Batu Caves
7,6
8,0 Algemene ervaring
7,0 Schoonheid
7,0 Interessant
8,0 Authenticiteit
8,0 Bereikbaarheid

Batu Caves

door Getaway Travel

De Batu Caves vormen een indrukwekkende kalkstenen rotsformatie. Hier wordt een belangrijk Hindoefeest gevierd: Thaipusam. Meer dan 800.000 hindoes komen dan naar de grotten. De grootste en belangrijkste grot is de Temple of de Cathedral Cave. In 1891 is deze grot met enorme druipstenen omgetoverd tot een van de belangrijkste hindoetempels. In 2006 werd hier een meer dan veertig meter hoog beeld onthuld van Lord Murugan.

Reizen Batu Caves

Reviews Batu Caves

Prachtige Batu Caves! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Merel de Bruijn op 25 juni 2016

Net buiten Kuala Lumpur vind je de Batu Caves, een must go wanneer je verblijft in KL. Het is een prachtige hindoe tempel met een historische achtergrond. Ben je rond februari in Maleisië? Plan dan zo je bezoek aan KL dat het samen valt met het hindoefestival Thaipusam.

De Batu Caves vond ik zeer verrassend, aangezien ik er niet zo zeer veel vanaf wist. Wanneer je er aan komt zie je een groot gouden beeld en een zeer hoge trap. Via de trap bereik je de grote grotten. Deze werden in de 19e eeuw ontdekt door een Indiase handelsreiziger en sindsdien een belangrijk punt geworden voor gelovigen.

Via de grote grot kun je verder door lopen en bereik je een open buitenplaats met een tempel. Zonnestralen vallen naar binnen waardoor alles een kleurrijk geheel wordt. Overal staan beeldjes en kleine altaars, behangen met kransen van verse en heerlijk geurende bloemen.

De Batu Caves zijn elk jaar in januari of februari ook het eindpunt van Thaipusam, een belangrijk Hindoe festival. Vanuit het centrum lopen tientallen mannen met haken in hun rug en zware ornamenten op hun hoofd en schouders ongeveer 16 km naar de grotten en de trap op. Dit zeilkastijdingsritueel levert een zeer bijzonder maar interessant tafereel op. Het is absoluut de moeite waard om hier je reis op af te stemmen! Jaarlijks komen hier ruim 1 miljoen hindoes op af, dit maakt het ook een van de grootste hindoe bijeenkomsten ter wereld.

De Batu Caves zijn tevens zeer goed bereikbaar met de metro.

7,6
8 Algemene ervaring
7 Schoonheid
7 Interessant
8 Authenticiteit
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Batu Caves

  • Historisch
  • Prachtig
  • Bijzonder

Minpunten Batu Caves

  • Kijk uit voor de brutale apen
  • In het weekend is het er heel druk
Ultieme tip: Neem een audiotour voor RM 13. Zo leer je alles over de achtergrond van de grotten en leuke weetjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Maleisië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Azië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Taiwan kenner
Sponsors