoeken. Een echte regentijd kent het westen eigenlijk niet. Over het hele jaar bekeken vallen de meeste buien in de maanden december, januari en februari. Deze zijn echter zeker niet zo heftig als in het oosten en kun je dus prima reizen.

Borneo (Sabah en Sarawak)

Borneo kun je het gehele jaar bezoeken. De meeste regen valt in de periode van oktober t/m maart, met een hoogtepunt in december en januari rondom Kuching in Sarawak. Laat je hier zeker niet door afschrikken. Een beetje verkoeling in de tropische warmte is bijzonder welkom zul je merken.

De meeste regenval in het noordelijk gelegen Sabah valt in de periode van mei tot november. In Sabah regent het over het algemeen minder dan in Sarawak.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden in Maleisië?

Grote natuurrampen komen bijna niet voor in Maleisië. Wel heeft het land een paar keer per jaar te kampen met de 'haze'. Een vuile mist die ontstaat door bosbranden in Maleisië en Indonesië. Meestal in de maanden augustus en oktober, maar soms ook in mei en juli. De mist kan irritaties aan de ogen en luchtwegen veroorzaken. Ouderen en astmapatiënten kunnen tijdens deze perioden het best zware inspanningen in de buitenlucht vermijden.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors