Religie & Tradities Maleisië

Religie & Tradities Maleisië

Wat zijn de belangrijkste religies in Maleisië?

De diverse religies in Maleisië zijn direct te herleiden naar de verschillende bevolkingsgroepen. Meer dan de helft van de Maleisiërs is moslim en daarvoor is de islam ook de officiële religie.

60,4 procent van de bevolking is moslim; 19,2 procent is boeddhist; 9,1 procent is christen; 6,3 procent is hindoe; 2,6 procent zijn aanhangers van traditionele Chinese religies.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

Maar ondanks dat de Islam de meeste aanhangers heeft zijn er ook nog veel aanhangers van andere religies in Maleisië. De verschillende religieuze gemeenschappen hebben over het algemeen een goede relatie met elkaar.

Wat zijn belangrijke tradities in Maleisië?

Een populaire en nationale bezigheid is vliegeren. De zogenaamde 'wau' bestaan uit bamboe en papier en zijn verkrijgbaar alle denkbare kleuren. Bijna alle vliegers hebben de vorm van een maansikkel en zijn inclusief staart ongeveer 3,5 meter lang. Tevens zie je de vlieger terug in het logo van Malaysia Airlines.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De meeste Maleisiërs hebben een sterk gevoel voor humor. Wacht echter wel met grappen en grollen totdat je de mensen wat beter kent. De plaatselijke humor is vooral visueel en varieert van slapstick tot platvloerse lol, maar meestal alleen onder goede vrienden en in de familiekring. Ironie wordt gebruikt als vorm van humor, maar ook om mensen met pretenties op de hak te nemen.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors