Bergbeklimmen Maleisië

Bergbeklimmen Maleisië

door Getaway Travel

Het beste vervoermiddel om het afwisselende landschap van Maleisië te ontdekken zijn een paar stevige wandelschoenen. Maleisië heeft door het hele land veel moois te bieden. Er zijn kalkstenen rotspartijen op het schiereiland, monolieten en granieten rotsblokken aan de oostkust, steile hellingen en bergen in Sarawak en granieten en hoge wanden in Sabah.

Toch zijn er nog maar weinig reizigers die Maleisië als klimbestemming aandoen. De meeste activiteiten concentreren zich ten noorden van Kuala Lumpur bij de Batu Caves, Ipoh, Perlis, Kelantan en Pahang.

ZELF NAAR Maleisië?

Bekijk alle 98 reizen naar Maleisië

Bergen in Maleisië

Wil je de hoogste berg beklimmen? Dan moet je naar Mount Kinabalu. In Maleisië kun je echter veel meer bergen beklimmen. Een andere uitdaging is de berg Gunung Mulu in Sarawak. Deze klim duurt vier dagen.

De Gunung Santubong is één van de populairste bergen in Sarawak. Je hebt hier een spectaculair uitzicht op Kuching. Je beklimt de berg in twee dagen, mits je fit bent en enige ervaring hebt. Op het vasteland van Maleisië kun je ook je lol op met klimmen. In de jungle van Taman Negara maak je verschillende tochten. Een aanrader is de Gunung Tahan, de berg is maar liefst 2.187 meter hoog!

Heb je nauwelijks ervaring? Dan zijn er genoeg 'beginnersbergen'. In Kedam beklim je bijvoorbeeld de Gunung Jerai, in Perak de Gunung Korbu en in Negeri Sembilan klauter je op de Gunung Tangsi. De paden op deze bergen zijn voorzien van goede bewegwijzering. Je maakt hier tochten tussen de twee en drie uur.

Reizen Maleisië

Foto's & video's Bergbeklimmen Maleisië

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Japan kenner
Sponsors