Vervoer Maleisië

Vervoer Maleisië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Maleisië?

Het vervoer in West-Maleisië biedt de comfort van een Westers land. De wegen zijn er erg goed, met name aan de westkust.

Bus

Het goedkoopste vervoer in Maleisië is de bus. Maleisië heeft een zeer dicht netwerk van bussen. Er rijden vanuit elke plaats bussen. Heel vaak zijn dit snelbussen. Zij stoppen slechts in een enkele grote plaats en rijden dan weer snel verder. Tevens is de bus zeer betrouwbaar, omdat ze altijd op tijd vertrekken. Wees dus tijdig aanwezig. Bijna alle snelbussen hebben airconditioning, dus het is comfortabel reizen.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 97 reizen naar Maleisië

Trein

De KTMB (de NS van Maleisië) heeft treinen door heel Maleisië rijden. Vaak is het voor toeristen echter aan te raden om de bus in plaats van de trein te nemen. Dit omdat de bus de afstand meestal in één keer aflegt. De trein daarentegen stopt onderweg erg vaak waardoor de reis vaak langer duurt dan met de bus. Door de stops van de trein heb je wel weer de mogelijkheid om tussendoor verschillende plaatsen te bezoeken.

Taxi

Wil je toch liever met de taxi, dan is ook dat geen enkel probleem. Op elke hoek van de straat staat er wel één. Check in Kuala Lumpur wel even of de taximeter aan staat. Taxi's in de andere steden hebben helaas geen meters. Wees dan zo verstandig om van te voren een prijs af te spreken.

Huurauto

Ook het huren van een auto is een optie. Besef wel dat het stuur rechts zit en dat het de bedoeling is dat je op de weg links aanhoudt.

Motor en brommer

Je kunt in Maleisië bijna overal wel een brommertje huren. Het rijden aan de linkerkant heb je zo onder de knie. In de drukke stad Kuala Lumpur zou is het rijden op een brommer af te raden, alhoewel het best wel leuk zou zijn. Ga vooraf na welke garantievoorwaarden van kracht zijn. Het huren van een brommer is goedkoop, het rijden zelf verbruikt weinig benzine, en wanneer je een brommer voor een dag huurt, houdt dat 24 uren in.

Boot

Niet elke locatie is per bus, trein of vliegtuig te bereiken. De boot is soms de enige optie. Er varen bijvoorbeeld verschillende boten tussen de eilanden Penang en de kosten hiervan liggen meestal lager dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Het scheelt daarnaast ook nog eens flink in tijd, je vermijdt namelijk het tijdrovende in- en uitchecken.

Boten varen ook tussen het vasteland en de eilanden aan de oostkust van het Maleisisch schiereiland. Verwacht niet teveel van deze boottochten, vaak is de tocht geen pleziertje. Dit komt meestal door de leeftijd van de boten, maar dikwijls ook door de weersomstandigheden tijdens de tocht.

Vliegtuig

Maleisië heeft negentien vliegvelden, waarvan vijf internationale en veertien alleen voor binnenlandse vluchten.

Momenteel is vliegen in Maleisië voor toeristen best aantrekkelijk, omdat er een prijzenslag gaande is tussen Air Asia en Malaysia Airlines. Het is vooral aantrekkelijk, wanneer er gereisd moet worden tussen West- en Oost-Maleisië.

Reizen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Korea kenner
Sponsors