Geld, Koers & Kosten Maleisië

Geld, Koers & Kosten Maleisië

Wat is de munteenheid in Maleisië?

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit. Één Ringgit is te verdelen in 100 sen. Het gebruikte symbool voor de Ringgit is RM. De munten die gebruikt worden in Maleisië zijn 1, 5, 10, 20 en 50 sen en 1 Ringgit. Daarnaast bestaat het briefgeld uit 1, 2, 5, 10, 50 en 100 Ringgit.

Is Maleisië duur of goedkoop?

Maleisië is een stuk goedkoper dan Nederland. Dit komt omdat het prijsniveau veel lager ligt. In de betere restaurants betaal je voor een diner ongeveer tien euro.

Op de markten is het gebruikelijk om af te dingen. De prijzen in warenhuizen en supermarkten zijn vast dus daar kan je niet op afdingen.

Hoe kan ik het beste betalen in Maleisië?

Bij de meeste gelegenheden in Maleisië bestaat er de mogelijkheid om met je pinpas of creditcard te betalen. Traveller cheques worden vrijwel overal geaccepteerd, behalve buiten de toeristische gebieden niet.

Zorg er dus voor op het moment dat je de binnenlanden gaat verkennen je genoeg cash geld op zak hebt. Dit voor het geval je niet in de buurt kan komen van een pinautomaat of bank.

Uitgave Voorbeeld Kosten in Ringgit
Accommodatie

Hotel

Hostel

60 - 200

6 - 60

Vervoer Taxi Vaste prijzen
Alcohol Bier 10
Drank Koffie 2
Eten Diner 6
Museum Muzium Negara 2
Mobiele telefoon Simkaart 20
Internet uur internet 2,50
Souvenir T-shirt 15

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Turkije kenner
Sponsors